Tujina

VIDEO: Dopustnik v Avstraliji s prikolico 12 kilometrov vozil v napačno smer

Melbourne, 13. 08. 2012 13.16 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Nadzorne kamere so na prometni avstralski avtocesti posnele voznika, ki je kar 12 kilometrov vozil v napačno smer in ogrožal sebe ter ostale udeležence v prometu. Bil je star več kot 80 let, zaradi dogodka pa je ostal brez vozniškega dovoljenja.

Več kot 60 let je imel vozniško dovoljenje in le enkrat je bil kaznovan zaradi prehitre vožnje, pa še to pred 30 leti. A pri 80 letih je ostal brez vozniškega dovoljenja, potem ko so ga nadzorne kamere posnele med vožnjo s počitniško prikolico po avtocesti v napačno smer. Moški je povzročil popolno zmedo, zaradi njega so morali avtocestni nadzorniki zapirati vozne pasove, lovili pa so ga tudi z vozilom.

Incident se je sicer zgodil že februarja, zdaj pa je primer prišel na sodišče, kjer so mu odvzeli vozniško dovoljenje. Kot je pojasnil njegov odvetnik, je bil 80-letnik vzoren voznik, za zmedenost pa je najverjetneje krivo njegovo zdravstveno stanje. Pred kratkim ga je namreč zadela kap.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

bingo 1
15. 08. 2012 06.54
+1
Vsak je kovač svoje sreče ,pač je tukaj tale voznik imel veliko srečo da ni naredil katastrofalno nesrečo med udeleženci v prometu ,bravo sreča v nesreči ----------ps------ čudno od drugih voznikov ko je stopil na cesto da ga niso zaustavili in na to nadljeval pot 12 kilometrov vožnje v napačno smer------------------bingo x Ljubljana------------------
Ramzess
13. 08. 2012 14.00
-11
Pa zamisli, vzeli vozniško, z avtom in prikolico, ter vsebino, pa ostal nekje, ...reveža so lepo pusti sredi nečesa brez. Ko človek ostane tako prepuščen sam sebi brez možnosti, da pelje vozilo, je seveda prvo vprašanje kako peljati naprej. Ne moreš avta in ostale lastnine, v tem primeru celo prikolico in vsebino, pustiti nekje. Ljudje naredijo pač napake, a odvzem vozniške in človeka pustiti praktično nemočnega, je le malo preveč.
Đorđe Božović Giška
13. 08. 2012 21.59
ne pametnjakoviču, bolje da on vzame ene 5 živlenj!!!!! ne boj se da so ga pustili nekje sred puščave! Jst bi mu zaplenil vse: avto, kučico, vozniško, pa še volan bi mu snel da se nebi spozabu pa nazaj šel spet vozit!!!
shadyyyy
13. 08. 2012 13.46
+4
daleč je prišo nimaš kaj :)