Tujina

VIDEO: Albrightova Čehom: Izginite, odurni Srbi

Praga, 01. 11. 2012 21.13 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Nekdanja ameriška zunanja ministrica Madeleine Albright si je v Pragi privoščila manjši incident. Protestnike, ki so prišli na predstavitev njene knjige, je imenovala "odurni Srbi", vse skupaj pa je posnela kamera.

Na spletu kroži videoposnetek, na katerem nekdanja ameriška zunanja ministrica Madeleine Albright verbalno obračunava s prosrbsko nastrojenimi Čehi. Ko so oni nanjo vpili "krvava ženska", je ona govorila, naj izstopijo. Na koncu so ji popustili živci in jim je dejala: "Odurni Srbi, pojdite ven!"

Albrightova je sicer v Pragi podpisovala izvode svoje knjige "Praška zima", na njeno predstavitev knjige pa so prišli tudi člani združenja "Prijatelji Srbov na Kosovu". Na predstavitvi so ji tudi izročili plakat z napisom "ugrabljeno Kosovo", fotografijami Natovega bombardiranja Srbije, zločinov nad kosovskimi Srbi, poljuba Albrightove in kosovskega premierja Hashima Thacija ter jo verbalno provocirali. Na novem posnetku je mogoče videti tudi njeno ostro reakcijo.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (260)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

HAWX
03. 11. 2012 14.27
+3
Kot pove Zmago Plemeniti Jelinčič srbu lahko vsaj zaupas ko ti da besedo jo bo držal do smrti tem takoimenovanim hrvatom pa niti slucajno saj ti bo obljubil vse in takoj zarinil noz v hrbet ko bo imel moznost. Sej ne pravimo zastonj ko vidis hrvata zapri vrata! Osebno prijazni za hrbtom pa.. pa vedno mocni samo kadar se skrivajo za nemci ali natom!
fkngoodplaya
03. 11. 2012 13.50
-8
Zakaj jim reče tako? "odurni", zato ker so pobijali nedolžne ljudi, civiliste in na koncu gre samo zato. To je breme ki ga bodo morali srbi nositi na grbi za vedno, tako kot ga nemci in tega se ne sme nikoli pozabiti.
maanx
03. 11. 2012 16.04
+8
In tako kot Hrvati, Jasenovac in NDH, saj veš. :)
ZakoniZdravja
05. 11. 2012 12.01
to je enako kot da bi rekel slovenci so kradljivci..ker pac politiki kradejo. al pa vsi slovenci smrdijo ker pac moj sosed smrdi. ali pa recimo slovenci so morilci otrok, okupatorji ker so pac clani nato pakta ki na leto pobije 3.000 nedolznih otrok. In ker nato sodeluje pri okupaciji vec drzav. Niso krivi slovenci ampak so krivi slabi ljudje.
pakr
03. 11. 2012 13.43
-4
Haha hudo bi blo ko bi se mi srecali kolega;)
HumanNOTsheep
05. 11. 2012 13.10
moja desna roka bi bla presrecna k bi te pocu po faci ....
pakr
03. 11. 2012 13.12
-8
Turki so Zasedli polovico hrvaske in celo srbijo. Tu gor vedno istih 5 zagovarja svoje podgane in se krega brez znanja. Vidi se da ste mocni samo na besedah kot vedno. taki ste srbicki
HAWX
03. 11. 2012 13.31
+6
V tvojo vednost Turki so potrebovali 168 let da so zasedli celotno Srbijo. In če ne veš vsi krščani takrat iz bih iz hrvaske ceprav hrvaska ni obstajala kot država ali narod ter Slovenci in dobrovoljci iz evrope so se borili skupaj z Srbi proti turkom. Srbija je bila porazena od Turkov je pa prva drzava ki je uspela zaustaviti turke kateri so po boju na kosovu potrebovali dve leti da so si obnovili vojsko ter moči in so spet lahko napredovali. Glih ti dve leti sta bili dovolj da se je Dunaj ter evropa pripravila drugace bi tudi Dunaj padel. Je hudo ko ves da si Srb z srbski imenom ter priimkom ki govori srbsščino a sam sebe lazes da si cisto druga nacija ki govori cisto drugacen nerazumljiv jezik in to vse zato ker se drugace molis. Je hudo to pusti hude psiholoske posledice se ti vidi ye po tem da castis nekaksne ustaske zlocince kateri so vsi hrabro ko ni bilo vec nemcev pobegnili kot podgane ter zapustili lepo vaso!
1389
03. 11. 2012 15.26
+1
pakr zgodovino bi dobil 1..Pojma nimas res..
64
03. 11. 2012 17.28
+1
pakr-pa vedno istih pet pljuva po - kako lep, toleranten izraz - podganah. Tisoč in še en malo let so nas iz ene strani "guzili" Italijani, iz druge Nemci in tretje Madžari, s Hrvati, Srbi, Albanci in ostalimi južnimi brati pa nismo nikoli imeli nikakršnih problemov, sedaj so pa tisti tam doli svinje, mi pa zahodnim, severnim in vzhodnim sosedom nastavljamo svoje zadnjice in si želimo, da nas "guzijo" še nadaljnih tisoč in nekaj let. Zato, ker imajo večji standard in kaj še - ker so bolj kulturni od Balkancev.
64
03. 11. 2012 17.29
-1
Pa red in disciplino imajo. Tam nekje spodaj je lepo tisti dečko - musliman s slikico barcinega grba - lepo napisal kako in kaj. Dal bi mu še nekaj plusev, pa lahko le enega.
pakr
03. 11. 2012 10.45
-8
Se pa strinjam z spodnjimi posti, vdore turkov so obranili slovenci in hrvati, srbi so se jim podredili.
HumanNOTsheep
03. 11. 2012 11.05
+7
vidm da ti je zgodovina tuja kokr slovencem dobre plače ...
1389
03. 11. 2012 12.07
+8
Vic stoletja..na Kosovu ste vi branl Evropo od turkov hahahha pojma nimas
HAWX
03. 11. 2012 12.09
+7
Pakr hahahaha to je spet od katoliskih srbov verzija zgodovine? Sicer ne vem če veš ampak turki so prišli mimo hrvaske jo polovico zasedli koliko so rabili in mimo Slovenije vse do dunaja? Si sploh obiskoval šolo? A sploh veš da so turki nekaj let obkoljevali Dunaj?
ZakoniZdravja
05. 11. 2012 12.02
vojna krajina..to je bila neke vrste drzava ...tam so bili sribi ki so jih prisili svabi naj bodo tukaj dali so jim zemljo in vse potrebno za zivljenje bili so oprosceni davkov itd.samo zato ker so vedeli da so srbi najpogumnejsi narod in so branili evropo na prvi liniji. VOJNA KRAJINA ;)
HAWX
03. 11. 2012 08.06
+1
64 ter miki danes ima vsaka ex drzava v jugi svoje neke nove zgodovine to je ze prav smesno! Sicer pa se oba motita jaz imam knjigo, ki jasno dokazuje, da smo mi črnci ter samuraji, kateri smo prisli sem iz marsa ampak smo zaradi pigmentske napake beli! To je nesporno ker ta knjiga jasno dokazuje to! Ce pa ne sprejmeta te moje nove resnice pa sta oba dva totalna primitivca ter komunista!
64
03. 11. 2012 10.01
+1
Verjetno bi bilo res najboljše, če bi bilo res tako kot praviš. In popolnoma se strinjam s tvojo poanto..
64
03. 11. 2012 00.54
+2
tam doli omenjate albrightovo in srbe. niso jo srbi rešili pred nemci. njen oče je bil češki diplomat v beogradu do trenutka, ko so angleži in francozi češko prodali hitlerju (pa kako nekateri rumenosrajčniki radi omenjate ribentropa in molotova, minhna in angleško-francoske sramote pa nihče). potem je bil poojni v zopet diplomat v beogradu, dokler niso komunisti na češkem prevzeli oblast (47 ali 48). potem je bil njen oče poslan v indijo v zvezi z nekim delom za ZN, ko se je pa tito udaril s stalinom, so pa srbi njegovi ženi in mali albrightejevi pomagali, da sta pobegnili v indijo, tam pa so albrightovi zaprosili za azil v zda. zakaj so ji pa v pragi kot bivšemu diplomatu popustili živci, pa ... že nima čiste vesti (ima pa veliko firmo, ki baje prav dobro dela na kosovu).
64
03. 11. 2012 00.19
+1
mikiju tam doli. en majhen ali pa velik problemček imaš. za razliko od tebe-amaterskega kvazizgodovinarja, so tisti slovani tam v prekmurju del mojega foha in nekaj malo materijala, ki je bilo izkopanega tam, imam doma. prekmurci so lani izdali luštkan katalogec, ki se imenuje "tu mo-slovanska poselitev prekmurja", ki ti ga toplo priporočam v čitanje. eno je biti šovinist in nacionalist v tistem najgršem smislu besede, drugo pa poznati zgodovino. prav imaš edino v tem, da sebe niso, vsaj na začetku, imenovali slovani - to je bil naziv, ki so ga dobili od grkov in rimljanov, vendi, veneti, venedi - to so pa mokre sanje nekaterih kvazizgodovinarjev. pa da ne bodo zopet komunisti krivi - konec 19. stoletja, zgodovinar franc kos (ki ti ga ravno tako, skupaj z njegovim sinom milkom, toplo priporočam za čitanje) je že takrat takratnim "venetologom" razložil kdo in kaj so slovani, slovenci in veneti.
Miki777-
03. 11. 2012 02.16
+2
Tvoje mokre sanje srbizacije oz. fašistoidne Beograjske "zgodovine Prekmurja", ki ste se je učili v Ljubljani se razblinejo z dejstvom, da se mi nikoli nismo imenovali "Slovani" temveč Venge oz. "Vendi".
Miki777-
03. 11. 2012 02.44
+3
Mesto "WIEN" (Dunaj - po Doncih - Donih; boginja Danu, Danica (hčerka boginje Lade, v obliki belega Laboda ) nosi ime po "Vendih" oz. Venih in ne po "Keltih"...vse kar boš našel je le "sprejeta VERA". Tisti, ki veri ne sledimo, smo "heretiki" (saj mislimo z svojo glavo)... Zgodovino so pisali "zmagovalci" oz. fašisoidni germani, grki, judje, srbi ter italijani v svojo korist. Ker Slovenska plemena nikoli niso držala skupaj smo pristali tam kjer danes smo. Na smetišču zgodovine. Eden izmed "heretikov" in priznanih zgodovinarjev, ki misli z svojo glavo je tudi Mario Alinei... Kdo pa pravi, da je bil svet takšen kakšnega vi predstavljate oz. kakor je opisan v neki Jezuitski kroniki. Navsezadnje so zgodovino pisali Jezuiti in uničevali vse kar je bilo "poganskega".
Miki777-
03. 11. 2012 02.55
+0
ena idijotska germanistična fora, ki sem jo zasledil na neki internetni strani, glede Ruskih "Vikingov" (ki to nikoli niso bili, saj je šlo za Venetske Varjage) - kjer germanisti trdijo, da je napis najden v Novgorodu v Rusiji "Vikingški": KNIAZTBMLR; kjer bo vsaki ortodoksni "lingvist" s pomočjo ortodoksne "zgodovine" šel prevajat tekst prvo z grščino, potem z latinščino, potem z "keltščino", hebrejščino in na koncu bo izpadlo, da gre a "keltsko" ime... seveda vsak pameten rus vidi v tekstu "Kniaztvo" (betatizem b/v) oz. Kneževino - Novgorod... toliko o "zgodovini", kakor se promovira in kako se na njo gleda.
64
03. 11. 2012 02.57
+0
No vidiš - šovinist in nacionalist, ki na koncu namesto argumentov prične žaliti. Kot kaže si iz Prekmurja, toda ne pravi Prekmurec. Za razliko od takih kot si ti, so Prekmurci predvsem zelo tolerantni ljudje. In piše se beograjska, ne Beograjska, pa še enkrat - 19. stoletje, Slovenci, ali pa konec 20. in začetek 21. stoletja - Romun (Curta), Latvijka, pribežnik iz SZ v ZDA (Gimbutas), Francoz Conte, Nemec Herrmann, Nemec Brather, Kanadčan Goffart, Anglež Batty - eminentni profesorji na ameriških, nemških, kanadskih in francoskih univerzah (Barkley, Toronto, Sorbona, Columbus, Berlin) pravijo, da smo Slovenci Slovani (in če se ne motim, Prekmurci so Slovenci), pa nimajo nič ali pa celo nočejo imeti nič, s "fašistoidno beograjsko zgodovino Prekmurja". Edino Madžari ves čas trdijo, da ste Obri. Kako pa imajo Madžari radi Slovence pa lahko prebereš iz aktualne madžarske ustave. Kar pa se tiče "fašistoidne beograjske zgodovine Prekmurja" - zaradi teh fašistoidnih Srbov ti lahko danes pljuješ po meni in meni podobnim v slovenščini, ker če ne bi bilo teh fašistoidnih Srbov, bi ti danes smetil (pa ne bi, ker si ena velika rit) v madžarščini na kakem forumu budimpeščanske televizije. In ker si že omenjal Čehe tam nekje spodaj - v Pragi in Bratislavi imaš spomenika Češkoslovaški, ker se tako eni kot drugi, za razliko od nas balkanskih tepcev zavedajo, da brez tako demokratične kot totalitaristične (ki bi ti jo privoščil en malo, da vidiš kako lepo smo se imeli tu) Češkoslovaške, danes ne bi imeli ne eni ne drugi svoje države.
Miki777-
03. 11. 2012 03.01
Miki777-
03. 11. 2012 03.09
+1
Si omenil madžare... Madžari so nam vsaj dovolili uporabljati lastni knjižni jezik Lingua Vandalica v osnovnih šolah ter uradih z razliko od srbov, ki so preko ljubljane zahtevali njegovo dokončno prepoved. To je dejstvo. In nisem sam, ki si prizadeva za ponovno standardizacijo tega jezika... Čez mejo na Madžarskem jih poznam kar nekaj. Vidiš, zaradi tega se Windišarji borijo za svoj lastni jezik. Zaradi fašističnega vsiljevanja nekega tujega jezika, med tem ko je njihov podvržen asimilaciji.
Miki777-
03. 11. 2012 03.20
Ti meni podajaš imena nemcev, romunov, latvijcev, kanadčanov kot "strokovnjakov" slovenskih narodov. Kaj pa ti tujci iz 21. stoletja vedo o slovenskih jezikih, kaj o "slovanskih" jezikih in kaj o sami zgodovini "slovanov"? Šovinizem iz strani pan-germanističnih in judovsko-jezuitskih okvirjev. Tu se pa vse konča.
64
03. 11. 2012 03.21
+1
Ja poj pa idi na Madžarsko. Orban te bo vesel, zdej ko je ukinil vse manjšine, bo vesel nove. Predlagam ti pa, da kar čitaj Šavlija, Bora, Alineija, jaz grem pa, ampak dobesedno, naprej čitat Prokopija iz Cezareje (ni bil ne Jud, ne jezuit), ki je pisal o Slovanih v 6. stoletju, pa razen tega, da smo bili visoki, vitki in lepi, ni imel nobene pohvale za nas.
Miki777-
03. 11. 2012 03.23
To je enako kot neki nemec po imenu Bauer(Kmet), ki je vrsto let delal na ruskem carskem vrhovnem sodišču v Petrogradu, v času ko je bil ruski jezik izredno nepriljubljen med aristokracijo... Kljub vsemu, da Bauer nikoli ni poznal niti 1 Ruske besede, kaj šele zgodovine Rusije, je napisal "Zgodovino Rusije" in "menil", da so bili germanski Vikingi resnično vladarji Rusije... (ponavljam - MENIL; to "mnenje" je preraslo v VERO in iz vere v VERItas)
64
03. 11. 2012 03.24
Pa na koda si to jezen? Na Jude, Nemce, Srbe, jezuite, verjetno Hrvate, Rome, a na tiste Ruse, ki pravijo, da so Varjagi Vikingi? Na pol sveta? In pa, saj ti trdiš, da nismo Slovani. Torej imajo navedeni enake pravice pisati o Slovanih kot prekmurski Vendi.
Miki777-
03. 11. 2012 03.25
+0
64 moj point je DA SO OBSTAJALI STARI "SLOVANI" pred "Slovani" iz 5. stoletja - na današnjem ozemlju Avstrije (če ne že vsaj Slovenije)... kljub vsemu povedanemu in napisanemu proti nam.
Miki777-
03. 11. 2012 03.28
+0
Termin Slovani so izmišljeni pojem, ki je bil izpeljan iz narodov SloVenov. V 6 stoletju so se "Venetom" pridružili (ne masovno, temveč v postopnih migracijah) še drugi "slovani" (Anti, Skoloti(Skiti) iz juga, severa, vzhoda...
Miki777-
03. 11. 2012 03.30
Navsezadnje so grki dobro vedeli, da so "Sklaveni" govorili podobni jezik kot "Skiti"(Skoloti; Kot - Cat - "kotat, kotit; rotacija, Kot(mačka) kot sveti simbol Doncev(Skitov)) - zaradi tega so teritorij tudi poimenovali "Sklavinia", ki izhaja iz "Skolotov in Venov")
64
03. 11. 2012 03.33
Aja - se pa strinjava v tistem delu o zgodovini, ki jo je pisala Cerkev. In kakorkoli me obtožuješ, nisem ravno tako "ortodoksen", kot misliš. Predvsem pa sovražim vsakršno etnično etiketiranje. Vsi narodi so živa tvorba, ki se ves čas spreminja - eni "pripadniki" prihajajo, eni odhajajo, eni se odrekajo svoje preteklosti eni z veseljem sprejemajo novo identiteto. In tudi predobro vem, da je naše poznavanje zgodovine, predvsem pa tiste iz 12., 10. 6., stoletja, da ne govorim o prazgodovinskih obdobjih, enako malo več kot nič in da je kup tega v domeni pravljic, pa naj jih pišejo tvoji "venetologi" ali moji "fašistoidni srbski zgodovinarji". Vprašanje pa je, če se tega zavedaš ti.
Miki777-
03. 11. 2012 03.33
Staro ime "praslovanov" (iz vzhoda) je bilo tudi "Bharati" (Borejci - Hiperborejci). Živeli so v veliki državi, ki je bila na zahodu znana kot "Velika Tartarija" (ne po "Tatarih").
Miki777-
03. 11. 2012 03.48
Glede "prazgodovine" pa nebi izgubljal časa... Vedsko gledanje Vesolja skozi makro in mikro čas skoraj ni mogoč skozi moderno tehnologijo ali vsaj 20 000 let astronomsih opazovanj.
HAWX
02. 11. 2012 23.02
+3
miki Recimo da vem o tem mnogo več kot boš ti kdaj koli niti nisi na tem nivou si na nivoju reutersa! Ja ne glih cia! Srbi celi cas obtozujejo francosko tajno sluzbo pod diktatom cie. Zanimivo pa je da je francoski tajni agent prebegnil v belorusijo z dokumenti ki dokazujejo to kar Srbi trdijo in je pod stalno zascito v belorusiji! Seveda o tem ne pisnejo na nobenem zahodno kontroliranem mediju, zato za taksne kot si ti, srbofoba je to laz ali srbsko mitomanstvo. Ta major francosko obveščevalne sluzbe DRM pod iniciali T.D je povedal da mu vest ne dovoli več početi tega zla ki ga počnejo zahodne tajne sluzbe in da je pripravljen celo pričati v haggu na sojenju mladicu. Seveda haag ne zanima njegovo pricevanje saj za njih sploh ne obstaja. Po njegovem je DRM kontrolirala srbsko enoto"pauk" katero so tudi srbi lovili in nekatere aretirali ta enota je bila pod direkt kontrolo DRM ter enota skorpijoni pod kontrolo britancev ter financirana od britancev. Te enota naj bi imele ukaze za morijo zajetih muslimanov, seveda so ti v enoti to verjetno videli kot maščevanje v resnici pa so bili samo orodje v rokah nekoga drugega! Zanimivo pa postane ko Iranska tajna sluzba v casu vojne v bih aktivni sovraznik srbov pove podobno temu in potrdijo da imajo tudi dokaze, ki so si jih pridobili z muslimanske strani ki potrjujejo to kar trdi ta francoski obveščevalec! Seveda tisto farso od sodisca v haagu vsi ti dokazi in price sploh ne zanimajo njih zanima nadaljevanje propagande. Dokler jih tudi ne zanima daleč hujši pokoli v iraku ali afganistanu,libiji daleč hujši kot so jih srbi kadarkoli storili! Resnica ni objavljena v medijih katere kontrolirajo ti isti zlobnezi resnica je v ozadju in bo slej ali prej nasla pot na svetlo ti se ji pa do takrat posmehuj zaradi tvojega patoloskega sovrastva do srbov ali manjvrednostnega kompleksa! A ne bos se zadnji smejal!
HAWX
02. 11. 2012 23.16
+4
In kaj je imel od srebrenice nato? Izgovor za napad in razsiritev svojih dejavnosti ter izgovor za vsa bodoca osvajanja in pokole po svetu v imenu osvobajanja z tem izgovorom je nato lahko izsel iz svojih ustanovnih mej kot obrambna org. in je zacel sluziti kot imperialisticno fasisticno sredstvo! Kjer je motiv tam je zločinec!
1389
02. 11. 2012 23.38
+1
Raubšic
02. 11. 2012 21.32
-7
Škoda, da Srbi nimajo lastnega jezika. Kar oni govorijo, je privlečeno z vseh vetrov sveta, germanizmi, hungarizmi, predvsem turcizmi. (mašina, gazda, čakšire)
Raubšic
02. 11. 2012 21.32
-7
JurijGrmMlajsi
02. 11. 2012 22.20
+9
Raubšic hahaha....lingvist pa tak! Mašina- latinsko machina. Potemtakem so tudi Rimljani kradli od turkov.
1389
02. 11. 2012 22.43
+4
Zelo veliko slovenskih besed izhaja iz skupnega staroslovanskega besednega zaklada, zato je veliko besed v slovenščini, srbščini/hrvaščini, češčini, ruščini in drugih slovanskih jezikih podobnih.Kaj bi potem rekli za SLOVENŠČINO?
64
03. 11. 2012 00.55
+1
br.0001s
03. 11. 2012 16.02
white31
02. 11. 2012 21.17
-8
ti srbi še na češkem delajo sranje.
Raubšic
02. 11. 2012 21.27
-6
Miki777-
02. 11. 2012 21.43
-3
Jožajoža
02. 11. 2012 20.21
+9
še vam nui jasni, kdo je razbijal jugo in kdo je kriv za nedoložne žrtve na balkanu. cia in amerika z domačimi izdajalci. v sloveniji, kateri so, ni težko uganiti.
Miki777-
02. 11. 2012 21.44
-5
jaja in CIA je pobila tiste otroke v Srebrenici... idijotizem
smolapataka
02. 11. 2012 20.07
+11
Kaj sploh dela tale na prostosti? Ma dovolj masla na glavi, da bi se jo moralo dati v Haag. Ko so se dolih klali, ni s prstom mignila, pametovat na tiskovnih konferencah zna pa vsak.
NeMoresVerjet
02. 11. 2012 20.01
+11
Ne pozabimo, da baba zdej hoce kupiti kosovski telekom(je direktorca ene zlo velke firme) . Tam tudi nasi veliko poslujejo ampak za razliko od te krave nam nihce ne more ocitat, da poskusamo obogateti z vojnimi zlocini.
Katalizator
02. 11. 2012 19.08
+9
Pola baba pola deda nosi suknju radi reda!
Katalizator
02. 11. 2012 19.08
+4
Pola baba pola deda nosi suknju radi reda!
Tone 12345
02. 11. 2012 17.44
+1
veša- pismo!!!za ponort!
Dante18
02. 11. 2012 17.14
+16
stara pripravi se, zima prihaja in te že v zemljo kliče
DESNI-LEVI, KRADEJO VSI
02. 11. 2012 17.10
+13
Bravo 24ur, sliko ste pa popolnoma pravo našli in jo pokazali v pravi luči. Če bi jo v temi srečal, bi se je še ustrašil.
24Petelinov
02. 11. 2012 16.50
+23
Kaj ni noč čarovnic že mimo?