Tujina

Vdrli v zapor, da bi rešili islamističnega vodjo?

Kipadawan/Manila, 20. 02. 2012 13.01 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Med domnevnim spektakularnim poskusom osvoboditve islamističnega voditelja, ko je v zapor na jugu Filipinov vdrla skupina 50 strelcev, so v streljanju umrli trije ljudje, več je bilo ranjenih.

Policija za napad krivi pripadnike Islamske osvobodilne fronte Moro.
Policija za napad krivi pripadnike Islamske osvobodilne fronte Moro. FOTO: Reuters

Britanska stran BBC poroča, da je skupina vsaj 50 strelcev vdrla v prostore filipinskega zapora v mestu Kidapawan. Napadalci, po predvidevanju policije člani Islamske osvobodilne fronte Moro (MILF), so v poslopje v provinci Severni Katabato vdrli v nedeljo ob 22. uri po tamkajšnjem času. Cilj akcije naj bi bila osvoboditev voditelja, a v uporniški skupini navedbe in vpletenost v napad zanikajo.

Med streljanjem so bili ubiti trije ljudje, vsaj 15 civilistov pa je bilo med napadom ranjenih. Kot poroča BBC, so napadalci na vhod zapora izstrelili niz granat, po tem, ko so tarčo najprej zgrešili, so policisti sprožili preplah in s streli odgovorili na napad. Napadalci so proti vhodu odvrgli še več granat, nato pa s kraja dogodka pobegnili.

Filipinski policisti so na napad hitro odgovorili, v navzkrižnem ognju pa so umrli trije civilisti.
Filipinski policisti so na napad hitro odgovorili, v navzkrižnem ognju pa so umrli trije civilisti. FOTO: Reuters

V navzkrižnem ognju je umrl tudi pripadnik Rdečega križa, ki je poskušal med streljanjem v bolnišnico prepeljati ranjence. Ostali dve žrtvi sta bila obiskovalca bližnjega karaoke bara. Kot poroča BBC, delujejo na območju južnofilipinske province še vsaj tri uporniške skupine in kriminalne združbe, zato je še težje ugotoviti, kdo je odgovoren za tokratni strelski pohod.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

nekdonekje
20. 02. 2012 13.55
+5
ja no admin, tkole je pač, tko se imenuje tale islamistična fronta, a ne? nism js kriv, da so si dal tak ime. hehehe