Tujina

V rudniku je še 18 pogrešanih rudarjev, vzrok še ni znan

Ankara, 16. 05. 2014 10.04 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Reuters/STA
Komentarji
2

Vodja podjetja, ki upravlja z rudnikom, v katerem se je zgodila nesreča, ki je terjala več kot 280 žrtev med rudarji, je povedal, da končno število žrtev skoraj zagotovo ne bo preseglo številke 302. Hkrati trdi, da družba ni ravnala malomarno.

Nesreča v turškem rudniku
Nesreča v turškem rudniku FOTO: Reuters

Število žrtev torkove rudarske nesreče v Turčiji najverjetneje ne bo preseglo številke 302, je povedal energetski minister Taner Yildiz. Dodal je, da je največ 18 rudarjev še vedno v rudniku. Predsednik uprave podjetja Soma Holding, ki upravlja rudnik, pa je povedal, da je bilo do zdaj potrjenih 284 žrtev med rudarji, 18 pa naj bi jih bilo še v rudniku. Akin Celik dodaja, da je 363 rudarjev uspelo priti iz rudnika živih, od tega so jih 122 morali hospitalizirati.

Potrdil je, da je bilo v času izbruha požara, ki je bil razlog za nesrečo, v rudniku 787 rudarjev. Hkrati je zatrdil, da so se jaški v rudniku začeli udirati zaradi kopičenja toplote, razlog za nesrečo po njegovih besedah še ni znan. Zatrjuje, da požara ni povzročila napaka na električni omarici. Ob tem je dejal, da s strani družbe ni bilo nobene malomarnosti pri ravnanju ob nesreči.

Turška policija nad protestnike s solzivcem, vodnimi topovi in plastičnimi naboji

Na kraju nesreče so se tudi danes zbrali protestniki, ki so vzklikali protivladna gesla. Nekateri so proti policistom metali tudi kamenje. Vsaj pet ljudi, vključno z dvema policistoma, je bilo ranjenih, pri čemer AFP poroča tudi o nekaj aretacijah. Turška policija je proti protestnikom uporabila solzivec, vodne topove in plastične naboj.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

periot22
16. 05. 2014 21.19
+4
Vodstvo itak nikoli nikjer ni nič krivo,trpijo pa delavci!!!!!!!!
civitasstain@gmail.com
17. 05. 2014 11.19
Vzrok ni znan, razneslo je pa transformator, da je začelo goret!