Črna kronika

VIDEO: Natakar se je vrgel v Temzo, da bi rešil dva Španca

London, 19. 03. 2015 09.45 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V Londonu so iz reke Temze rešili tri moške. Najprej je v reko po nesreči padel španski turist, njegov prijatelj je skočil za njim, saj je želel pomagati. Na koncu pa se je v vodo vrgel še zaposleni v tamkajšnjem lokalu. Poglejte si posnetek reševalcev, ki so morali reševati vse tri moške.

Trije moški so v torek imeli srečo, da so bili v neposredni bližini reševalci, ki s čolnom nadzorujejo bregove in reko Temzo. Celotno akcijo je posnela varnostna kamera, ki je nameščena na njihovem čolnu. Moški so stari nekaj čez dvajset let, gre pa za dva španska turista in enega Britanca.

Vodja reševalcev je za medije dejal, da so ob prihodu na kraj, kjer se je zgodila nesreča, slišali kričanje ljudi – tako tistih v vodi, kot tistih, ki so bili na bregu. Slednji so ves čas v ponesrečence usmerjali luči, tako da so reševalci že ob prihodu vedeli, kje jih morajo iskati. Moški so se z rokami skušali držati kamnitega brega, a močan tok jih je vedno znova povlekel s seboj. Eden izmed turistov je nenadoma izginil pod gladino vode, v paniki pa je zagrabil svojega prijatelja in ga potegnil v reko.

Reševalci so ju v tistem trenutku uspeli zagrabiti in ju potegniti v čoln. Rešili so tudi natakarja, ki je v reko skočil, da bi pomagal Špancema.

Vsi trije so bili močno izčrpani, enega pa so v bolnišnici obravnavali zaradi podhladitve. Vprašanje je, kako dolgo bi še zdržali v vodi, tako da imajo srečo, da je bila ekipa reševalcev dokaj blizu kraja nesreče.

Kako se je nesreča sploh zgodila?

Eden izmed Špancev naj bi sedel na ograji, ko je izgubil ravnotežje in je padel v reko. Njegov prijatelj je takoj skočil za njim, da bi ga rešil. Uspel je priplavati do svojega prijatelja, a nikakor se nista mogla dokopati brega. Moška sta se borila z močnim tokom in kričala na pomoč. Takrat je natakar v tamkajšnjem lokalu skočil za njima in ju potegnil do kamnitega brega, kjer so se skušali zadržati do prihoda reševalcev.

Predstavnik reševalcev je sicer dejal, da ima natakar, ki razume in govori španski jezik, veliko vlogo pri tem, da sta Španca preživela, a kljub temu dodaja, da je tudi sam imel veliko srečo, saj je reka Temza neizprosna. "Njegovi nameni so bili dobri, a svetujem, da nikoli ne skočite v Temzo z namenom, da bi nekoga rešili," je dejal. Vsem, ki se najdejo v situaciji, ko pričajo padcu človeka v reko, svetuje, naj pokličejo reševalce in naj se ne odločijo za skok v Temzo.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Ramzess
19. 03. 2015 14.44
+2
Vrgel ja, prej skočil, ... vreči pomeni nekaj drugega.