Tujina

VIDEO: Posnetki napadalcev v javnosti, zdaj vsi čakajo na aretacije

New Delhi, 18. 03. 2015 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Po napadu v samostanu, v katerem je skupina moških posilila starejšo nuno, je javnost v Indiji na nogah. Policija je objavila posnetke varnostnih kamer, na katerih so vidni posiljevalci. Množice zahtevajo aretacijo in kazen za napadalce.

V Indiji so aktivisti na nogah. Oblasti pozivajo, naj odločno ukrepajo v primeru brutalnega skupinskega posilstva, ki se je zgodilo preteklo soboto na vzhodu države, in sicer v Zahodnem Bengalu. Žrtev napada je bila nuna, stara čez 70 let, ki je utrpela hude poškodbe.

Policisti so objavili posnetke varnostne kamere, ki je ujela moške med ropanjem šole, ki deluje v sklopu samostana. Na posnetkih so jasno vidni obrazi treh moških, v napadu pa naj bi sicer sodelovalo skupno pet moških.

Lokalne oblasti so obljubile, da bodo delovale hitro in odločno. Glede na to, da so posnetki v javnosti, pričakujejo, da bodo osumljeni moški kmalu aretirani. A to ne bo dovolj. Iz Indije namreč vsak dan poročajo o grozljivih posilstvih – tudi dojenčic in deklic. Razmere so alarmantne, opozarjajo kritiki, saj gre za brutalna dejanja, posiljevalci pa menijo, da so nedolžni in ne vidijo, v čem je težava.

V reševanje tega problema – ne le posilstev, temveč tudi splošnega odnosa moških do odraslih žensk, najstnic, deklic in dojenčic v Indiji – bo morala aktivno poseči država in vse organizacije, ki se v Indiji ukvarjajo z vprašanjem nasilja nad ženskami.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (12)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

razocarani
18. 03. 2015 13.41
+9
upam da narod vzame pravico v svoje roke ,,bo hitro in zadosceno pravici ,,od sodisc tako ni pricakovati pravicnih sodb ,,
Razumnež
18. 03. 2015 12.33
+15
V Sloveniji bi bili taki posnetki kar najbolj varovani... Pri nas se zločincev ne sme razkriti !!!
razocarani
18. 03. 2015 13.42
+10
ja tudi to drzi in se musarjeva se za velike denarce postavlja njim na razpolago ,,vsak ki je pri nas vsaj malo zalozen z evri lahko pocne dobesedno kar mu pase ,,
Infraping
18. 03. 2015 09.39
-2
deathbite
18. 03. 2015 07.20
-13
Menda je v Sloveniji vsak teden posiljena ena ženska. S tem, ko nas tedensko bombardirate s posilstvi v Indiji, ni domača realnost nič manj kruta. Amerika je po številnih zločinih nad ženskami daleč pred Indijo.
MATEJ5321
18. 03. 2015 11.05
+1
V sloveniji imajo ženske največ pravic na svetu. Tako, da realnost je veliko manj kruta kot drugje. Verjetno živiš na luni hahaha
DonMiltonFriedman
18. 03. 2015 11.42
+2
Indeks posilstev je največji v Afriki, potem je pa že Švedska in njeni priseljenci. Druga Evropska država je AnglihaIndija je bolj na sredini lestvice, ampak moraš vedet, da v Indiji podobnih državah se teh zadev prijavi 10x manj kot tle.
Ferdo Crni
18. 03. 2015 11.43
+4
Kaj je posilstvo v sloveniji ni nujno posilstvo v indiji. Po indijskih zakonih posilstvo v partnerstvu (zakonu) sploh ni obravnavano kot posilstvo.
Ferdo Crni
18. 03. 2015 11.46
-1
DonMilton - preberi analizo takšnih raziskav. Raziskave se naslanjajo na PRIJAVLJENA posilstva oziroma seksualna nasilja nad ženskami. V Indiji mnoga posilstva niso prijavljena da ne govorim da posilstvo v družinskem krogu sploh ni kaznjivo dejanje. Torej previdno s temi raziskavami. Prag obravnave nasilja nad ženskami je na švedskem izredno nizek in ženske se zavedajo svojih pravic in učinkovitost organov kamor to prijavljajo. V Indiji je to nekaj povsem drugega. Tako kot v večini arabskih držav. V indiji je skoraj brezveze prijavljati posilstvo saj je mentaliteta tudi pri organih pregona "tiho in uživaj".
deathbite
18. 03. 2015 13.09
+0
Ferdo, ki vse veš, razloži zakaj se vsak teden piše o posilstvih v Indiji, kot da se to drugje ne dogaja? !
Ferdo Crni
18. 03. 2015 21.57
+3
ivandobski - zato ker to tare njihovo družbo. Primeri na ulice priženejo na stotine ljudi, kakor je bilo tudi v času posiljenega dekleta, ki so jo tudi ubili. Demonstraciej niso bile zaradi posilstva samega ampak zaradi obravnave teh gnusnih dejanj iz strani organov pregona - policije- sodstva. Torej en gre za dejanje kot tako ampak za ogromno sistemsko luknjo ki posledično v določeni družbi v 21 stoletju dopušča toleranco najbolj gnusnih dejanj. Zanimivo je tudi, da se nihče ne pritožuje nad obilico novic iz grde pokvarjene amerike, od koder se poroča le o posamičnih incidentih, nesrečah in smrtni kazni. Ob teh novicah pa nekateri orgazme doživljajo