Tujina

V Španiji na ulici ustreljena visoka političarka

Madrid, 13. 05. 2014 09.50 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V provinci Leon je bila ustreljena španska političarka Isabel Carrasco, ki je tudi predsedovala provincionalni vladi. Policija je v povezavi z umorom prijela dve ženski, ženo in hčer lokalnega šefa policije. Šlo naj bi za osebno maščevanje.

Španska policija. (fotografija je simbolična)
Španska policija. (fotografija je simbolična) FOTO: Reuters

Na severu Španije je bila v provinci Leon ubita voditeljica provincionalne vlade Isabel Carrasco, španske oblasti pa so v povezavi z njenim umorom že prijele dve ženski. Gre za ženo in hčer šefa lokalne policije. Po poročanju španskih medijev naj bi bila namreč hči pred kratkim odpuščena z delovnega mesta v provincionalnem svetu.

59-letna Carrascova je vodila mestni svet vladajoče Ljudske stranke v Leonu. V znak spoštovanja do ubite političarke so vse španske stranke začasno ustavile predvolilno kampanjo za evropske volitve.

Ubita je bila med potjo na strankin sestanek v bližini njenega doma. "Preiskujemo vpletenost obeh žensk v dejanje," je povedala predstavnica policije. Časopis El Pais poroča, da sta prijeti ženski hči in žena šefa policije v mestu Astorga, ki leži v omenjeni pokrajini. Časopis še dodaja, da policija še ni našla morilskega orožja.

"Vse kaže, da je šlo pri tem za osebno maščevanje, ki ni povezano z žrtvinim položajem," je dejala predstavnica notranjega ministrstva. Za tem se je na kraju umora zbralo okoli 200 ljudi, med nimi pa je bil tudi župan Leona Emilio Guiterez.

Po poročanju prič, naj bi Carrascovo med prečkanjem ceste ustrelila ženska. Dve priči sta za El Pais dejali, da sta slišali pet strelov. "Mislila sva, da so bile petarde," je pojasnila ena izmed prič.

Odzval se je tudi že španski premier Mariano Rajoy, sicer predsednik Ljudske stranke, katere članica je bila tudi ubita političarka. Na družbenem omrežju Twitter je zapisal, da je osupel nad dejanjem. "Zdaj je čas, da se združimo," je zapisal. Njegova namestnica Soraya Saenz de Santamaria je prav tako obsodila napad. "To so trenutki velike groze. V teh težkih trenutkih bi želeli izraziti našo podporo in solidarnost z njeno družino ter njenimi kolegi," je še dejala.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

MUNGATUMBA
14. 05. 2014 10.22
+1
V Lj se je pa prevarana žena, lokalnega šefa Policije, spomnila, in prijavila, da je ugrabljena tam nekje na Lj. hribu v okolici gradu... So cel dan specialci in helikopetr mel delo.. kdo je pa stroške plačal, pa ni bilo objavljeno..
enzoferrai1900
13. 05. 2014 12.03
+6
mogoce bo kaj pomagalo nasim politikom
.jest
13. 05. 2014 12.50
+5
Kot je dokazano, morajo pravico vzeti v roke ženske.
marjana41
13. 05. 2014 15.28
ja nekje kr sami sodijo jest in po kratkem postopku rešijo....roko na srce ni lepo kr človeka ubit!!!!