Tujina

V eksploziji umrlo 20 rudarjev, številne še vedno iščejo

Peking, 10. 11. 2011 08.51 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

V rudniku v pokrajini Yunnan na jugozahodu Kitajske je odjeknila eksplozija. Umrlo je najmanj 20 rudarjev, 23 pa jih reševalci še iščejo. Po navedbah pristojnih oblasti je nesreči botrovalo uhajanje plina.

Po nesreči v premogovniku v pokrajini Yunnan na jugozahodu Kitajske je pod zemljo ujetih najmanj 43 rudarjev. Reševalci so doslej našli 20 umrlih rudarjev, 23 pa jih še iščejo. Za zdaj ni znano, ali so živi ali mrtvi. V iskalni akciji sodeluje okoli sto reševalcev. Po navedbah pristojnih oblasti je nesreči botrovalo uhajanje plina.

Kitajski rudniki sicer veljajo za najnevarnejše na svetu. Samo prejšnji teden je v rudniku v pokrajini Henan umrlo osem rudarjev, 52 pa se je uspelo rešiti.
Kitajski rudniki sicer veljajo za najnevarnejše na svetu. Samo prejšnji teden je v rudniku v pokrajini Henan umrlo osem rudarjev, 52 pa se je uspelo rešiti. FOTO: Reuters

Kitajski rudniki sicer veljajo za najnevarnejše na svetu, čeprav je število smrtnih žrtev v njih zadnja leta nekoliko nižje kot pred desetletjem. Leta 2010 je v kitajskih rudnikih umrlo 2.433 rudarjev, zaradi še slabših razmer v rudnikih pa je le leto poprej v rudarskih nesrečah umrlo kar 2.631 kitajskih rudarjev. Več ilegalnih rudnikov so namreč v tem času zaprli. Samo prejšnji teden je v rudniku v pokrajini Henan umrlo osem rudarjev, 52 pa se je uspelo rešiti.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

SEBASTI
10. 11. 2011 10.27
"...vzrok nove tragedije pa še ni znan." Varnostini standardi so na totalni nuli.
0Artur0
10. 11. 2011 09.59
In, bo reallity show tako, kot pri tistih Čilskih rudarjih? Ali te Kitajce prevečkrat zasuje, da bi bili zanimivi? Morda pa trenutno ni potrebe po preusmerjanju pozornosti svetovne javnosti?