Tujina

VIDEO: V Ukrajini med zasilnim pristankom letala umrlo pet navijačev

Kijev, 14. 02. 2013 07.53 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Število žrtev letalske nesreče v Ukrajini je naraslo na pet. Še 12 ljudi je poškodovanih, pravi vzrok nesreče pa še ni znan. Med nesrečo je bila nad letališčem v Donjecku gosta megla, ki bi lahko bila vzrok za takšno nesrečo.

Nesreča letala v Ukrajini
Nesreča letala v Ukrajini FOTO: Reuters

Na vzhodu Ukrajine v mestu Donjeck je včeraj skušalo zasilno pristati letalo z nogometnimi navijači. Pri tem je letalo zagorelo, umrlo pa je najmanj pet ljudi, 12 je ranjenih. Na letalu, ki je prihajalo iz črnomorskega letovišča Odesa, je bilo več kot 40 ljudi. Večini je uspelo pobegniti, še preden je letalo popolnoma zagorelo.

Letalo je med pristajanjem preletelo pristajalno stezo in se je ustavilo okoli 700 metrov stran od steze. Vzrok za nesrečo še vedno ni znan. Po nekaterih poročilih naj bi bila vzrok gosta megla. "Udarili smo ob tla, nato pa se je letalo odprlo kot tanka konzerva," je ukrajinskim medijem povedal eden izmed preživelih potnikov. "Zahvaljujoč razpoki, ki je nastala, smo lahko iz letala zbežali, še preden je zagorelo," je dodal.

Nesreča letala v Ukrajini
Nesreča letala v Ukrajini FOTO: Reuters

Na čarterskem poletu letala antonov AN-24 so bili navijači, ki so se peljali na tekmo Lige prvakov med Šahtarjem iz Donjecka in Borussio iz Dortmunda. Zaradi žrtev nesreče so tekmo, ki se je končala z remijem (2:2), začeli z minuto molka.

Ukrajinsko ministrstvo za izredne razmere je sporočilo, da je bilo na letalu ukrajinske letalske družbe Pivdeni Avialini več politikov in poslovnežev.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Ramzess
14. 02. 2013 12.07
+1
Zadnji stavek, ki diši po priviligiranosti, je čisto od več, ti ljudje niso nič drugačni do drugih, na letalu in v nesreči.
jeti48
14. 02. 2013 20.40
jeti48
14. 02. 2013 09.55
+1
Izreden napredek v vašem uredništvu. Ponavadi na 24ur letala izključno strmoglavljajo!