Tujina

VIDEO: Med snemanjem izjave o kriminalu tat napadel sogovornico

Rio de Janeiro, 11. 04. 2014 15.36 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Brazilski novinarji so bili med snemanjem ankete o kriminalu na ulicah Ria de Janeira sami priča poskusu kraje nakita. Nato so s kamerami s streh stolpnic ves teden prežali na drzne tatove. Poglejte, pri čem so jih zalotili!

Brazilska televizijska ekipa je te dni na ulicah Ria de Janeira snemala izjave mimoidočih na temo kriminala v mestu. Ni trajalo dolgo, ko so resnost problema spoznali na lastne oči. Medtem, ko so namreč snemali izjavo mimoidoče, se je za njo prikradel mladenič in ji z vratu skušal iztrgati zlato verižico. Nato se je podal v beg, televizijski novinar pa je z mikrofonom v roki planil za njim. Mladi prestopnik se je pognal na cesto in izginil med avtomobili. Ženska ni bila poškodovana, sama sreča pa je bila, da ni ostala brez nakita.

Novinarji so nato iz streh okoliških stavb ves teden spremljali dogajanje na ulici in posneli drzne tatove. Večina teh je bila mladoletnih, nekateri pa so verižice kradli celo skozi okna mimovozečih avtobusov. Kradli in ropali so sredi belega dne, pri tem pa niso bili oboroženi.

"Ničesar več ne jemljem s seboj. Le denar za prevoz in nič drugega," je v anketi dejala ena od meščank, ki večkrat prečka dani predel mesta. "Težko jih je ujeti. Gre za mlade otroke, vsi so mladoletni. A enkrat moramo reči, da je dovolj!" je kriminal na ulicah prestolnice komentirala druga sogovornica.

Policisti se sicer odzivajo na klice okradenih in oropanih meščanov, a so skoraj vedno prepozni, ukradene stvari pa za vedno izgubljene. Gre sicer za enega od najbolj obljudenih predelov mesta, kjer stoji tudi glavna železniška postaja, ki povezuje celotno širše območje.
 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

GuzutiHrzantes
12. 04. 2014 10.37
+1
Brasilia je velemesto v Južni Ameriki, glavno mesto Brazilije. Leži v osrednjem delu države na približno 1100 m nadmorske višine na planoti Planalto Central. ....toliko o prestolnici...
Gnurt
11. 04. 2014 18.30
+6
Za ta portal je vse "šokantno"
Ramzess
11. 04. 2014 18.21
-8
Ne vem če je to res, ... ne vem kdo bi kradu takole v živo pred ... pa tudi na ostalih posnetkih so si storilci nekam precej podobni, ali se samo meni tako zdi.
proofreader
11. 04. 2014 17.32
+31
To bodo polno zaposleni, ko bo fuzbal pri njih.
ak.an
11. 04. 2014 16.31
+53
Rio de Janeiro je prestolnica Brazilije? A to od letos dalje? zanimivo... potem sklepam, da je Velenje prestolnica Slovenije? (izklop sarkazma)
Frilancer
11. 04. 2014 17.02
+19
Kako si drznes dvomit v resnicnost njihovih objav? (izklop sarkazma)