Tujina

V Sredozemlje vpluli iranski vojaški ladji, nova hladna vojna?

Teheran, 18. 02. 2012 12.40 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Skozi Sueški prekop sta v Sredozemsko morje vpluli iranski vojaški ladji, ki sta bili namenjeni v Sirijo, kjer se bosta udeležili skupnih vaj. Britanski zunanji minister meni, da bi iranske jedrske ambicije lahko sprožile novo hladno vojno, tokrat na Bližnjem vzhodu.

Iranske ladje
Iranske ladje FOTO: Reuters

V Sredozemsko morje sta danes skozi Sueški prekop vpluli iranski vojaški ladji. Kot je dejal poveljnik iranske mornarice, admiral Habibola Sajari, želi Teheran z vplutjem, šele drugim po islamski revoluciji leta 1979, "pokazati svojo veličino". Kot je dodal admiral Sajari, pa gre tudi za "sporočilo miru in prijateljstva".

Ladji sta se zasidrali v sirskem pristanišču Tartus, ki je od prestolnice Damask oddaljen okoli 220 kilometrov. Ladji bosta sodelovali v skupnem urjenju s sirsko mornarico, ki so ga začeli pripravljati že lansko leto. Sirija je tudi edina država na tem območju, s katero ima Iran sklenjen sporazum o navtičnem sodelovanju.

Ta poteza Irana prihaja v času, ko se krepijo napetosti zaradi iranskega jedrskega programa in vse glasnejših ugibanj, da bi lahko Izrael napadel Iran. Britanski zunanji minister William Hague je denimo danes v pogovoru s časnikom Daily Telegraph dejal, da bi iranske jedrske ambicije lahko sprožile novo hladno vojno, tokrat na Bližnjem vzhodu. Po njegovem mnenju bi tudi druge države na tem območju želele imeti jedrsko orožje. Britanski zunanji minister sicer ni naklonjen morebitnemu vojaškemu posredovanju v Iranu, saj bi imelo to po njegovem prepričanju "ogromno negativnih strani". "Nismo naklonjeni zamisli, da bi v tem trenutku kdor koli napadel Iran," je zatrdil.

Pred tem so iranske ladje v Sredozemlje vplule februarja lani, kar je sprožilo burne odzive Izraela in ZDA. Izrael je takrat razglasil stanje pripravljenosti za svojo mornarico. Tokrat je predstavnik izraelskega zunanjega ministrstva sporočil, da bodo podrobno spremljali gibanje iranskih ladij in preverili, "da se ne približujeta izraelskim obalam".

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (158)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Roko23
19. 02. 2012 17.28
-2
24ur, vsak dan vas bom prosil...povejte resnico, povejte ozadje ameriške in izraelske politike, morda se me boste pa en dan usmilili in dejansko napisali kakšen članek, ki ni plod ameriške propagande, upanje umre zadnje, pravijo.
LKOHOL
19. 02. 2012 09.40
+2
pa naj izrael napade sam iran cel svet bo pa prodajal orozje izraelu in iranu in tako ces deset let vojne bo sigurno mir:)
LKOHOL
19. 02. 2012 09.43
+2
zmagovalcu bomo dali roko,nebomo se umesavali ker to je dalec od EU,USA,RUS,CHIANE mi bomo gledali in aplauzirali mogoce kasen film posneli izrael in iran nam bodo placevali za orozje in mi bomo imeli kaj od tega ker to je res dalec da bi nas ugrozalo ali pa da bi imeli kasen interes od tega ker orozje bi nam obe strani dobro placevale in hrano tako da bi nam to bilo v veselje opazovati deset let....:)
LKOHOL
19. 02. 2012 09.48
+2
te bozije objekte pa lahko zgradimo nazaj ce v primiru izrael zgubi....no vatikan je sigurno najbolj sveto mesto na zemlji tako da z obnovo tistih objektov ki bi bili v izraelu ce poruseni...nam se nebi mudilo z obnovo ker je vatikan najbolj sveto mesto na zemlji.....
Zasanjanec
19. 02. 2012 09.01
+6
Mir na svetu , ne pa vojn in prelivanja krvi . Take probleme se da rešit po človeško !
Nimivseeno
19. 02. 2012 09.13
+6
Seveda smo vsi za mir na svetu, ker se zavedamo, koliko lahko izgubimo z vojno. Samo eni pridobivajo z vojno in sicer privatne banke, ki posojajo državam v vojni denar in se pri njih zadolžujejo. "Banke posojajo z ustvarjanjem kreditov. Ustvarjajo plačilna sredstva iz nič" Ralph Hawtrey, sekretar britanske zakladnice John Prescott Bush, dedek od Busha mlajšega, je financiral naciste v nemčiji in zahodne sile. Velika Britanija je tako morala plačati dolgove ZDA, Nemčija reparacije, ZDA pa postala svetovna velesila.
Zasanjanec
19. 02. 2012 09.24
+4
Abacus
19. 02. 2012 12.44
+3
Glede financiranja Nemčije pred 2.SV, tudi nacistov je treba nekaj vedeti. Nemčija je bila po 1.SV precej nepravično tretirana posebej od VB in Francije, na kar je opozarjala ZDA da tako poniževanje ne bo ustavilo Nemcev in bo le poglobilo sovraštvo do sosedov, saj sta ji Pariz in Londom z zakonom prepovedala oz. omejila gospodarsko rast in industrializacijo, tudi tako da so imeli pakt z Češkoslovaško in Poljsko torej praktično je bila Nemčija gospodarsko zaprta v cono. In edino ZDA ter Kitajska sta trgovali z Nemčijo. Ameriške banke so djale kredite Nemčiji kjer so se financirali skoraj vsi projekti, torej so nekaj dobili tudi bodoči nacisti in Hitler ampak večina vidi samo kako so banke finacirale nacistično stranko, veliko večji del pa so dobili drugi projekti v Nemčiji, ki sploh niso imeli vezi z nacisti, da ne omenjam da do takrat nacisti niso povzročali vsega gorja. In ko se je gospodarsko sesul sistem v ZDA leta 1929 se je posledično tudi v Nemčiji, ki je bila popolno odvisna od tega trga. To je še bolj spodbudilo naciste in leta 1933 so začeli svoje načrte proti vsem, za katere so menili da jih tlačijo. Treba je pa omeniti, da je tudi že Sovjetska zveza od leta 1925 sodelovala z nemškimi tovarnami in se skupaj urila z njeno vojsko ter pomagala v hrani, ker je imela enak prezir do kapitalizma in javna tajnost je da je želela porušiti ta sistem v Evropi in jo prikleniti nase. Obstajajo tudi dokumenti, ko je Stalin namenoma pomagal v Nemčiji zatreti komunistično stranko, da so tako prišli na oblast nacisti in s tem utrl pot vojni v Evropi, SZ bi pa po tem samo še zakorakala čez uničeno Evropo in prevzela oblast. Vendar se je nekaj zgodilo, omenja se da je Hitler ugotovil to ukano in prekinil pakt s SZ ter jo napadel, kar je popolnoma absurdno saj je nejgova vojska že bila močno raztegnjena čez sever, zahod, jug Evrope in tudi S.Afrike ko je šele začel napad na SZ, torej je bil napad dejanje obupa.
Abacus
19. 02. 2012 12.48
+4
Omeniti je še treba, da so takrat leta 1941 v Berlinu prvič kontaktirali London, zato ker je Anglija bila edina evropska država, katero Nemci še niso obvladovali in so jo hoteli pridobiti na svojo stran, da bi skupaj napadali SZ. Tudi zemljevidi, ki so jih nemški vojaki našli pri padlih sovjetskih, ko so začeli ofenzivo barbarosa so dokazali, da so imeli le zemljevide srednje Evrope in ne vzhodne Evrope katero so takrat vojaki Rdeče Armade okupirali v dogovoru Ribentropp-Molotov, kar nakazuje na to smer.
Roko23
19. 02. 2012 08.37
+4
važno, da je večina ljudi prebujenih, važno da večina vidi to zavajanje tv hiš, skratka to me navdaja z optimizmom ljudje, samo močni mormo bit zdaj 2 leti in smo zmagali!
jnsfsf
19. 02. 2012 07.41
+4
24ur.com.... naslovna slika je prav v vašem stilu. nalašč ste dali sliko ladje ko raznokar iztreli raketo, a nede? če bi pač bla sam slika ladje, ne bi blo tako napeto in senzacionalistično. raje delate paranojo ljudem, tko mal jih ustrašite, sam da čim več berejo vaše " novice" ....
LKOHOL
19. 02. 2012 09.52
Abacus
19. 02. 2012 00.49
+3
Logično, da se sosedje Irana upirajo njegovim jedrskim ambicijami. Ne le Izrael, tudi ves zalivski svet držav na čelu z Savdsko Arabijo. Sicer pa je to vse igra. Rusija in Kitajska namenoma na tiho(s tehnologijo in jedrskimi znansvteniki) podpirata iranske jedrske ambicije, zato ker je bližnjevzhodna regija ključna za ameriško gospodarsvo, saj od tam pride največ nafte. S tem imata interes oslabiti ZDA in okrepiti svoj položaj v svetu, najprej z ekonomijo seveda. Podobno sledijo ZDA, ki zbirajo koalicijo držav v vzhodni in JV Aziji in bodo tako omejili kitajsko trgovinsko ekspanzijo. To je vse globalna-geopolitična igra. In če dobi Iran jedrsko orožje bodo nedvomno sledile še vse druge države v regiji prva bo Savdska Arabija, pa verjetno bo želja tudi pri Turčiji in Egiptu. Kitajska igra je enaka pri S.Koreji. Tudi tu se posledično za jedrsko orožje že zanimajo J.Koreja, Japonska in Avstralija. Japonska je precej moteča tako za Rusijo, še bolj pa za Kitajsko. Ampak to je posledica njunih dejanj in podpore severno korejskemu jedrskemu oboroževanju. Zelo verjetno bi ob eskalaciji oboroževanja z jedrskim orožjem ZDA podprle tudi EU, da bi povečal svoje jedrske kapacitete, še posebej Nemčija in Poljska kar pa bi resno zatresli Rusijo in bi enako postopala kot ZDA danes proti Iranu in S.Koreji. Ampak vse gre v to smer.
Misija1
19. 02. 2012 10.56
+4
Nemcija ima vso tehnologijo in znanje da napravi jedrsko orozje v roku mesecov. Enako se par skandinavskih drzav, pa tudi Italija. Vse te drzave imajo dovolj jedrskih elektrarn da lahko v zelo kratkem roku pridobivajo uran ali plutonij primeren za jedrsko eksplozijo, je pa ravno v tem trik - ga ne potrebujejo. Tudi Slovenija ima to moznost ce bi zeleli in ce bi preusmerili denar v to smer, saj vsaka drzava z jedrsko elektrarno lahko uspesno proizvaja jedrski material za jedrsko bombo, vse kar potrebuje zraven jedrske elektrarne so se objekti za bogatenje tega urana do procenta, ko je slednji koristen samo se za jedrsko orozje. Seveda pa ne vidimo Nemcev, Italijanov ter Skandinavcev ki bi to poceli, ker jedrska oborozitev pac ni v njihovem interesu ;)
Abacus
19. 02. 2012 12.27
+4
Saj vem ampak še bolj verjetno je da se bodo v primeru eskalacije jedrskega oboroževana(kar lahko sproži iranski primer) z jedrskim orožjem oborožile predvsem južno-evropske države. Kot sem že omenil, če ga dobi Turčija, ga bo morala imeti še Grčija, saj ima ta vse kar premore Turčija že zaradi zgodovinske rivalnosti. Potem če bodo nekatere mediteranske arabske države kot je Egipt ali Alžirija podobno krenile na pot posedovanja jedrskega orožja, sigurno ne bo pustilo hladnih ne Italije, ne Španije pa tudi Francija zna povečati svoje kapacitete, prvič po padcu železne zavese. In tako širjenje orožja po Evropi bi enako zahteve imelo v Nemčiji, neglede na njeno vojno preteklost si Nemčija nebi pustila krotiti svoje varnosti na tem področju, to bi opomnilo recimo Poljsko, ki je bila žrtev nacističnega ekspanzionizma na enake korake, kar pa bi zelo zaostrilo odnose z Rusijo, ki nikakor nebi tolerirala ne Nemčije, ne Poljske ne Turčije v primeru, da bi posedovali jedrsko orožje. Tu je ta precendens
Misija1
19. 02. 2012 15.16
+4
Tocno tako, to je zacaran krog. Sej konec koncev bi bilo celo najbolje, da bi ves svet imel jedrsko oborozitev. Samo poanta vsega tega je ta, da danes tako ZDA kot Rusija ter VB, Francija in Izrael delajo vec na obrambi proti balisticnim raketam. Namrec, ko bo mozno 100 procentno unicit kopico balisticnih raket, bo dejansko jedrska drzava imela to prednost, da bo lahko spet imela monopol. Napasti je z jedrskim orozjem ne bo upal nihce, saj bo imela prakticno sposobnost unicit vse kar bo priletelo v blizino zracnega prostora, obeenem pa bo imela sposobnost napasti jedrsko nazaj. In s tem bo nedotakljiva. Iz tega razloga ravno americani pospeseno razvijajo lasersko protizracno obrambo in so ze v dokaj globokem razvoju, kjer lahko uspesno unicijo ze 9 od 10 balisticnih raket. Tudi t.i. Railgun je ze v globokem ravoju, tako so pred kratkim americani testirali sposobnost slednjega, ko so majhen delcev kovine iztrelili vec 100 kilometrov dalec in ta delcek je letel z enormno hitrostjo ter tako imel nepredstavljivo moc v primerjavi z raketami in konvencionalnimi iztrelki. Danes se vec ne gre za to kdo ima jedrsko orozje, pac pa kdo se bo lahko uspesno ubranil pred njim.
Abacus
19. 02. 2012 16.08
+4
Poznam vse to, protiraketna obramba je zelo zanimiva tudi za koalicijo zalivskih držav GCC in pa za Japonsko ter j.Korejo
sox-ee
18. 02. 2012 22.17
+7
Mislim da tukaj spet mediji pretiravajo...dajte folk mal umirte se...torej amerika in juzna koreja imajo lahko vaje,kljub opozorilom severne koreje...in tako dalje...,izrael lahko napada turske ladje z humanitarno pomočjo za območje Gaze...Amerika je do zdaj neredila nesteto nuklearnih poskusov...v evropi imamo nuklearne elektrarne,celo v sloveniji je ena...ko pa se gre za Iran ali katerokoli dražavo v kateri prevladuje Islam...dejmo jih rusit...oni pa tega nesmejo...in kot vedno Amerika glumi svetovnega šerifa z Izraelom v ozadju...
Abacus
19. 02. 2012 00.37
-2
Jedrske elektrarne imajo lahko vse države saj vse sodelujejo z IAEA razen S.Koreje in Irana. Tudi recimo Brazilija jih ima pa Alžirija, Bangladeš, Pakistan, Egipt (torej muslimanske države če hočeš) imajo raziskovalne reaktorje in snujejo svojo jedrsko civilno energijo. Razlika je popolno sodelovanje z IAEA pri tem.
srpko
18. 02. 2012 21.37
+3
Hladna vojna? Ja. Bi bilo, samo, če bi emili dve strani ki sta si vojaško enakovredni in tekmujeta v oboroževanju in grožnjah z uporabo sile. To pa tokrat ni primer. Iran nima takih kapacitet. In tudi zaveznikov - ne. Tko da, hladne vojne - ni. Je pa samo Iran, ki kaže mišice z vojaškimi ladjami iz strahu za lastno varnost.
sox-ee
18. 02. 2012 22.28
+4
Mislim da bi bili preseneceni kaj vse ima Iran...s tem nemislim ne nuklearno energijo...to je samo del njihove moči na morju...in tega se američani in izraelci bojijo...sem zasledill nekje intervju enega ameriškega oficirja,ki je rekel da so Iranski znanstveniki danes zelo napredovali,da to ni vredu...mene pa zanima zakaj to ni vredu...američani imajo lahko pametne ljudi ostali jih pa nesmejo...in američani so lahko vse na tem svetu ... kaj mi ostali pa nej pocrkamo...mislim dej no...in mislim da se tega američani bojijo...NISO VEČ NAJBOLJŠI NA SVETU...
kim llsung
19. 02. 2012 09.48
+0
amerika ne ve kaj so korejci prodali iranu vemo da bi kimi za konjak lastno mamo prodal pri putinu je isto ker iran se prevec duva to pomeni da imajo dosti mocne ase v rokavu tukaj jih veliko ljudi podcenjuje sam ce bo pocilo sele takrat bomo videli na kaj so rusi opozarjali ta vojna bi isto evropi skodovala to pomeni da smo v istem kotlu
Abacus
19. 02. 2012 12.15
+3
To se strinjam, ampak enako bi se zgodilo, če Iran dogradi jedrski arzenal in začne aktivno ali pasivno napadati Izrael in sunitske države v zalivu. Torej je pozicija precej pat narave.
Delija1389
18. 02. 2012 21.03
+11
ni šale z iranom.. iran ni irak.. ampak še vedno mislim bolje da probajo nekako na miren način mimo te vojne..ker seveda nimajo neke pretirane šanse proti američanom,ki so po vseh svetovnih anketah največja grožnja svetovnemu miru....
julij13
18. 02. 2012 21.23
-4
Mimogrede mislim da so v Iranu najlepše ženske........
Delija1389
18. 02. 2012 21.40
-1
the_net
18. 02. 2012 22.57
+9
najlepše so slovenke, če smo že glih pr lepoti. Moja je lepa ko pušlc.
Gavrane20
18. 02. 2012 20.41
+2
aha tko pol obrambni minister prav da samo se uprasanje cajta kdo bo prvi napadu no v tem primeru dragi drzavljani drage drzavljanke neka sidje didzej
Gavrane20
18. 02. 2012 20.42
+0
seveda drzavljani najlepse drzave na svetu nje mislm da smo ga ***** nje
MERDE-AVE-MERDE
18. 02. 2012 20.06
+12
mimogrede, me zanima kdaj se bodo američani opravičili Iranu da so sestrelili Iransko civilno potniško letalo Airbus A300B2-203, v katerem je umrlo vseh 290 potnikov, med njimi tudi otroci. ? 3 Juni 1988 - Iran Air Flight 655 Do danes se še niso opravičili plus Če bi amerika tolikokrat napadla neko tretjo državo kot jih je napadel Iran, bi bil na svetu nepredstavljivo večji mir.
Sputnik
18. 02. 2012 20.39
+12
mene pa zanima kdaj bo amerika uničila jedrsko orožje in ukinila program, pa celotna EU kdaj bo nehala solit pamet sami pa grozijo z istim orožjem proti kateremu so uperjeni. sankcije bi morale biti za ZDA in EU ne za iran
srbin333
18. 02. 2012 19.37
+9
ma nej se jim odtrga pa nej to ameriko zravnajo z zemlo ker dokler bojo oni kradl nafto bomo mi plačeval PREVEČ
Misija1
18. 02. 2012 19.39
-10
Tvoj srd do amerike je znan vsakemu, to se vidi ze iz tvojega vzdevka. Da si se otrok, pravtako iz komentarja, saj nimas razciscenih osvnov. S cim ze, bodo iranci unicili ameriko? Drugace pa imas zanimiv vzdevek, vsaka povezava tvojega vzdevka z amerofobijo je verjetno le nakljucna mar ne? :) smesko.
srbin333
18. 02. 2012 19.42
-4
glej indijanc garanterano sm starejši od tebe saj 10 let pa otroka mam tok starga k ti slovenček pa vid se da ste usi k vrajeme u ameriko tarče medijev!!!! tko da zombi ne komenteri pa ne pisat bedarij
Helmuth
18. 02. 2012 19.45
+12
Misija1
18. 02. 2012 21.41
+0
Srbine slovenski jezik je zate spanska vas, kar se lepo vidi v tvojem komentarju ;) glede na to da si pa srb, pa je logicno da si amerofob, saj so americani ja krivi da so ti bombardirali drzavo, iz katere si prebegnil, sedaj pa igras tezkega patriota ;) smesko.
Misija1
18. 02. 2012 19.36
-7
Dejsto je, da sta to najvecji ladji kar jih premore iran. Dolgi sta 94,5 metra in tezki 1100 ton. Gre za frigati razreda Alvand. Dejstvo je, da vecina evropskih morskih drzav premore par 10 krat vec daljsih in konkretno mocneje oborozenih ladij. Tako da ne vem kje je razlog samohvale irancev s temi igrackami, katere dejansko v boju nimajo niti teoreticnih sans. Amerofobom je to pac tezko priznat, zato pa hitro minuse. Iranska mornarica uporablja stare ruske frigate, do maksimalne dolzine 100 metrov, vecina stara dobrih 40 let., tako da strasijo lahko samo morda slovence, vsaka druga drzava v evropi iransko mornarico pospravi sama, brez pomoci drugih. To so pac fakti.
MERDE-AVE-MERDE
18. 02. 2012 20.01
+10
Kdo koga straši? Samo plujeta mirno in to je vse, sprosti se.
KlubPravilnoPretepenihŽena
18. 02. 2012 20.05
+7
njet, to kar vidiš na wikipediji in to kar vidiš na portalu ni isto ker Avland je bojna ladija ki ima 220 metrov in je prešla kanal februarja lani a glede samohvale irana nimaš otrok blage veze kaj hočejo povedati, saj niso bedaki, da se spuščajo v vojno z psihopati, saj hočejo ostalemu svetu dopovedati, da so resna država, ki se bo branila z orožjem razvitim pod 20 letnimi sankcijami in kar je najbolj pomembno, kažejo, da nimajo straha...
Misija1
18. 02. 2012 21.38
+2
Haha ja seveda gottche, da ne bo kje letalonosilka. Sicer pa nisem iz wiki preneso ;) in prej verjamem vsemu na internetu kot pa tvojemu pisanju na pamet ;)
Abacus
19. 02. 2012 00.28
+6
sam tele ladji Alvand niso ruske ampak britanske izdelave, katere jim je London dostavil še pred Islamsko revolucijo leta 1977. In tudi nista razreda fregat ampak korveti kar je malo večji "hitri jurišni čoln" kot jih ima recimo nekaj v uporabi sosednja Hrvaška
platon26
19. 02. 2012 09.58
-2
misija rad bi videl skoraj kilometer dolgko bojno ladijo HAHAHAHA
Sputnik
18. 02. 2012 19.35
+9
ma veste vi kaj so dve ladji?? to je ogromno!!!!! to lahko sesuje celo ameriško vhzodno obalo v nekaj minutah. to da ima amerika vsaj 45 vojnih baz okoli irana in večje število bojnih ladij pa ni važno. sploh pa če britanci ki so ameriški psi navijajo za to... potem je hladna vojna neizogibna. komu bomo tokrat lizali rit? spet ameriki a ne zato da bo do konca leta liter bencina 2€.
KlubPravilnoPretepenihŽena
18. 02. 2012 20.09
+0
2 eura bo do junija letos pa za informacijo petrol ima z litrom goriva 62centov stroškov
ljx
18. 02. 2012 19.29
+5
Tretja Svetovna Vojna je tu,upam da imamo še kakšno atomsko zaklonišče na razpolago.
Martian
18. 02. 2012 19.07
+8
no zdej..k sem ti dve ladji vidu,pa včeri tiste ninje...pa res priznam da ZDA nimajo šans proti Iranu...
vrbe
18. 02. 2012 18.40
+4
misija1 ti preveć sereš za svoja leta
bucymd
18. 02. 2012 18.15
+8
naj zavijejo proti izraelu in naj jim prineso mirovniške pozdrave!
Gavrane20
18. 02. 2012 18.10
+20
Za vse vs k drzite za amerote Iran dve ladjici v sredozemlje amerika letanolosilko rusilce podmornice 100km od iranske meje je pa kul ? kdo je uporabil edini na svetu jedersko bombo ? amerika!! kdo je zacel vietnamsko vojno ki je bla zrezirana kdo je potem iz vietnama pretihotapil v ameriko na tone in tone kokaina AMERISKA VOJSKA kdo je scal po truplih posiljeval AMERISKI VOJAKI kdo brutalno muci TUDI NEDOLZNE V ZAPORIH AMERIKA!! tko da prosm zadrzte se skrajno smesnih komentarjev
boer
18. 02. 2012 18.27
-15
tudi francozi in kitajci so uporabili jedrsko orožje
MERDE-AVE-MERDE
18. 02. 2012 18.33
+14
So ga odvrgli na kakšno veliko mesto v neki tretji državi ?
ljx
18. 02. 2012 19.25
+11
Pa tud Hrvaške avtoceste so okupiral in kasirajo cestnino!
Abacus
19. 02. 2012 00.25
+1
to vse kar si naštel Gavrane delajo tudi drugi od Kitajcev, Talibanov, Rusov, Indijcev, itd. Edino jedrskega orožja pa res ni noben vrgel na nobeno drugo državo kot ZDA in 200.000 mrtvih. Saj smrti so doseglo drugače, recimo Rdeča Armada je ob bombardiranju Berlina pobila še 1,5 milijona prebivalcev, pa niso uporabili jedrske bombe. Ali pa Kitajska je v civilni vojni pvzročila desetine milijonov žrtev ipd.
Gavrane20
19. 02. 2012 15.06
+3
seveda seveda ampak tud edino Amerika se ma za najbolj demokraticno drzavo ki jo "skrbi" za ostale ljudi bla bla bla da me ne bo se enkrat zbrisu admin
janez6bb
18. 02. 2012 18.00
+11
ti ladji sona poti na vojaške vaje z Sirijo, ki so v načrtu že celo leto, niso nobene provokacije, da se ne boste nekateri preveč razburjal
anaheim812
18. 02. 2012 18.08
-2
če to velja, potem tudi ameriške ladje v perzijskem zalivu niso nobene provokacije.
MERDE-AVE-MERDE
18. 02. 2012 18.10
+6