Tujina

V Pompejih padli še dve steni

Rim, 11. 11. 2010 22.49 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Poročali smo že, da se je v Pompejih zrušila 2000 let stara hiša gladiatorjev. Zdaj pa sta se zrušili še dve manjši steni. Dela za obnovitev naj bi že stekla.

Kolaps v Pompejih - 7
Kolaps v Pompejih - 7 FOTO: Reuters

Potem ko se je v Pompejih, svetovno znanem arheološkem najdišču, zrušila ena od znamenitosti – 2000 let stara 'hiša gladiatorjev', sta se na te ruševine zrušili še dve steni. Unescovi kustosi za svetovno dediščino so povedali, da ne gre za veliki steni, porušili pa sta se zaradi razpadajoče malte. Dela za obnovitev obeh sten so že stekla, je pojasnil direktor za izkopavanje Antonio Varone.

Že v sredo je italijanska opozicija napovedala, da bo zaradi zrušitve hiše gladiatorjev proti italijanskemu kulturnemu ministru Sandru Bondiju predlagala glasovanje o zaupnici. Sam je kritike zavrnil in zatrdil, da je to problem, ki se vleče že dalj časa. Opozicija pa je prepričana, da je kolaps posledica znižanja sredstev, namenjenih obnovi in nepravilno upravljanje s temi sredstvi.

Preberite si še kaj je povzročilo smrt več kot 2.000 meščanov v Pompejih. Arheologi so namreč dognali, da za smrt ni bil kriv pepel, kot so domnevali do sedaj.

SORODNI ČLANKI

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ssvarun
12. 11. 2010 05.03
+2
... če želiš, da nek objekt propade ga daj pod spomeniško varstvo ...
Jimi1
12. 11. 2010 04.13
+2
Hja... pri nas jemlje hudič že pred nekaj leti "superkvalitetno" zgrajene avtoceste. Čez 2000 let ne bo od njih vidnega ničesar....
desklan
12. 11. 2010 03.06
+1
.....ma tle pr nas, take arheološke objekte in najdišča ,zalijejo kar z betonom - razni Merkatorji, tuši , garažne hiše in druge stavbe hudo življenskega pomena..... ali pa povlečejo asvalt čez - kar nekaj kilometrov naših izredno kvalitetnih cest in avtocest je nastalo na raznih rimskih in drugih zgodovinsko pomembnih naselbinah in najdbiščih.....in pol pri nas škripa turizem.....zapret vse odgovorne za taka SRAMOTNA dejanja.....!!!
Milivoje Hajdukovi?
12. 11. 2010 02.50
+1
Stožice se zagotovo ne bodo podirale na obroke, kot se to dogaja v Pompejih..