Tujina

V orkanskem neurju na šotor padlo drevo, umrl nemški najstnik

Freiburg, 02. 08. 2017 11.52 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

V nemškem Rickenbachu je umrl najstnik, potem ko se je zaradi neurja v noči na sredo na šotor podrlo drevo. Fant je bil del skupine v taboru mladih, še trije so poškodovani, eden od njih huje. V času nesreče je divjalo orkansko neurje. Približno 14 kilometrov od kraja nesreče so sunki vetra dosegli tudi 110 kilometrov na uro.

Jugozahod Nemčije je v noči na sredo zajelo močno neurje, ki je po dosedanjih podatkih terjalo najmanj eno smrtno žrtev. V kraju Rickenbach se je na tabor mladih, ki so prenočevali v šotorih na prostem, podrlo drevo. Še najmanj trije mladi so poškodovani, eden od njih huje.

V nesreči je umrl 15-letni fant, 14-letnik pa je huje poškodovan, vendar ni v smrtni nevarnosti. Poškodovana sta bila še 14- in 13-letnik. Sprva so preiskovalci poročali o štirih poškodovanih.

Oblasti domnevajo, da je 30 metrov visoko drevo padlo zaradi hudega neurja. Ugibajo tudi, da bi to lahko povzročil udarec strele.

V skupini v taboru je bilo 21 ljudi, večinoma mladih, pa tudi starejših, ki so jih spremljali. Zaenkrat še ni povsem jasno, koliko iz te skupine jih je dejansko prenočevalo na prostem, koliko pa v bližnji manjši koči.

V času nesreče je divjalo orkansko neurje. Približno 14 kilometrov od kraja nesreče so sunki vetra dosegli tudi 110 kilometrov na uro. Po polnoči so stopnjo ogroženosti dvignili na najvišjo.

Drevo je najverjetneje podrla strela.
Drevo je najverjetneje podrla strela. FOTO: AP
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Ramzess
02. 08. 2017 15.38
+2
Kajpak bodo odgovarjali spremljevalci mladih, to ni tak prvi primer, z žrtvami, med neurjem ne bi smeli v šotoru.