Tujina

VIDEO: Kakšne norosti počnejo vozniki na cestah

Zagreb/Ljubljana, 30. 11. 2010 10.12 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Sneg marsikaterega voznika spravi ob pamet. Hrvaške cestne kamere so tako posnele številne nespametne odločitve voznikov, ki bi se lahko končale tragično. Poglejte si, česa nikar ne počnite na zasneženi cesti.

Cestne kamere v hrvaškem predoru
Cestne kamere v hrvaškem predoru FOTO: dnevnik.hr

Cestne kamere so pretekli konec tedna posnele številne incidente na hrvaških cestah, ki jih je pobelil sneg. Na avtocesti Reka–Zagreb so tako posnele številne primere zaustavljanja v predoru. Vozniki so svoja vozila parkirali kar na cestišču v predoru, nato pa so nameščali verige, čistili sneg z avtomobilov, drugi so postanek sredi cestišča izkoristili za opravljanje male potrebe in podobno. Vozniki so s takšnim početjem ogrožali svoja življenja ter življenja svojih sopotnikov in vseh drugih udeležencev v prometu, poroča hrvaška spletna stran Dnevnik.hr.

Ob pregledu posnetkov so pristojni sporočili, da nekateri vozniki ne poznajo osnovne kulture in pravil vožnje. S tem pa nimajo težav le hrvaški vozniki, temveč tudi slovenski. Spomnimo, da nam je bralec Gorazd poslal posnetek petkovega dogajanja na zasneženi primorski avtocesti. Vozniki so namreč vozili v nasprotno smer. Zakaj so to storili? Ko so se na primorki pripeljali do stoječe kolone vozil, so enostavno obrnili vozilo in poiskali prvi "izvoz z avtoceste“.

Zgoraj si lahko pogledate posnetka, ki kažeta na nevarno in nespametno početje voznikov.

Prvi sneg in vožnja v nasprotni smeri na primorski avtocesti
Prvi sneg in vožnja v nasprotni smeri na primorski avtocesti FOTO: Bralec Gorazd


 

SORODNI ČLANKI

KOMENTARJI (73)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Gojcic
01. 12. 2010 12.49
Prav imas Gojcic! Se strinjam!
Ramzess
01. 12. 2010 11.53
Simona122="pa kaj je z vami kaj se vsi delate tako SVETi ali še v življenju niste naredili nobenega prekrška ali kaj,malo se zamislite.kaj pa zdaj nakladate,ko si v situaciji ki jer nujna narediš še marsikaj drugege kot pa to da se pelješ v nasprotno smer-ste pa sigurno vsi vozniki brez prekrškov!" Eni se ne dajo, polek tega sploh ne vedo kaj je prekršek in kaj ni, dejanja zajeta v članek niso prekrški. Zavestno storjeno dejanje, kjer gre za zavestno ogrožanje življenj, niso in ne morejo biti prekrški. Politikkritik="Sam kva mi gre pa na živce, ko folk začne omenjat, da ma v avtih mejhne otroke, pa da ne morjo čakat." Zagovarjati (Izgovarjati se na) lastne interese preko (lastnih) otrok, je najslabši izgovor, brez primere. Podobno je z drugimi malenkostmi, ljudje ne vedo več kaj je pomebnejše, bog ne daj da bi otrok en dan manjkal v vrtcu ali šoli, saj ga bodo vrgli ven, ... še nobenega niso, vse se da uredit. V zmoti so tisti straši, ki uradno šolo jemljejo prednostjo, celo pred varnostjo lastnih otrok. Čeprav se propagira kot obvezna, tako obvezna spet ni, saj se da vse nadoknaditi, čeprav znajo šolniki imeti svoje muhe. Ne razumem ljudi da toliko tvegajo življenja nedolžnih, namesto da bi skupaj z otrokom užili iskušnjo, ki jim jo je življenje ponudilo, ostalo pa se da nadoknaditi ali urediti kasneje.
_eddy_
01. 12. 2010 10.31
simona122 30.11.2010, 18:42 -57 pa kaj je z vami kaj se vsi delate tako SVETi ali še v življenju niste naredili nobenega prekrška ali kaj,malo se zamislite.kaj pa zdaj nakladate,ko si v situaciji ki jer nujna narediš še marsikaj drugege kot pa to da se pelješ v nasprotno smer-ste pa sigurno vsi vozniki brez prekrškov! poslušaj ti, narediti včasih kakšen prekršek ali pa se peljati v nasprotno smer po avtocesti!!! je pa velikanska razlika...pa ko toliko omenjaš otroke...da se mojemu kaj naredi zaradi takšnih ......(rajši ne bom napisal), potem bo kazen za povzročitev nesreče vaš najmanjši problem
PanterSLO
01. 12. 2010 08.51
simona12230.11.2010, 19:38 -23 me zanima kateri od vas še nikol ni plačal kakšne kazni mislim da ni noben med vami super voznik brez prekrškov Sam ti dejansko na svojem podstrešju nimaš vsega pospravlenga?? Kaj ima to veze s tvojo primerjavo vožnje v napačno smer in z plačevanjem kazni?? Dj preden neki napišeš si vzam 2 sekunde pa mal razmisl. Uporabljaj glavo, sj veš, to je tisti deu telesa ki ga očitno uporabljaš samo za frizuro.
beligad
01. 12. 2010 08.30
Joj, Simone in podobni modeli, dajte se sami izločit iz prometa, preden ubijete sebe in druge zaradi svoje kurje pameti.
kwa.dugaja
01. 12. 2010 08.23
@simona kam hudiča se je pa tvojim otrokom mudilo? dvomim da v šolo ali vrtec?? naj ti povem, da ni osnovnih pogojev da peljem otroka po avtocesti ko tako sneži. jaz svoje lepo oblečem in peljem za pou ure čez cesto na igrišče da delata snežaka. če si šla domov pa raje pridem 5 ur kasneje kot pa nikoli. če mi gre pa kaj bolj na živce kot nevrotične mame v avtomobilih, ki se potem zgovarjajo da se otrokom nekam mudi.
mamica55***
01. 12. 2010 07.43
Vožnja naših voznikov v nasprotno smer, je enako vladanju levakov Sloveniji.
maksek
01. 12. 2010 07.18
DALEČ DALEČ PREMALE KAZNI
semberija
01. 12. 2010 06.48
Pri nas ni nič drugače, verjetno le še slabše.
nahrbtnik
01. 12. 2010 04.53
naj mi prosim gospa, kateri se mudi otroke oddat "nekam"-tko nujno, da izpostavi njih in sebe- pove prosim, kje ponavadi dela samomor, da se ji z družino izognem!!!! moji otroci nimajo tako neodložljivih obveznosti, da bi jih morali izpostavljati kamikazam na cesti. pa srečno in čim manj iztirjencev na cesti!!!!!!
Shpongle
01. 12. 2010 03.08
dejte raj pokazat kaj se dogaja na naših cestah, to me resnično zanima :D po Hrvaških cestaj se redkokdaj vozim
wexwex
01. 12. 2010 00.50
zakaj ne pokažete norosti na slovenskih cestah...a to pa ne...itak slovenci takih stavrai ne počnemo...ne kradite iz drugih medijev stvari :D...smesni ste
LovecNaKomuniste
01. 12. 2010 00.09
Sam kva mi gre pa na živce, ko folk začne omenjat, da ma v avtih mejhne otroke, pa da ne morjo čakat... Jaka muda, v Afriki otroci primejo za orožje, na Kitajskem delajo v tovarnah, v Indiji koplejo po rudnikih, domorodci se pa že ženijo pri 10 letih. Bo že zdržal, sej je človek...
just.smile
30. 11. 2010 23.11
js sm bla u tej guzvi in sm se peljala 5 ur od porotoroža do logatca tko da.. NI MI PADL NA PAMET DA BI ŠLA U NAPAĆNO SMER NA AC!!!! sej razumeš da je prvi sneg, folk ni nanga prpraulen in da bo mal težka pridt domov al pa kamr koli. sej so povsod po radiih poročal da je kaos in tko je. usak let je in usak let bo :)
fihner
30. 11. 2010 22.57
Simona nima dveh čistih. zih!
dajs
30. 11. 2010 21.58
ko se je na dan otvoritve zrušil strop šentviškega tunela, smo tudi morali obrnit in peljat v nasprotno smer. a so policisti najprej zaprli pasove do prvega izvoza in so nas oni usmerili v pravo smer!
akcija-reakcija
30. 11. 2010 21.23
SIMONA122 MA VSE ČIST PROU! BRAVO SIMONA123!!!!!
svegel
30. 11. 2010 20.50
Kaj pa mores ce je stric moral lulat.
bulifefko
30. 11. 2010 20.39
Take berem, da mi je kar slabo, takim, simona 123, takoj avto vzet in do konca življenja izpit, pa visoke kazni za neopremljenost avtomobilov, pol se pa na cestarje znašajo. Pri nas nič ne plužijo, dokler ga ni toliko, da ga skoraj rineš, pa kar gre. Zimske gume so obvezne, če pa ne gre pa še verige natakneš pa se pelješ kot gospod, malo počasnejše a varno. Nikoli nisem še nikjer obstal, verige pa zmontiram v treh minutah-vaja dela mojstra.
TUPO2
30. 11. 2010 20.39
Lejte tu nima veze ali je to prekršek ali ni! Tega se ne počne ker ogrožaš druge. V primeru, da bi povzročila še eno nesrečo ti nebi meu kdo pomagat ker so vsi reševalci 2minuti stran od tebe polno zaposleni ( v ljubljani so po pravilniku samo 4 ekipe nujne pomoči, načeloma je še 1 več). K bi bla pa v takem položaju bi se ti pa tvoji opravki zdel čiz nepomembni, velik bl pomembn bi blo da bi se rešilcem in gasilcem mudil k teb ;) Upam, da enkrat spoznaš, da se upravičeno mudi samo reševalcem in se jim tudi primerno umakneš. V primeru, da je pa ogroženo življenje v tvojem vozilu pa kliči reševalce, ker so vajeni nujne vožnje in imajo primerna vozila (se velik prej opazi njihova signalizacija kot žmigovci na tvojem vozilu).