Tujina

'Vemo, kje so ugrabljena dekleta'

Abuja, 26. 05. 2014 22.32 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Nigerijska vojska je odkrila lokacijo šolark, ki jih je sredi aprila ugrabila skrajna skupina Boko Haram. Vojska javnosti ni želela zaupati lokacije, je pa obljubila, da bo dekleta rešila.

Najvišji predstavnik nigerijske vojske Alex Badeh je danes po povedal, da so odkrili lokacijo šolark, ki jih je sredi aprila ugrabila nigerijska skrajna skupina Boko Haram. "Dobre novice glede deklet so, da vemo, kje so, vendar pa vam lokacije ne moremo razkriti," je novinarjem dejal načelnik nigerijskega obrambnega štaba Badeh. "Dekleta bomo dobili nazaj," je dodal. Badeh se je z novinarji sestal, potem ko je pred poslopjem obrambnega ministrstva nagovoril protestnike, ki s protesti vršijo pritisk na vlado.

Ugrabljene šolarke
Ugrabljene šolarke FOTO:

Varnostni svet ZN je pred dnevi uvedel sankcije proti nigerijski skrajni skupini Boko Haram in jo hkrati uradno razglasil za teroristično organizacijo. Boko Haram v Nigeriji izvaja teroristične akcije, ugrabitev šolark pa je zdramila mednarodno skupnost in nigerijsko vlado, ki je dobila pomoč tudi od ameriške vojske. Strokovno pomoč pa je dobila tudi iz Velike Britanije, Francije in Izraela.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

unikaten 2
27. 05. 2014 08.37
+1
Jaz tudi vem kje je denar..sam vam nemore razkrit..hehe..
vzdev
27. 05. 2014 08.05
+5
Pa kaj ta vojska je malo nora? Objavi, da ve kje se nahajajo ugrabljena dekleta!!! Kaj jim ni prišlo na pamet, da bodo sedaj lahko ugrabitelji šli z dekleti na drugo lokacijo, če je prva odkrita. Res pametno, namesto, da bi bili tiho in ko jih najdejo šli novinarjem razlagat.
SirNoxy
27. 05. 2014 08.53
+2
Mogoče pa hočejo da se premaknejo saj je lažje izvesti napad med premikom kakor pa da vdrejo v njihovo "bazo"
hansola
26. 05. 2014 23.43
+12
Sicer za en drug članek, ki ga očitno ne smemo komentirati: rečimo bobu bob, in ne dajajmo ljudem vzdevkov ampak jih kličimo tako, kot to veleva SSKJ, po tem vsi vemo kako se prav reče romom ane? Glede na to, da je to neka novinarska stran bi morala uporabljat pravilno slovenščino? Pa pokažimo že sredinec tej mafiji od Amnesty International in izženimo to zalego iz naše države