Tujina

Turistični avtobus zgrmel v prepad, krive naj bi bile zavore ali pa je voznik storil napako

Istanbul, 13. 05. 2017 14.41 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V nesreči avtobusa, ki je zgrmel v prepad blizu obmorskega letovišča Marmaris na jugozahodu Turčije, je umrlo 23 ljudi, enajst jih je huje poškodovanih.Vzrok nesreče bi bile lahko pokvarjene zavore ali napaka voznika.

V nesreči avtobusa, ki je zgrmel v prepad blizu obmorskega letovišča Marmaris na jugozahodu Turčije, je danes umrlo najmanj 23 ljudi, enajst jih je huje poškodovanih. Na avtobusu je bilo okoli 40 turških turistov, večinoma žensk in otrok, ko je v ovinku zletel s ceste in padel na cesto 15 metrov nižje na osebni avtomobil.

Guverner province Mugla, kjer se je zgodila nesreča, Amir Cicek, je sporočil, da je v avtobusu umrlo 20 ljudi, 11 pa jih je bilo huje ranjenih. Med potniki je bilo veliko žensk.

Njegov namestnik Kamil Köten je kasneje povedal, da so umrle tudi tri osebe v avtomobilu, na katerega je z višine 15 metrov padel avtobus. Nesreča je tako skupno zahtevala 23 življenj.

Nesreča se je zgodila na goratem območju na prelazu Sakar, kjer ima cesta več ostrih ovinkov. Avtobus je v ovinku prebil varnostno ograjo, padel 15 metrov globoko ter pristal na avtomobilu na nižje ležečem odseku ceste, poročajo turški mediji.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Po poročanju turške tiskovne agencije Anadolu sta v nesreči umrla tudi voznik avtobusa ter par, ki je organiziral potovanje.

Cicek je dejal, da preiskava poteka in da bi lahko bil vzrok nesreče to, da zavore avtobusa niso delovale. Časnik Hurriyet je navedel župana mesta Marmaris Alija Acarja, ki je dejal, da bi lahko šlo za napako voznika. Povedal je še, da so bile vse žrtve turški državljani.

Turški predsednik Recep Tayyip Erdogan, ki je trenutno na Kitajskem, je izrazil bolečino ob nesreči ter lokalne oblasti pozval k ukrepom, da se tovrstne tragedije ne bi več dogajale.

Po poročanju agencije Anadolu je bil avtobus na poti iz Izmirja. Ob materinskem dnevu, ki ga v Turčiji praznujejo v nedeljo, so bili na njem predvsem ženske in otroci.

Marmaris je eden glavnih turških letovišč ob Sredozemskem morju, ki je med Turki priljubljen kraj za kratke oddihe ob koncu tedna.

 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Ramzess
13. 05. 2017 19.52
Zakaj ima politik drugačno izjavo o vzroku kot pa preiskovalci, ki se strokovno ukvarjajo s tem. Na koncu bo itak voznik kriv, pa še braniti se ne more.
jgm
13. 05. 2017 15.51
+3
Najbrž gre za zaroto. Bo treba aretirati par tisoč ljudi, odpustit učitelje, sodnike, policaje itd.