Tujina

V strmoglavljenju vojaškega letala na hišo več kot sto mrtvih

Medan, 30. 06. 2015 13.41 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Indonezijsko vojaško letalo je strmoglavilo na naseljeno območje mesta Medan, pri tem pa je umrlo najmanj 116 ljudi. Nesreče ni preživel nihče od potnikov, najmanj trije ljudje so po navedbah reševalcev umrli tudi na tleh.

V današnjem strmoglavljenju vojaškega transportnega letala na naseljeno območje v mestu Medan na severu indonezijskega otoka Sumatra je umrlo najmanj 116 ljudi, je povedal poveljnik indonezijskih letalskih sil Agus Supriatna.

Na letalu hercules C-130 je bilo 113 ljudi, po njegovih navedbah pa nesreče ni preživel nihče. Najmanj trije ljudje so po navedbah reševalcev umrli tudi na tleh, poročajo tuje tiskovne agencije.

Letalo je padlo na naseljenem območju indonezijskega otoka Sumatra.
Letalo je padlo na naseljenem območju indonezijskega otoka Sumatra. FOTO: Reuters

Supriatna je povedal, da je bil po dokumentih o poletu na letalu, ki je vzletelo iz Džakarte in naredilo postanka v mestih Pekabaru in Dumai, poleg 12-članske posadke še 101 potnik. Večinoma naj bi šlo za družinske člane častnikov.

Pred tem je tiskovni predstavnik vojske Fuad Basya povedal, da je letalo strmoglavilo dve minuti po vzletu z bližnjega vojaškega letališča.

Lokalna televizija je poročala, da je 51 let staro letalo, ki je ob padcu zagorelo, padlo na hiši v novi stanovanjski soseski dvomilijonskega Medana. Na sosednjih stavbah je povzročilo veliko škodo, avtomobile pa spremenilo v goreče kupe železja.

Doslej so iz razbitin in ruševin potegnili 84 trupel. Oblasti se sicer bojijo, da bo na koncu žrtev še več.

Nesreča letala
Nesreča letala FOTO: Reuters
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Vzdevek212
30. 06. 2015 16.32
+4
kot da so umrle podgane, par stavkov in to je to