Tujina

Napadalec pred Buckinghamsko palačo iz avtomobila potegnil več kot meter dolg meč

Bruselj, 26. 08. 2017 07.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

"Alah je velik!" naj bi kričal 26-letnik, ki je pred Buckinghamsko palačo v Londonu napadel dva policista. Med postopkom identifikacije je izpod sopotnikovega sedeža potegnil več kot en meter dolg meč in šel v napad. Policisti so ga onesposobili s plinskim razpršilcem.

Zaprto območje pred Buckinghamsko palačo.
Zaprto območje pred Buckinghamsko palačo. FOTO: AP

Moški, ki je v petek zvečer v britanski prestolnici zapeljal svoj avtomobil blizu policijskega vozila na območju okrepljene varnosti pred Buckinghamsko palačo in nato ranil tri policiste, je po podatkih policije pri tem uporabil 120 centimetrov dolg meč. Napad preiskujejo kot teroristični napad, 26-letnik pa naj bi deloval sam.

Moški je po zadnjih podatkih Metropolitanske policije, ki se sicer nekoliko razlikujejo od prvotnih, ustavil svoj avtomobil blizu policijskega vozila pred palačo ob 20.35 po lokalnem času.

Med postopkom identifikacije je izpod sopotnikovega sedeža potegnil meč in z njim lažje ranil tri policiste. Ti so ga onesposobili s plinskim razpršilcem. Med dejanjem je moški vzklikal Alah je velik.

Dva policista so zaradi poškodb odpeljali v bolnišnico in ju po zdravstveni oskrbi že izpustili iz bolnišnice, prav tako napadalca, ki je bil prav tako lažje ranjen. Trenutno ga policija zaslišuje.

Moškega so sprva aretirali zaradi napada na policista in povzročitve poškodb, nato pa je primer prevzel oddelek za boj proti terorizmu, so sporočili. Predstavnik policije Guy Collings je še povedal, da nihče drug na kraju incidenta ni imel stika z napadalcem.

Britanska kraljica sicer trenutno ni v Londonu, saj je na Škotskem v svojem gradu Balmoral.

V središču Bruslja 30-letik z mačeto nad dva vojaka

Napad v Bruslju
Napad v Bruslju FOTO: AP

Incident v Londonu se je zgodil v času, ko v številnih evropskih državah, tudi v Veliki Britaniji in Belgiji, veljajo poostreni varnostni ukrepi zaradi vrste terorističnih napadov v zadnjih dveh letih.

Včeraj zvečer se je sicer tudi v belgijski prestolnici Bruselj zgodil napad. V njem je bil lažje ranjen vojak, napadalec pa je bil ubit. Tožilstvo incident preiskuje kot teroristični napad. Po navedbah tožilstva je ob napadu v središču mesta moški vzklikal Alah je velik. Po poročanju medijev naj bi šlo za 30-letnega Somalca.

Na vojaka je planil z večjim nožem, oziroma mačeto. Enega vojaka je ranil v obraz, drugega v roko. Napadena sta se odzvala s streli, napadalec pa je podlegel poškodbam.

Vojaki so v večjem številu prisotni na ulicah Bruslja že vse od lanskega terorističnega napada, v katerem je bilo ubitih več kot 30 ljudi.

Napad v Bruslju
Napad v Bruslju FOTO:
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.


 

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (510)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

thetech
27. 08. 2017 12.20
+4
Prav neverjetni so ti podporniki, ki te teroriste zagovarjajo in razumejo. Bebček El_Perdido mi je včeraj in pred dnevi tukaj pametoval, da pač teroristi koljejo po Evropi, ker se maščujejo za sranje, ki ga je NATO naredil v Siriji in Iraku... Njegovo teorijo bi vsekakor podprl, če bi se res kak državljan Sirije razstrelil v imenu maščevanja njegove države.. No, pa se ni! Nato sem El_Perdidu lepo razložil, da se po večini razstreljujejo državljani iz Maroka, ki je mimogrede od Sirije oddaljen vsaj 6000 km, pa je spremenil teorijo in sicer naj bi se kar naenkrat teroristi maščevali Francozom, za vojno v Maroku od katere je več kot 80 let. Torej zdaj je teorijo spremenil, da ne gre za maščevanje za Sirijo ampak Maroko, čeprav je od vojne že več desetletij. Ko sem ga vprašal zakaj se je zgodil terorizem na Švedskem in Finskem, kljub temu, da ti dve državi nista imeli kolonij po Bližnjem vzhodu in nista bili v vojnem konfliktu z Marokom pa je zopet spremenil teorijo in napisal, da se teroristi maščujejo Švedom in Fincem, ker naj bi ti pred 80 leti preko podjetji Saab in Patria oboroževali Francoze, kateri so bili takrat v vojni z Marokom. Ko sem mu napisal, da pred 80 leti Saab še ni imel izdelanega nobenega letala in da je bila Patria ustanovljena šele leta 1997 pa je še tretjič spremenil teorijo in zopet postregel z novimi klanfami in dodal še nekaj žaljivk. Očitno sem mu prišel do dna in je ostal brez argumentov. Kar želim povedati je to, da osebki, kot je El_Perdido namenoma zavajajo in prikrivajo dejstva, zato ne nasedajte.. Samo v primeru terorizma je v Evropi je v eni uri izoblikoval vsaj 5 teorij, ki pa so si med seboj popolnoma kontradiktorne. Res se je neverjetno zapletel tale bebček.
Valkoor
27. 08. 2017 12.45
+2
thetech > Super napisano in podkrepljeno z dejstvi, lahko pa bi v lepšem tonu oz. brez žaljivk. Vsekakor je terorizem velik problem, ki pa ne pesti le Evrope oz. zahodnih držav, ampak tudi države v Aziji in Afriki.
thetech
27. 08. 2017 13.00
+1
@Epimetej Z žaljivkami je pričel on, jaz pa sem spustil na njegovo raven komunikacije, ker mu je ta očitno bolj domača. Že to je neverjetno hecno, da jaz tukaj obsojam izključno islamistične teroriste, ki koljejo praktično kjerkoli je to mogoče, on pa mi podtika islamofobijo (glej komentar: 27.08.2017 12:06:09).. To je čisti idiotizem brez primere.
VolkBrenin
27. 08. 2017 13.33
-2
Te žre svečkar islamofoben ...a ne ...hehe ...in kdaj boš prilepil moj komentar v katerem trdim karkoli o maroku in francozih . ...ni ga , pacient svečkarski . ...ker tega preprosto nikoli nisem napisal . ..Verjamem da te žre kot vse sektaše...ki tako radi podtikate ...ker drugega niste sposobni . ...vse kar trdiš zgoraj ...še enkrat ...prilepi tukaj bilo kateri moj komentar . ...na " katerega " mi potem ti pisariš svoje odgovore in teorije ... Bo šlo ...??? In takšen prilepljen post - moj ....bo Argument ....da sem napisal - kar želiš podtakniti . ..pacient ...
VolkBrenin
27. 08. 2017 13.34
+0
Bo ..??? Argumenti ...??? Ne gre . ..ga ni takšnega mojega komentarja kot ga opisuješ ti s svojimi trditvami ....??? ...peče a ne . ...manipulator ceneni . ..
thetech
27. 08. 2017 13.35
+1
Evo ga.... "Sem malo preletel komentarje ... večkrat se spodaj omenja švedska in finska...v smislu - kaj imajo oni " s tem " .. najprej si vsi , ki to sprašujete ...poglejte ....koliko orožja proizvede švedska in finska tudi ....ki ga seveda - izvažajo ... Kam pa ugibajte sami ...." Upam, da mi ni treba povedati, da ne Švedske, niti ne Finske ni med top 15 po izvozu orožja.. Ja res blazno ga prodajo..
VolkBrenin
27. 08. 2017 13.38
-1
Boš sposoben prilepiti moj komentar . ..kjer omenjam maroko in francoze ....???
VolkBrenin
27. 08. 2017 13.39
-1
thetech
27. 08. 2017 13.42
+1
"@El_Perdido Pa se ti zavedaš, da v Maroku in Alžiriji odkoder je večina teroristov ni vojne že 60 let?!? Torej potrjuješ, da so ljudje iz S.Afrike prekleto nevarni ljudje, ki ne spadajo v našo družbo.. Sploh pa ne, ker se mašujejo neki tretji državi kot sta Švedska in Finska, ker naj bi le po neki tvoji domnevi prodajali orožje.. Takih v Evropi res ne potrebujemo.. " ................................... Evo tukaj je njegov nadaljni komentar............................ "Thetech...po neki moji domnevi naj bi omenjeni državi prodajali orožje..... ??? Pa ti veš kaj je recimo saab... kaj proizvaja ...in on je med manjšimi proizvajalci na švedskem za orožje ... Zakaj recimo smo mi " kupovali finske patrije " ... pa nekateri res nimate pojma od kje komu in kaj .... " Seveda je potrebno prebrati cel tekst, zato vse preberite malo nižje..
thetech
27. 08. 2017 13.47
+3
Pa naj že napovem dogodke.. Na dan bo privlekel novo teorijo zakaj ISIS kolje po Evropi pri tem pa napisal še en kup zmerljivk.. Klasično za nekoga, ki se je malo "zaštrikal"...
VolkBrenin
27. 08. 2017 13.50
-1
Kdaj boš prilepil komentar kjer omenjam francoze in maroko...????
VolkBrenin
27. 08. 2017 13.52
-2
In ti si napisal ... " da je moja 》》》domneva 《《《 ...da švedi in finci proizvajajo in seveda prodajajo orožje...kajne ...Sinko , to niso domneve . ...ampak dejstva...pacient islamofoben....
Valkoor
27. 08. 2017 13.52
-1
thetech > Pusti ga, ne vidiš, da se je zapletel in da je že ves iz sebe. Nima smisla!!
VolkBrenin
27. 08. 2017 13.53
-3
Hehe . ...a sam sebi pomagaš z večini niki...revcek ....
VolkBrenin
27. 08. 2017 13.53
-1
Ni komentarja kjer omenjam francoze in maroko ...?????
thetech
27. 08. 2017 14.00
+3
Skratka... Bolan je um človeka, ki teroristične napade opravičuje, z kopico izgovorov. Samo zadnjih nekaj dni je El_Perdido predstavil kar nekaj teorij zakaj ISIS kolje po Evropi.. 1. Maščujejo se državam NATA za Sirijo 2 . Maročani se maščujejo Franciji, ker je ta pred več kot 80 leti bila vojno v Maroku 3. Uzbekistan se maščuje Švedom ker naj bi ti izdelovali orožje, 4. Maročani naj bi se maščevali Fincem, ker ti proizvajajo Patrio..
thetech
27. 08. 2017 14.10
+0
Jaz sem v komentarju 26.08.2017 19:03:26 začel glede Maroka in Francije, ti pa si v komentarju 26.08.2017 19:28:12 napisal, češ da so orožje prodajali in omenil Saab, ter Patrio.. Pa saj sploh ni pomembno.. to je pač le ena izmed ducat teorij, ki si nam jih postregel.. Praktično imaš za vsako državo svojo teorijo, samo ISIS nabija vedno samo eno.. @Epimetej Ja res nima, ampak mi je prav zabavo kako skače iz ene teorije na drugo z namenom, da bi opravičil teroristične napade.. če ni eno je pa drugo, če ni drugo je pa pač tretje, ko pa ne gre več, pa se spusti na nivo žaljenja.. To je precej klasično za manipulatorje.
VolkBrenin
27. 08. 2017 16.00
+1
1. Pripeli post kjer sem jaz napisal, da se maščujejo državam nata ...zaradi sirije ...!!! ...2. Pripeli post ...kjer sem jaz napisal . ...da se maročani maščujejo francozom ( mimogrede - v nobenem mojem komentarju spodaj nisem omenil francozov in maročanov niti omenjenih držav... !!!! 3. Uzbekistana nisem omenil Nikoli ..!!! Prilepi tukaj spodaj ...če sem kdajkoli uzbekistan sploh omenil . ..švedsko da ...kot proizvajalko in seveda tudi prodajalko orožja.. menda z njim ne hodijo švedi na ribolov in smučanje ...ali pač po tvoje ....4. Pripeli kje in kdaj sem jaz sploh omenil . ...maroko in maročane... in ker le teh nisem nikoli niti omenil ....tudi nisem mogel in nisem napisal ....nikjer ...da se tej maščujejo fincem... Vse navedeno boš tudi ti prilepil z lahkoto . ..če kje najdeš...Dejstvo je ...da NIČ od tega NE moreš prilepiti ...preprosto zato ...KER tega NI ...ne obstaja... To so argumenti ...ti jih, če je res , Kar trdiš, pisariš in podtikaš...po točkah lahko prilepiš -- tukaj --- ...kar sem napisal že x krat ...pa tega ne storiš . ..ker ne moreš...ker ne obstajajo... S tem je moj čas za pogovore s teboj islamofobom ...ki bi mimogrede rad podtikal svoje izmišljene nebuloze ...potekel... Priden . ..dej tačko ...pa svečko si vtakni ...sej veš kam ...
VolkBrenin
27. 08. 2017 16.04
+0
Da zaključim... bolan je um , človeka ...ki bi rad drugemu naprtil nekaj ...kar se plete v njegovi glavi ....Ps . Lahko pa prilepiš tudi bilo kateri moj komentar ...kjer jaz opravičujem terorizem po eu ...sej si pismen . ..a ne ...
BUONcaffee
27. 08. 2017 09.42
Alah vs Jezus. Kdo bo koga?????
ferencz 1
27. 08. 2017 09.04
-7
Kolko so Angleži pobili v svojih kolonijah domordcev od 16. stoletja naprej, gre v milijone, hujši so kot Stalin!No zdej jim karma vrača!
tornadotex
27. 08. 2017 08.15
+4
Islam -Evropa- Doba Križarjev se vrača
Valkoor
27. 08. 2017 12.48
Problem ni islam, ampak izključno radikalni skrajneži!
lotmerzanec
26. 08. 2017 22.55
+11
Postavlja se vprapšanje kdo bo na koncu preživel islam ali demokracija?? Jasno je samo,da sožitje tega dvojnega ni možno!!
Mogočnež
26. 08. 2017 22.50
+14
Islam rak rana za Evropo
thetech
26. 08. 2017 22.39
+12
Prav neverjetni so ti podporniki, ki te teroriste zagovarjajo in razumejo.. Zelo bolan um mora imeti nekdo, ki trdi da se je terorizem na Svedskem in Finskem zgodil, ker naj bi tidve drzavi pred 80 leti oboroževali Francoze.. Zakaj pa se Evropejci ne maščujemo Nemcem za prvo in drugo svetovno vojno.. Nekdo je celo omenil, da naj bi Francoze oboroževala pred 80 let Patria, ampak ta bebček ne ve, da je bila Patria ustanovljena v 90tih...En kup nekih teorij, ki pa se seveda razlikujejo glede na drzavo...
thetech
26. 08. 2017 22.55
+11
Pa da vas ta bebček ne bo zavedel naj povem, da Francoze niso oboroževala Patria ali Saab.. Patria takrat sploh še ni obstajala, Saab pa je bil ravno v razvoju. Ne nasedajte bebckom!
AntiNATO
27. 08. 2017 11.03
-4
pred 80 leti? ja sadam, gadafi pa taksni so bili strmoglavljeni pred 80 leti:)
thetech
27. 08. 2017 11.20
+4
Tepček kdo pa govori o Sadamu in Gadafiju.. Zopet se smešiš, namreč govora je o Maroku od koder prihaja večina teroristov... Če bi malo nižje prečital bi že vedel za kaj se gre, tako pa potrjuješ le lastno bebavost..
VolkBrenin
27. 08. 2017 12.06
-4
Lej ga pacienta svečkarskega...tako kot želite potvarjati zgodovino...manipulirate in želite tudi tukaj , ker pač ni argumentov ..ane the tech....Kar si zgoraj pripisal meni - jaz nisem napisal - Nikjer ...o tvoji bebavosti in cenenem zavajanju in preobračanju pa nima smisla...Še enkrat - da bo jasno ...kar pisariš in pripisuješ meni ...nisem napisal nikjer . ...Pejt s temi forami na vašo noro tv ....tam ti bo kdo celo nasedel ...Sicer pa ...o zgodovinskih dejstvih - predvsem pa o geopolitiki nimaš pojma ...PS . protesti v barceloni se vam bodo islamofobom zataknili v grlu ....tam so namreč bile civilne žrtve teroristov ..na protestih v barceloni pa tudi ' med drugimi ' veliko transparentov...ne islamofobiji....
thetech
27. 08. 2017 12.15
+5
Ne razumem tisto glede svečkarskega.. Kaj to??? Podal sem ti popolnoma tehten protiargument, ker si pač napisa, da so Švedi in Finci oboroževali Francoze, kateri so bili v vojni z Marokom pred 80 leti.. Seveda to ni res, ker takrat so se države oboroževale načeloma same.. Poleg tega pa pred 80 leti Patire še ni bilo.. Vsi glejte komentar 26.08.2017 18:22:45 in 26.08.2017 19:28:12..
thetech
27. 08. 2017 12.19
+5
Samo poglejte kako podtika.. Jaz nisem nikjer naperjen proti muslimanom ampak izključno proti teroristom, ki jih v svojih komentarjih vedno navajam islamistični teroristi ali radikalni islamisti.. Kot vidite ste lahko priča ne le zavajanju in prikrivanju dejstev ampak tudi podtikanju in manipuliranju iz strani El_Perdido!
Valkoor
27. 08. 2017 12.39
+1
El_Perdido > Kje točno pa je zavajal. Dejansko je napisal tako kot je res. Na Švedskem in Finskem sta se zgodila teroristična napada, ki pač porušita vašo teorijo o tem, da se pač ljudje iz Sirije maščujejo za NATO akcije v njihovi državi. Lepo ti tudi obrazloži, da Švedska in Finska nista nikoli bili prisotni na BV, ter da nista članici NATA. Ne vem točno, kjer naj bi thetech zavajal, ker je vse to res. Poleg tega je Švedska ena izmed redkih držav, ki je za begunce storila največ. Zakaj torej teroristični napad? Nekako pa se tudi strinjam z thetechom, da si mu islamofobijo podtaknil, ker načeloma zoper muslimane ni napisal nič slabega.
frako
26. 08. 2017 22.12
Jah ni dostopa do orožja v angliji. Ne more pa kar usak lulek ulett na njihovo metelkovo in se dret kdo bi mi rad prodal pištolo pištolo prosim rad bi pištolo. pa še to cene so ubitačne 15 000 EUR in več, veš kaj je ko imaš 15 k in več pridno šparaš kar tako dalje in ti ne grejo take norčije po glavi.
ni_mi_vse_eno
26. 08. 2017 21.04
+1
Zionist Dov Maimon se hvali, da so oni odgovorni za invazijo na Evropo.
ni_mi_vse_eno
26. 08. 2017 20.48
+2
Koliko Sirskih beguncev je sprejel Izrael? "Evropa mora postati multikulti" - se je slišalo iz njihovih ust.
Mogočnež
26. 08. 2017 22.51
-1
RavnateljSole
26. 08. 2017 20.33
+1
Je mislu da je u igrci Prince of Persia?
Valkoor
27. 08. 2017 12.31
JohannTheTerrible
26. 08. 2017 19.33
“. . . je izpod sopotnikovega sedeža potegnil meč in z njim lažje ranil tri policiste. . . . prav tako napadalca, ki je bil prav tako lažje ranjen. . . . V njem je bil lažje ranjen vojak.” ‘Lažje’ je pridevnik, butci polpismeni, glagol pa zahteva prislov, t. j. “laže”!
JApajaDAja
26. 08. 2017 19.41
+3
pa kakšne zapoznele reflekse imajo ti bobbyji?
BUONcaffee
26. 08. 2017 18.49
+0
Medtem ko imajo teroristi svoje aktivnosti se eni tu kregate. Zakaj?????
BUONcaffee
26. 08. 2017 18.48
+2
Evropa ugaša enako kot luči ob vsakem napadu.
thetech
26. 08. 2017 22.33
BUONcaffee
26. 08. 2017 18.33
+10
Upajmo, da nas bo Putin lepo sprejel kot begunce in da ne bomo v istem šotoru z Hrvati??????
srebrnibreg
26. 08. 2017 18.50
+8
Nič vi svečkarji ne lezite sedaj Putinu tja pod hrbet, ko že celo večnost pljuvate po njem.
BUONcaffee
26. 08. 2017 18.51
-4
srebrnibreg@ ++++++++ Mi dobimo drug šotor, ha, ha,...... a lonec za pasulj bomo imeli mi.
srebrnibreg
26. 08. 2017 18.31
+11
klosar. 26.08.2017 17:58:17 -3 Sem član protifašistične skupine antifa in odločen podpornik leve opcije. Nwm kaj se vi nestrpneži tako jezite. Tem ljudem moramo pomagati pa, če bo to zadnje kar storimo. Z veseljem bi žrtvoval lastno družino, da bi pomagal tem ubogim dušam. Mislim, da bi lahko tudi ostali pokazali podobno mero dobrodelnosti. To je naša dolžnost in pokora..................Torej poberi svojo kompletno družino in bližnjo žlahto ter se postavite pred takšnega blazneža , da vas skrajša za glavo.
srebrnibreg
26. 08. 2017 18.31
+12
klosar.
26. 08. 2017 18.36
-6
no, no. Ti pa že nisi naš, kakšna hudobija vre iz tebe.
Skunk Works
26. 08. 2017 18.37
+5
Srebrni, ti dam plus ni kaj.....je pa žal preveč tkih na levi, oziroma jih najdeš sam na levi.........++++++, tale klosar si pa naj prebere moj odgovor korintusu, naj takšni gredo dol k isisu s familijami popravljat krivice ......
Animal_Pump
26. 08. 2017 18.40
+7
E pa na žalost imate samo te. Včasih so komunisti delali, garali v rudnikih, tovarnah, na poljih, podpirali močno vojsko in policijo,obsojali terorizem..itd. Danes pa na parade ponosa hodijo, vlečejo socialno, ukinili bi vojsko in policijo, živijo pri mamicah, večina jih ne more narediti niti enega samega skleca...pa še terorizem opravičujejo s tem, da smo si to zaslužili ;)...aja pa še vse migrante bi vzeli k sebi domov...sam jim starši ne dovolijo, ker morajo že sedaj do 40 leta skrbeti samo za njih, tako, da jim še za migrante ne bi sfolgalo čez mesec.
srebrnibreg
26. 08. 2017 18.47
+3
Skrajna levica kot je ta v katero se ta uvršča in skrajna desnica kot je sekta je eno in isto. Vsak je be dak na svoj način.
srebrnibreg
26. 08. 2017 18.49
+6
klosar- kakšna hudobija? Samo dal sem ti nasvet, da doživiš tisto kar zagovarjaš. Probaj na svoji koži ne na drugi.
klosar.
26. 08. 2017 18.50
-7
kaj pa govoriš bogokletnik. Imej malo spoštovanja do sočloveka.
srebrnibreg
26. 08. 2017 18.52
+8
Za mene tisti kateri drugače misleči skrajšuje za glavo in nekomu nič krivemu jemlje življenje ni človek in nočem, da mi je sočlovek.
klosar.
26. 08. 2017 18.57
-9
Poslušaj me zdaj ti razvajen fantič in poslušaj dobro. Posameznika oblikujejo izkušnje, ki jih skozi življenje živi. Če človek odrašča v negotovem in nevarnem okolju postane nekoliko robat. Ampak, mi moramo biti boljši in jim pomagati zmehčati srce. Kako ne razumeš te življenske resnice.
JApajaDAja
26. 08. 2017 19.03
+5
klošar, pojdi tja dol in jih rešuj na njihovih in ne naših tleh-bodi humanitarec na in za svoj račun!!
klosar.
26. 08. 2017 19.23
BUONcaffee
26. 08. 2017 18.29
+1
Evropa se spopada z terorizmom, strahom in negotovostjo. Nesposobnost egoističnih politikov, katere zanima le lastna plača, dopusti in življenje na visoki nogi se ne zmenijo za teror kateri nas načenja kot karcinom na tankem črevesju, kateri se bo prej ali slej razširil še na jetra, vranico in srce.
VolkBrenin
26. 08. 2017 18.22
+2
Sem malo preletel komentarje ... večkrat se spodaj omenja švedska in finska...v smislu - kaj imajo oni " s tem " .. najprej si vsi , ki to sprašujete ...poglejte ....koliko orožja proizvede švedska in finska tudi ....ki ga seveda - izvažajo ... Kam pa ugibajte sami ....
Animal_Pump
26. 08. 2017 18.32
+3
Vedno se najde izgovor...a zato je treba s tovornjakom nedolžne ljudi pobiti. A, če bi tvojim bližnjim kdo od njih kaj naredil, bi se spravil na njihove ženske in otroke zato?
thetech
26. 08. 2017 19.03
+4
@El_Perdido Pa se ti zavedaš, da v Maroku in Alžiriji odkoder je večina teroristov ni vojne že 60 let?!? Torej potrjuješ, da so ljudje iz S.Afrike prekleto nevarni ljudje, ki ne spadajo v našo družbo.. Sploh pa ne, ker se mašujejo neki tretji državi kot sta Švedska in Finska, ker naj bi le po neki tvoji domnevi prodajali orožje.. Takih v Evropi res ne potrebujemo.. A se mogoče kak narod po svetu razstreljuje zaradi 1. ali 2. svetovne vojne?!??! Pa hvala za tole, še eno dodatno puzzlo v moji teoriji!!
thetech
26. 08. 2017 19.13
+5
@El_Perdido Še vedno pa me zanima zakaj islamistični teroristi koljejo tudi po državah, kot so Filipini, Indonezija, Bangladeš, Pakistan, Indija, Mali, Tunizija, Maroko, Alžirija, Egipt, Somalija, Nigerija, Jemen itd.. Ali tudi ti države izdelujejo orožje? So mogoče članice NATO pakta? Mogoče ne veš ampak tam koljejo svoje in sicer muslimane.. Ravno včeraj se je terorist ISIS-a razstrelil v lokalni mošeji v Afganistanu in pri tem ubil najmanj 40 muslimanov...Kaj točno pa so ti muslimani zakrivili? Res ste neverjetni v razvoju nekih teorij in to brez, da bi vsaj malo pregledali dejstva..!
VolkBrenin
26. 08. 2017 19.28
-2
Thetech...po neki moji domnevi naj bi omenjeni državi prodajali orožje..... ??? Pa ti veš kaj je recimo saab... kaj proizvaja ...in on je med manjšimi proizvajalci na švedskem za orožje ... Zakaj recimo smo mi " kupovali finske patrije " ... pa nekateri res nimate pojma od kje komu in kaj ....
VolkBrenin
26. 08. 2017 19.35
-3
Kar se naštetih držav tiče pa je vse kar si napisal zelo posplošeno...mogoče za začetek - afganistan....Tam je cia ustvarila al kaido ...zaradi pritiska na ruse - nič več in nič manj . ..stvar se je v nadaljevanju odvila precej drugače...kot se zdi na prvi pogled ....šef al kaide ...bin laden...je bil v direktni navezi s cio... in cela družina teh " ladnov " ..gradbincev - je živela v ameriki...kot zelo dobra prijateljska naveza z družino bush... zgovoren podatek ...primer ...ob 11 sep. In napadu ns dvojčke je bila cela družina tik tak na posestvu bushevih...ceprav je bila prepoved letov za VSE ... itd itd itd ...
VolkBrenin
26. 08. 2017 19.36
-3
V nadaljevanju ti lahko napišem za vsako omenjeno državo v čem je hec ...
VolkBrenin
26. 08. 2017 19.39
-3
Tvoje naštevanje brez argumentov pa je samo ceneno zavajanje...geopolitika ni hec ..in nič ni tako ...kot se zdi ...še manj pa ...kar pišejo mediji ...v veliki večini - zahodni . ..v nekaj letih je lastništvo posameznikov medijev v zda ...preslo iz števila 160 na 7 lastnikov ...danes ti obvladujejo čez 90 % zahodnih medijev ...direktno ali posredno
VolkBrenin
26. 08. 2017 19.48
-1
Še malo afganistana ...od leta 2002 ( upam da se prav spomnim letnice) ...je zda " poslala " tja 78 miljard dolarjev . ..Vec kot pol tega zneska je pokradla lokalna " mafija " ...ki bi bila lahko tudi hare krišna vere...in s tvojimi " naštevanji " o muslimanih nima popolnoma ničesar skupnega ...Ko sva že pri tem . ..najprej bi moral vedeti nekaj o tej veri ...kot takšni . ..primer...vehabist - saudska arabija ( ki je mimogrede precejšen sokrivec za dogodke ) ...je skoraj diametralno nasproten od vernika muslimana ki je šiit ali pa vernika te vere na filipinih . ...ali pa celo v zda...itd itd
VolkBrenin
26. 08. 2017 20.01
-4
No . .gremo dalje od spodaj navzgor ...Jemen ....dve frakciji ...( podobno kot sem omenil zgoraj...) ..različni muslimani z zelo različnimi interesi ...tudi " mafijskimi " ...ki bi prodali jemen zahodu za drobiž...že nekaj let pa je " bistvo " zgodbe v jemnu...pritisk saudske arabije - na okoliške... ( mimogrede...saudi niso nikoli obsojeni v zahodnih medijih...kljub temu da so daleč največji izvozniki svojega islama . ..ki je mimogrede med bolj " krutimi " ..) ...in vse to si saudi familija privošči lahko samo zato ...ker so nekam lezli pred desetletji angležem . ...in so.jih tej izmed mnogih plemen ..." imenovali " za kralje Arabije ...in ta ista arabija bo v nekaj letih brez nafte...in potem brez vsega - ker nimajo niti vode ...prislo je tako daleč...da lastno ceno goriv - financirajo iz svojega proračuna...ker se zavedajo ...kaj bo ...ko doma res podražijo goriva in posledično vse ...odleteli kot knof od gat in veliki veliki nemiri...torej kaos...državnih rezerv imajo čedalje manj . ..zato se dogaja z aramcom..kar se ... ( sej veš kaj je aramco...kajne...) .na kratko ..arabija potrebuje " nekaj drugega " ...ker nima niti vode...vmes pa prav pride amerom...ki so jo oborožili do onemoglosti . ..ker so naivno mislili . ..da bo arabija " glavna beseda na BV ..." ...in seveda do konca lojalna njim ...torej zda ...interesom ...itd itd
thetech
26. 08. 2017 20.16
+4
@El_Perdido Torej potrjuješ teorijo, da so ljudje iz S.Afirke nevarni, ker imajo še vedno po več desetletjih maščevalna nagnjenja. Vsekakor ti ljudje ne pašejo v našo družbo.. Celotna Evropa je bila v zadnjih 100 letih dvakrat v vojni pa se nihče ne razstreljuje in kolje po Nemčiji, niti ne na Švedskem ali Finskem. Hvala, dejansko si svoji teoriji zabil zadnji žebelj v krsto, ker je pač po vsem logično, da se neko zaradi vojne, ki je divjala pred več desetletij maščuje v letu 2017.!!!!! No pa še glede Patrie in Saaba, ker vidim, da sploh ne veš kaj pišeš... Patria je bila ustanovljena leta 1997 in je precej težko sodelovala v kakršni koli vojni v Maroku ali Alžiriji, Saab pa nikoli ni bilo orožje Francoske vojske..
VolkBrenin
26. 08. 2017 20.18
-3
Od nigerije naprej pa kasneje . ..ker sedaj nimam časa...za začetek . ..36 zveznih držav . ..z zelo mešanim prebivalstvom in verami ...cca 180 miljonov ....je kar nekaj razlogov za klanje tam . ..pa ni kriva vera ...nobena od njih ...
thetech
26. 08. 2017 20.19
+3
Uhhhh sploh ne bom prebral kar pišeš, ker si navedel 100 razlogov za terorizem.. Se umikam, ker mešaš stvari! Tebi se zdi pač vse normalno, tudi to da muslimani pobijejo 40 ljudi svojih.. Seveda pa je kriva CIA kajne.. Se umikam iz debate, ker ne veš kaj pišeš.. Bo treba malo čitati, ker si en navaden polovičar z 100 teorijami....
VolkBrenin
26. 08. 2017 20.25
-3
Pa ti si res pacient...kje sem jaz omenil da je švedska ali finska sodelovala direktno v vojni ...?? Veš kaj - svečkar ...manipulacije in preobračanje dejstev je za na noro tv ....in ljudje iz afrike so toliko nevarni kot škofjeločani... enako so skrajneži nevarni iz rkcja ali pa islama . ....ali z leve ali z desne . ...ti pa kar " svojo teorijo " pelji naprej . ..danes ti je Hasan spekel kruh . ... za vogalom pa te čaka en tak ...sej veš kakšen . ..
VolkBrenin
26. 08. 2017 20.28
-3
Pa še dobro namen nasvet ...preberi kaj o zgodovini maroka in alžirije... s čimer si začel komentarje...čeprav zelo dvomim da ti bo tudi potem kaj jasno . ..
thetech
26. 08. 2017 20.43
+4
Citaj misko, citaj... si potreben resnega branja..
VolkBrenin
26. 08. 2017 20.58
-3
Berem samo še tvoje in tebi podobne veleumne...kadar se želim nasmejati... za kaj resnega itak niste ...ceneni in plitki manipulatorji.... brez enega samega argumenta ...samo blebetanje ...na argumente pa odgovarjate z žaljenjem in zavajanjem... svečkarstvo pač . ..na nori tv se boš počutil kot doma . ..
fljfo
26. 08. 2017 18.21
+1
Gremo zdaj, vsi belgijske zastave na profilko...
BUONcaffee
26. 08. 2017 18.31
JApajaDAja
26. 08. 2017 18.05
+2
evropa, kot smo te imeli in želeli-zbogom!
BUONcaffee
26. 08. 2017 18.08
+1