Tujina

VIDEO: 'Kot bi nebo razsvetlil velik meteorit'

Tavares, 30. 07. 2013 12.36 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

"Kot bi eksplodirale ogromne bombe", "kot bi se nekdo zaletel v mojo hišo", "kot bi nebo razsvetlil velik meteor", opisujejo priče po serijah eksplozij v plinarni na Floridi. Ogenj se je videl več kilometrov daleč.

V plinarni Blue Rhino v Tavaresu v ameriški zvezni državi Florida je odjeknila serija eksplozij. Vse se je začelo nekaj minut po 23. uri po lokalnem času in trajalo več kot uro.

Druga serija eksplozij se je začela okoli 12. ure, ko naj bi eksplodiralo več cistern s propanom. Takrat so plinarno nemudoma zapustili vsi gasilci, ki so se spopadali s požarom po prvih eksplozijah.

Na kraju dogodka je bilo približno 200 gasilcev, reševalcev in policistov.
Na kraju dogodka je bilo približno 200 gasilcev, reševalcev in policistov. FOTO: Reuters
Ranjene so v bolnišnice prepeljali s helikopterjem.
Ranjene so v bolnišnice prepeljali s helikopterjem. FOTO: Reuters

Na kraju dogodka je bilo približno 200 gasilcev, reševalcev in policistov. Ranjenih je bilo sedem oseb, tri imajo hude opekline, ena je v kritičnem stanju. V nočni izmeni je sicer delalo 24 oseb, okoli 2. ure so bili vsi na varnem.

Po pričevanju Norme Haygood, ki živi nekaj kilometrov od plinarne, se je zdelo, kot bi eksplodirale ogromne bombe. 43-letna Lisa Garner je slišala glasne poke. "Mislila sem, da se je nekdo zaletel v mojo hišo," je dejala. Nekateri so mislili, da je nebo razsvetlil "velik meteor".

Po besedah nekdanjega nadzornika v plinarni Dona Ingrama je njegov sin, ki živi 10 kilometrov od plinarne, prav tako slišal eksplozije. Opozoril je, da je v plinarni nekaj velikih cistern s propanom.

Ogenj se je videl več kilometrov daleč. Zaradi eksplozij so evakuirali širše območje, vendar so se prebivalci vrnili domov, potem ko je šerif John Herrel zatrdil, da ni več nevarnosti. Vzrok za eksplozije še ni znan.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Ramzess
30. 07. 2013 15.25
-2
Vzrok za eksplozije ni znan, ja kaj pa so imeli tam, ...če ne plin, ...
lubje
30. 07. 2013 13.36
+3