Tujina

V enem redkih turističnih hotelov v Pjongjangu izbruhnil požar

Pjongjang, 12. 06. 2015 11.22 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

V enem od edinih dveh hotelov za tuje goste v prestolnici Severne Koreje, Pjongjang, je zagorelo. A tamkajšnji mediji so novico povsem prezrli. Oblasti niso sporočile, ali je požar zahteval kakšne žrtve, več tujcev pa so prijeli, medtem ko so skušali požar ujeti v fotografski objektiv.

Hotel, v katerem je zagorelo, je ena najbolj prepoznavnih stavb v Pjongjangu.
Hotel, v katerem je zagorelo, je ena najbolj prepoznavnih stavb v Pjongjangu. FOTO: Reuters

V eni najbolj prepoznavnih stavb v Pjongjangu in enem od edinih dveh hotelov za tuje turiste je zagorelo. Gost črn dim se je valil iz prehoda, ki povezuje dve 43-nadstropni stolpnici. Ogenj pa naj bi zajel tudi nekaj zgornjih nadstropij hotela, ki je oddaljen le nekaj sto metrov od železniške postaje in dober kilometer od trga Kim Il-sunga.

Objekt so takoj zavarovali, na kraj so med drugim poslali policijo, paravojaško osebje, zdravstvene ekipe in celo predstavnike za državno varnost. Več tujcev so prijeli, ker so požar fotografirali. Oblasti pa niso dale nobenih informacij o morebitnih žrtvah ali poškodovanih. Prav tako ni znano, ali so ljudi iz hotela evakuirali. Nacionalni mediji niso objavili nobenih novic o tem dogodku.

Požar naj bi sicer po več urah pogasili, kolikšna je škoda, ki jo je povzročil, pa ni znano.

Infrastruktura v Severni Koreji ima slab sloves, saj naj bi bila zelo slabe kvalitete, tudi vzdrževanje je slabo. Pred enim letom so zaradi razpada stanovanjske zgradbe obsodili štiri inženirje, ki so jih nato usmrtili s streljanjem. Stanovanjski blok s 23 nadstropji so namreč zgradili za visoke pripadnike režima in njihove družine. Ko se je blok zrušil, je umrlo okoli 500 ljudi.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (10)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

kreatiw
12. 06. 2015 16.57
+7
Spet ti novinarji nekaj novega komentirajo vse vidijo, vse slišijo jest bi pa rad vedo kdaj bodo poročal kaki zanemarjeni so naši vlaki??? Ko prideš v tujino vidiš kako čisti in urejeni so na zunaj naši pa sama sramota?! Kdaj bo narejena nova železniška postaja ki je sramota ne samo Sloveniji temveč daleč na okli. Samo poglejte Avstrijsko stran. Novinajrji kje ste? že spite?
aaaaaa122121
12. 06. 2015 18.48
+3
vedo vse o sk, a iz pred domacega praga jim novice uhajajo, oz jih moramo bralci opominjat, kaj bi blo dobro objavit:)
Tjasa Zavrsnik
12. 06. 2015 15.37
+19
čak mal kot poroča 24 puranov so tamkajšni mediji novico popolnoma prezrli,in kako za boga ste vi to zvedli če je to NAJBOLJ ZAPRT DRŽAVA NA SVETU AL STE SE MAL ZLAGALI,SE PAČ MAL IZMIŠLJUJETE.USAJ SLIKO BI ŠE UMETNO USTVARIL.NEVEM RES KAKO DOBIMO USAK DAN ČLANK OD SEVEREN KOREJE,MED TEM O JEMNU ŠE ČLANKA NISO SPOSOBNI NAPISAT AL PA RECIMO IZ UKRAJINE DOBIVAMO SAMO ŠE KAKO PUTIN NAPADA UKRAJINO..NEVEM KOGA BRIGA TEM EN POŽAR V KR ENI DRŽAVI,POŽAROV JE USAK DAN V USAKI DRŽAVI 1000...SEJ POŽAR SPLOH NI POMEBEN AMPAK PLUVANJE V ČLANKU KAKO SO POBIL 4 INŽINIRJE...KAJ SE TIČE SEVEREN KOREJE NA 24 SO ČLANKI ŠE SLABŠI KOT TISTI KI JIH KIM UPORABLJA ZA PRANJE LASTENGA NAROD...UBISTVU VAS 24 PERE NA ISTI NAČIN K KIM SVOJE KOREJCE,PAČ RAZNE PRAVLJICE BERETE NAMESTO TISTEGA KAR BI MOGLI.MEN RES ZANIMA KDO JE NAPISAL TA ČLANK,VIDIM SAMO ZAČETNICE PA KJE SI TO VIDU,SRAMOTA OD NOVINARSTAV.GA ŠE DANES POKLIČEM KER TOLE JE ŽE SRAMOTNO DA NAS NA TAK NAČIN PEREJO.
Krta?a 21
12. 06. 2015 21.54
+3
24 ur majo svoj satelit nad severno korejo. Vidijo tudi v kimovo spalnico.... Pr unmu satelitu nad lublano pa cerar motnje dela....
schrodingerScat
12. 06. 2015 14.12
+6
CIA podtaknila, da blati nebeško ljudstvo in njegovega izbranca
Ramzess
12. 06. 2015 13.41
+1
"za visoke pripadnike režima in njihove družine" Če je bil zrušitev stavbe in smrt ljudi, je to drugi razlog za usmrtitev.
Ramzess
12. 06. 2015 13.42
+3
Včasih res ne drugače, dosmrtni strogi zapor, ali smrt.
Ramzess
12. 06. 2015 13.39
+2
Tujce, ki fotografirajo zapirajo, vi pa se čudite da so lokalni mediji prezrli (niso, le poročati niso smeli, oblasti pa nič ne povedo) dogodek, ... vi ste prezrli tamkajšnji režim, ki je odgovoren za oboje.
AlternativeFacts
12. 06. 2015 11.52
+12
Ni panike, S.Korejci so totalni amaterji in zato lahko skrivajo, zapirajo itd Mi itaq vse izvemo, ker imamo 24ur....
Bruhalnica24
12. 06. 2015 12.32
+7
24 ur te obvesti o vsem kar je potrebno, da poznaš, to delajo v najboljšem globalističnem interesu.. Če dvomiš v to si sigurno terorist, ki sovraži Ameriško bombno svobodo.. Razlike med Wašingtonom in Pyong Yangom dejansko ni..