Tujina

VIDEO: Grčijo zajele hudourniške poplave, umrla najmanj ena oseba

Atene, 30. 12. 2012 22.42 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
Ni.J./STA
Komentarji
2

Iz več delov Grčije poročajo o poplavah, saj že dva dni nepretrgoma dežuje. Po poročanju medijev so razmere v več regijah dramatične, številne ceste so pod vodo, sprožili so se tudi zemeljski plazovi. Umrla je najmanj ena oseba.

Ponekod so se zaradi obilnih padavin sprožili tudi zemeljski plazovi. Na višje ležečih predelih pa se prebivalci soočajo z obilnim sneženjem.
Ponekod so se zaradi obilnih padavin sprožili tudi zemeljski plazovi. Na višje ležečih predelih pa se prebivalci soočajo z obilnim sneženjem. FOTO: APTN Video

Zaradi hudourniških poplav, ki so zajele dele celinske Grčije, je umrla najmanj ena oseba. Gre za 67-letnega kmeta, ki je umrl v kraju Karditsa, 305 kilometrov severno od Aten.

Deževati je začelo v soboto, obilne padavine pa so najbolj prizadele severne in severovzhodne dele pokrajine Attica. Samo v Atenah so danes na številki za intervencije prejeli 388 klicev ljudi, ki so potrebovali pomoč zaradi poplav. V času poplav pa je bilo na terenu 42 ekip, ki so nudile pomoč prebivalcem.

Ponekod je voda presegla pol metra višine. Poškodovanih je okoli 50 domov, več kot 3500 kvadratnih kilometrov zemljišč pa je pod vodo.

Nekateri prebivalci menijo, da so za hude poplave krivi požari, ki so divjali v poletnih mesecih. Zaradi ognja so številna pobočja ostala brez dreves, ki bi zdaj lahko omilila škodo zemeljskih plazov.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Dani Goltnik 1
31. 12. 2012 09.24
eden pa od lakote pol sta že dva
primorec91
30. 12. 2012 23.49
+0
Dobro sej ne rečem poplave so tragične, vendar je še bolj tragično to, da Grčija potrebuje pomoč tudi kadar nima poplav