Tujina

Vdova Tamerlana Carnajeva želi njegove posmrtne ostanke

Providence, 01. 05. 2013 08.38 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Vdova Tamerlana Carnajeva, enega od osumljencev za bombni napad v Bostonu, je izrazila željo, da se posmrtni ostanki njenega moža izročijo družini. Ali neznani ženski DNK, ki so ga odkrili na eni od doma izdelanih bomb, pripada njej, še ni znano.

Katherine Russell, vdova Tamerlana Carnajeva, osumljenca za bombni napad v Bostonu, je prek svojega odvetnika izrazila željo, da se posmrtni ostanki njenega moža vrnejo njegovi družini. "Njena želja je, da mrliški oglednik posmrtne ostanke preda družini Carnajev, in to željo bomo posredovali pristojnim," je dejal Amato DeLuca.

Preiskovalci so Russellovo že zaslišali v zvezi z njenim 26-letnim možem in njegovim mlajšim bratom Džoharjem. Zanimala jih je predvsem izdelava bomb in to, ali sta pri tem imela pomoč.

24-letna vdova, ki se je nekaj dni po eksploziji vrnila k svoji družini na Rhode Island, se je z agenti FBI pogovarjala več ur. "Tudi v prihodnjih dneh bo Katherine še naprej sodelovala s preiskovalci, kot je to počela do sedaj, in jim pomagala po svojih močeh," je še dodal njen odvetnik.

Brata Carnajev
Brata Carnajev FOTO:

Kot je znano, je FBI v ponedeljek na eni od bomb odkril ženski DNK, vzorec pa so vzeli tudi Russellovi, da bi preverili, ali se ujemata. Rezultati še niso znani. Prav tako je v ponedeljek mrliški oglednik izdelal poročilo o natančnem vzroku smrti Tamerlana, saj se javnost sprašuje, ali je umrl zaradi strelov policistov ali ga je med begom z avtomobilom dejansko povozil brat. Izsledki poročila še niso javno znani.

Spomnimo. Bombni napad na bostonski maraton je zahteval tri življenja, po zadnjem štetju pa jih je bilo ranjenih skupaj 264. Še dva policista sta umrla pozneje v spopadu z Džoharjem in Tamerlanom, ki je umrl zgodaj zjutraj 19. aprila v novem strelskem spopadu s policijo. Džohar je obtožen uporabe orožja za množično uničenje, za kar mu grozi smrtna kazen.

Starša bratov Carnajev, ki sta načrtovala potovanje v ZDA, da bi prevzela truplo enega sina in v zaporniški bolnišnici obiskala drugega, sta si premislila. Mama Zubejdat se boji, da jo bodo aretirali, njen mož Anzor pa naj bi bil trenutno v moskovski bolnišnici, kjer ga zdravijo zaradi povišanega krvnega tlaka.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Bruhalnica24
01. 05. 2013 09.34
+7
Amerika je najhujša diktatura, malokatera država napada svoje državljane, jih straši in za njihovo dobro omejuje njihove pravice..... Pogooglat malo. Bostongate.
rew333
01. 05. 2013 10.33
+2
...mam ni najhujša diktatura, je pa najbolj zlagana... en sam blef, en sam disneyland...