Tujina

V ZDA prijeli albanske mafijce

New York, 14. 07. 2011 09.05 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Ameriški organi pregona so v New Yorku prijeli 37 albanskih mafijcev, ki so tihotapili droge iz Kanade, Nizozemske in Južne Amerike, ter jih med drugim vozili tudi v Evropo.

Aretacije albanskih mafijcev
Aretacije albanskih mafijcev FOTO: www.dea.gov

Ameriška administracija za boj proti drogam DEA in newyorška policija sta v simultani akciji v Brooklynu prijeli 37 pripadnikov in sodelavcev albanske mafije, ki je bila dejavna na treh kontinentih. Mafijska združba naj bi se ukvarjala s tihotapljenjem prepovedanih drog. Da gre za tihotapce drog, so potrdili newyorški tožilci, pri tem pa so pojasnili, da naj bi iz Kanade v New York vozili ogromne količine skanka oziroma marihuane z visoko vsebnostjo THC. Iz Nizozemske in Kanade so tihotapili ekstazi, kokain pa iz Mehike, Kolumbije, Venezuele in Peruja. Tihotapili naj bi tudi močne protibolečinske tablete, ki jih je mogoče dobiti le na recept in povzročajo visoko stopnjo zasvojenosti. Droge so potem razpečevali po več mestih in državah v ZDA, vključno z New Yorkom, Kalifornijo, Georgio, Koloradom in Florido.

Skupina naj bi droge tihotapila tudi prek Atlantika do Sredozemlja v Albanijo in nato v druge dele Evrope. Drogo so skrivali v luksuznih avtomobilih, ki jih je iz ZDA izvažalo podjetje, ki je bilo v rokah mafije. Razbita albanska mafija naj bi v Kanadi sodelovala z organizacijo, ki se je ukvarjala s pranjem denarja in naj bi za prijeto združbo v samo enem letu oprala okoli 15 milijonov dolarjev.

Aretacije albanskih mafijcev
Aretacije albanskih mafijcev FOTO: www.dea.gov

Tako so včeraj zjutraj najprej prijeli 27 mafijcev, še deset pa čez dan. Mafija je sestavljena iz več klanov in naj bi imela več sto sodelavcev. Aretirali so jih v Bronxu, Brooklynu, na Manhattnu, v Queensu, na Long Islandu, Westchestru Putnamu, Rocklandu in v okrožjih Orange in Albany. Zasegli so tudi 18 kosov orožja in na stotine nabojev.

Aretacije so povezane s prijetjem visokega člana albanske mafije Bajrama Lajqija, znanega tudi kot "Van Damme", ki so ga prijeli pretekli mesec. Ta je skušal ubiti pripadnika rivalske skupine, a je med čakanjem na pravšnji trenutek izgubil potrpljenje in se svoje tarče lotil s pestmi. Nato je tudi izvlekel pištolo, ki pa jo je uperil v varnostnika, saj je ta želel posredovati. To je tarči dalo dovolj časa za pobeg, a jo je Lajqi ujel in vanjo izstrelil več nabojev. Kljub vsemu je žrtev napad preživela in so jo oskrbeli v bolnišici. Kmalu po tem dogodku so Lajqija prijeli pripanidki DEA.

SORODNI ČLANKI

KOMENTARJI (46)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

janez6b
15. 07. 2011 09.14
-1
Naivneži kdo mislite da iz Afganistana pretihotapi 9000 t opija letno oz veliko večino tega:) hehe katera vojska je že v Afganistanu:) ŽE vrabci an veji čivkajo da je Kosovska mafija oz sam vrh države vpleten v trgovino z mamili, kot še kaj drugega, vemo vsi, se še spomnite kdo je prvi proznal Kosovo, oz katera velesila je bila prva, no danes imajo tam oporišče, ki lahko sprejme 60.000 vojakov, ob tistih 13 oporiščih v afganistanu, Le ZAKAJ VSE to, NAJBRŽ naivneži zaradi pomoči ljudem:)?
Ca6e
14. 07. 2011 22.11
-3
Un k prav da je Srbska in Albanska mafija top na lestvici nima pojma v pojmu, prava mafije so japonske in kitajske, ki so si z umazanim denarjem zgradile Hong Kong, balkanci so pa balkanci, bolj jih poznajo pod lude kot pa pametne mafijce!
janez6b
14. 07. 2011 17.32
Kajkoda kaj napadas ljudi, se en izmed opanih mozgov, ki bulijo le v tisto butasto skatlo v dnevni sobi, rajsi si kaj preberi, da ne bos tako naiven:)
Platon23
14. 07. 2011 16.11
Oh ja pa držimo nivo komunikacije če že nivo intelekta težko držiš na nivoju! Tako da bova težko kakšno pametno rekla lahko se pa lepo pogovarjava kot se politiki lepo pogovarjajo s tabo pa ti še kaj zraven prodajo ker nisi sposoben razčleniti besed ter njihovega pomena! Se oproščam če vas je moj bonton užalil:) mene je užalil vaš zmazek, ki se je dotaknil tudi mene saj je niivio intelekta v njem zelo nizek in ste posredni krivec stanja v svetu zaradi svojega idiotizma. No se sedaj bolje počutite ko sem Vam z osnovnim bontonom razložil isto kot prej? Lep pozdrav. P.S Upam da je besedilo ustrezno oblikovano saj je Vam očitno bolj pomembna oblika kot vsebina. keri kmeti konc!
Platon23
14. 07. 2011 16.10
Oh ja pa držimo nivo komunikacije če že nivo intelekta težko držiš na nivoju! Tako da bova težko kakšno pametno rekla lahko se pa lepo pogovarjava kot se politiki lepo pogovarjajo s tabo pa ti še kaj zraven prodajo ker nisi sposoben razčleniti besed ter njihovega pomena! Se oproščam če vas je moj bonton užalil:) mene je užalil vaš zmazek, ki se je dotaknil tudi mene saj je niivio intelekta v njem zelo nizek in ste posredni krivec stanja v svetu zaradi svojega idiotizma. No se sedaj bolje počutite ko sem Vam z osnovnim bontonom razložil isto kot prej? Lep pozdrav. P.S Upam da je besedilo ustrezno oblikovano! keri kmeti konc!
kajkoda
14. 07. 2011 14.54
@Platon23 Se opravičujem,ampak jaz osebno se držim določenega standarda pri komuniciranju s soljudmi.Na vaš nizek nekulturen nivo,se nikakor ne mislim spuščati.Ko se boste naučili vsaj osnovni bonton,potem pa lahko tudi kakšno rečeva.Do takrat,pa vas naprošam,da se ne vtikate vame,ker se tudi jaz nisem vtaknil v vas!Hvala!
Platon23
14. 07. 2011 14.47
kajkoda14.07.2011, 13:294 @janez6b14.07.2011, 11:475 Platon Wall street naj bi iz naslova drog pridelal letno 700 milijard Naj bi?Po napovedih tiste Vange,naj bi bil svet danes že v krvavi svetovni vojni.Po napovedih tistega pastorja,naj bi bilo že konec sveta.Toliko o tem naj bi. In kdo je ta Wall Street?Wall street je samo ena četrt New Yorka.Tam služijo denar tudi taki,ki so tebi verjetno politično pri srcu.Od Rusov do Kitajcev.Tudi Iranci imajo svoje posle tam. ti si ena baba vanga! Sposobnost razmišljanja pa ti je ostala nekje na stopnji 5 letnika! Kaj si sploh hotel povedati? Da nimaš pojma pa da bereš neke bedarije od babe vange in nekega pastorja? Ja wall street je četrt hvala za razlagko razsvetlil si nas in da tam trguje cel svet res hvaležni ti bomo do konca dni! Zdej pa pejd naprej brat RUMENI tisk kekec
Vasojevich
14. 07. 2011 14.06
A je kdo od vas gledal dokumentarni film :The Brooklyn Connection? ce ni, naj si ogleda.
kajkoda
14. 07. 2011 13.29
@janez6b14.07.2011, 11:475 Platon Wall street naj bi iz naslova drog pridelal letno 700 milijard Naj bi?Po napovedih tiste Vange,naj bi bil svet danes že v krvavi svetovni vojni.Po napovedih tistega pastorja,naj bi bilo že konec sveta.Toliko o tem naj bi. In kdo je ta Wall Street?Wall street je samo ena četrt New Yorka.Tam služijo denar tudi taki,ki so tebi verjetno politično pri srcu.Od Rusov do Kitajcev.Tudi Iranci imajo svoje posle tam.
ljx
14. 07. 2011 12.36
Ko je bil Bill Clinton guverner Arkansasa,so na tamkajšnja mala letališča na veliko vozili drogo iz Južne Amerike! Kum Clinton bo mogoče tudi Albancem pomagu,koneckoncev so mu postavili spomenik v Prištini.
janez6b
14. 07. 2011 11.47
Platon Wall street naj bi iz naslova drog pridelal letno 700 milijard, takšni so zadnji podatki, pa še to je kakšno leto ali dve star podatek, še bolj grozno je kot si si mislil, drgač pa kogar zanima naj si prebere Gospodarji Senc, Daniel Estulina.
hot-shot69
14. 07. 2011 11.44
Albanska mafija je v Ameriki izpodrinila italjansko. Služijo na polno, veze imajo v vrhu in so znatno pripomogli, da imamo danes na Balkanu eno veliko skladišče heroina.
Jimi1
14. 07. 2011 11.43
-4
Ha ! Kones Šiptarskih ameriških sanj.
boy_
14. 07. 2011 11.12
ma to je pri nas ist v velenju prodaja sade in zelenjavo, proda na dan pomoje skor nič ker dans to usak kupi v trgovini....on pa voti jaguarja bmw-ja....v trgovini ga srečaš z kupu po 500eu.....dedede zlo drage banane ma to..
indal
14. 07. 2011 11.04
Cerkev je najstarejša svetovna državna tvorba in je razširjena po vsem svetu, predvsem v zahodnem svetu. Kot že navedeno, je katoliška cerkev neizmerno bogata, saj njeno celotno premoženje, to je premoženje po vsem svetu, po ocenah nekaterih poznavalcev znaša več 1.000 milijard evrov. Gre za nepredstavljivo veliko premoženje. Cerkev je največji nedržavni zemljški posestnik zahodnega sveta. V Rimu je že približno 1/3 vseh stavb v posesti katoliške cerkve. Ta je tudi največji verski gospodarski koncern na svetu in angažiran na področju nepremičnin, kemije, elektronike, vrednostnih papirjev, ..., poseduje pa tudi mnoge banke. Cerkev ima v lasti tudi večje število raznih medijev, preko katerih vpliva na javnost. Ob takšnem neizmernem cerkvenem premoženju pa vsak dan na svetu zaradi lakote umre več 10.000 otrok, čeprav cerkev na vsakem koraku uči ljubezen do bližnjih. Nemški nadškof zasluži mesečno približno 11.000 evrov, nemška država pa izplača katoliški cerkvi letno za okoli 10 milijard evrov raznih subvencij. Tudi v Italiji je podobno, cerkev je deležna državnih subvencij v višini okoli 3 milijarde evrov. Cerkev pa je v obeh državah upravičena tudi do davčnih oprostitev, ki v Italiji znašajo okoli 6 milijard, v Nemčiji pa kakšne 3. Cerkveno bogastvo je krvav denar!
Slo.pogreb
14. 07. 2011 10.59
Vatika pa ima ene najvecjih zalog zlata , ko gledam tisto zavaljeno skofovscino , bi clovek pomislo da zlato v trebuhih skladiscijo . Vatikanci to so najbolj pozresni ljudje
AIZ
14. 07. 2011 10.57
-1
ŠIPTARJl:D HAHAHHAHHAHAHH še pr ns u sloveniji bi mugl tak ribiški ulov nrdit :D
almilan
15. 06. 2012 23.45
+1
Platon23
14. 07. 2011 10.48
xgargamelx14.07.2011, 10:290 ja pa če tip pravi da največ denarja obračajo albanci i vatikan.pa kje so svetovne banke kje so državne institucije kot so kitajska amerika razne korporacije savdska arabija kuvajt............re je neizobražen pozanimaj se koliko milijard se obrne pri drogi pa ti bo jasno zakaj so pred marsikatero korporacijo! Recimo Bayer ima 50 milijard Coca cola ima letno 35 miljard dolarjev prometa Fiat tudi Ferrari samo miljardo recimo in tako naprej saj si "izobražen" in poznaš dejstva kajneda;) no Duch shell ali BP oil imata koli 360 miljard prometa letno! No ocene pri trgovanju z drogo pa so 320 milijard letno pa so verjetno še višje! No tu so številke preden žališ druge o razgledanosti se razglej sam! Nasvidenje "izobraženec"
Slo.pogreb
14. 07. 2011 10.45
Dragi sodrzavljani mislim da bi bilo lepo in na mestu da bi se tudi Slovenci naucili kaj albanskega jezika za boljso komunikacijo ki vam bo prav prisla predvsem v bliznji prihodnosti , zaradi boljse komunikacije , morda je prav to Srbom manjkalo Lekcija 1 : Zdravo - Merdita
tuttikaki
14. 07. 2011 10.41
+1
pa kolk ste stari... VI, ki pišete tako ZELO modre komentarje.... LOL (bogi narod, beeee)