Tujina

Vendarle sodi za zapahe? Zimmerman po ženi z orožjem grozil še novi ljubici

Orlando, 19. 11. 2013 09.20 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

George Zimmerman, ki je lani ubil neoboroženega temnopoltega najstnika in izzval proteste po ZDA, se je spet znašel v zaporu. S šibrovko naj bi grozil svojemu dekletu in jo vrgel iz hiše. To pa ni prvič, da je partnerici grozil z orožjem.

George Zimmerman, ki je lani ubil neoboroženega temnopoltega najstnika in bil oproščen umora, se je v ponedeljek znova znašel v zaporu, tokrat zaradi nasilništva nad trenutnim dekletom Samantho Scheibe.

Zimmerman po najnovejši aretaciji
Zimmerman po najnovejši aretaciji FOTO: Reuters

Scheibejeva je v ponedeljek poklicala nujno številko policije in povedala, da ji Zimmerman grozi s šibrovko, razbija in jo meče iz hiše. Ko so policisti prišli na kraj, je bilo dekle pred vrati, Zimmerman pa se je zabarikadiral v notranjost in je ni več spustil v hišo. Med čakanjem na policijo je Zimmerman tudi sam poklical nujno številko in razložil, da je vsega kriva Scheibejeva, češ da ga je vrgla iz hiše. Kot je trdil, je že začel pakirati, ko je ponorela.

Odkar je bil oproščen umora, je bil George Zimmerman že večkrat v policijskem postopku, in sicer zaradi prometnih prekrškov.

Policisti so sicer brez težav vstopili v hišo, ga vklenili in odpeljali v zapor z obtožbo nasilništva. To pa ni prvič, ko naj bi se nekdanji varnostnik znesel nad partnerico. Tudi septembra je namreč morala posredovati policija, ker naj bi ženi grozil s pištolo. Policija ni ugotovila nobenega kaznivega dejanja in Zimmerman je ostal na prostosti. Že pred tem je žena vložila ločitveni postopek, Zimmerman pa si je našel novo dekle, s katerim pa ima prav tako težave.

Ustrelil 17-letnika in bil oproščen

Zimmerman je lani v predmestju Orlanda ustrelil 17-letnega Trayvona Martina, policija pa ga je po zaslišanju izpustila, ker v skladu s floridsko zakonodajo ni bilo dovolj materiala za pregon in obsodbo. Po ZDA so zato izbruhnili protesti, vrstile so se obtožbe o rasizmu policije in tožilstva na Floridi. Zimmermana so znova aretirali, mu sodili, letos julija pa ga je porota spoznala za nedolžnega.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

RedRocket
19. 11. 2013 21.03
-1
Zimmerman ! Židovski lobi rešuje svoje ljudi pa četudi so morilci. Kmalu bo zunaj.
appollyon
20. 11. 2013 07.40
Tvoje pisanje pa neumnost tebi podobnih! Zimmerman, je pol čilenc pol američan katoliških korenin!
tomazbodner
19. 11. 2013 15.56
+1
assault rifle ni ravno sibrovka... ali pac?
adminisrat0r
19. 11. 2013 11.23
+0
to da je pred tem nastavila celi soseski so pa pozabili napisat...
MavritoGazarinni
19. 11. 2013 11.10
+1
kako simpatično lice,polno miline in sočutja,nežnosti.. pravi angel!
roaddogg
19. 11. 2013 10.36
+3
Tale tip je sin od vrhovnega sodnika.. zato je bil tudi oproščen umora....