Tujina

V pol ure strmoglavili dve letali

Krakov, 22. 08. 2011 10.46 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Na Poljskem je bila nedelja črn dan za ljubitelje letenja. V razmaku nekaj minut sta namreč strmoglavili kar dve manjši letali, šest oseb pa je umrlo, med njimi trije otroci.

Hišo, na katero je strmoglavilo letalo, je zajel ogenj.
Hišo, na katero je strmoglavilo letalo, je zajel ogenj. FOTO: Reuters

V prvi nesreči je strmoglavilo letalo, ki je letelo z razstave letal v bližini mesta Nowy Sacz proti Krakovu. Letalo, na katerem sta bila dva moška, je strmoglavilo dve uri po koncu razstave, oba moška pa sta umrla.

Le nekaj minut pozneje se je zgodila nova nesreča. V letalu je bil pred kratkim izvoljen novi direktor Krakovskega letalskega kluba, ki je na kratek izlet popeljal tri otroke svojih prijateljev. ''Pilot bi moral zaokrožiti v zraku in se vrniti na letališče,'' je povedal tiskovni predstavnik policije Dariusz Nowak. Letalo, ki ga je pilotiral 42-letnik, pa je strmoglavilo na dvostanovanjsko hišo v predmestju Krakova.

V nesreči so umrli tako pilot kot vsi trije otroci, 12-letni deklici in 14-letnik. Med nesrečo je bilo v stanovanjski hiši 19 oseb, hiša je zagorela, vendar je na srečo vsem uspelo ognjenim zubljem pravočasno ubežati.

Vzrok obeh nesreč za zdaj še ni znan.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Ramzess
22. 08. 2011 14.54
Grozno no, ...prijatelji zdaj brez dvoma obžalujejo, da so otrokom dovolili na letalo. Niso navedli, če so otroci, oz. najatniki v sorodstvenem razmerju. Me zanima kakšno jen ozadje vzroka, tudi karmično, glede nato da so bili prijatelji.