Tujina

VIDEO: V Romuniji pet mrtvih zaradi neurja, poškodovani tudi v Srbiji, na Hrvaškem znova težave zaradi poplav

Zagreb/Beograd, 17. 09. 2017 18.04 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V Romuniji je zaradi hudega neurja z vetrovi, ki so pihali več kot 100 kilometrov na uro, umrlo pet ljudi, še najmanj 30 je bilo poškodovanih. Neurje je divjalo tudi po Srbiji, kjer je bilo poškodovanih nekaj ljudi, med njimi tudi petletni otrok. Zaradi obilnega deževja imajo znova težave na Hrvaškem. Najhuje je v Ogulinu, kjer so poplavljene ulice in ceste. Na pomoč je priskočilo 100 vojakov.

Oblino deževje znova povzroča težave na sosednjem Hrvaškem. Najbolj kritično je v Ogulinu, kjer je reka Dobra močno narasla. Nekatere ceste so povsem zaprte, ulice so poplavljene, voda prodira v stanovanjske hiše. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

V Ogulin je prispel tudi hrvaški premier Andrej Plenković, spremljata ga obrambni minister Davor Božinović in minister za okolje Tomislav Ćorić. Vladni vrh se je udeležil kriznega štaba. General Damir Krstičević je po sestanku dejal, da je na poti v Ogulin 100 vojakov, ki bodo pomagali pri polnjenju vreč s peskom in prečrpavanju vode. 

Na območju Beograda zaradi neurja več poškodovanih

Na območju Beograda je bilo zaradi neurja poškodovanih več ljudi, a k sreči nihče ni utrpel hujših poškodb, so za srbske medije sporočili s tamkajšnje urgence. Medicinske ekipe so posredovale v naseljih Borča, Novi Beograd in Zemun.

V naselju Borča v Beogradu se je poškodoval petletni deček, ko mu je veja padla na glavo. Odpeljali so ga v bolnišnico, a njegovo stanje je stabilno. Nek moški je poškodbe utrpel, ko ga je zaradi močnega vetra udarilo okno. Ena oseba pa je bila poškodovana, ko ji je ob močnem sunku vetra ograja padla na hrbet, še ena oseba pa je zdravniško pomoč potrebovala, ker ga je zadela odlomljena veja. 

Kako močan veter je pihal v Borči, kaže tale posnetek: 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Za kratek čas je bil moten tudi promet na beograjskem letališču, en let so morali preusmeriti na letališče v Sofiji. Ostala letala so imela zamude, največ do 40 minut. 

Močan veter, ki je zajel območje Šabca, pa je povzročil veliko škodo na kmetijskih pridelkih in tudi stanovanjskih objektih. Stavba v središču mesta je v minuti ostala povsem brez strehe. Podobno se je zgodilo tudi v nekaterih bližnjih vaseh, kjer je veter odnašal celotne strešne konstrukcije. Del mesta je ostal brez elektrike. 

Najmanj pet mrtvih v neurju v Romuniji

Hudo neurje je prizadelo tudi zahod Romunije. Oblasti pravijo, da je umrlo najmanj pet ljudi, vsaj še 30 pa jih je bilo ranjenih. Nevihto so spremljali vetrovi do 100 kilometrov na uro. 

V Temišvari je ena oseba umrla, ko je nanjo padel oglasni pano. Podrobnosti o tem, kako so umrle in bile ranjene druge osebe, za zdaj še ni. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Viharni veter je ruval drevesa in potrgal električno napeljavo, tako da je veliko gospodinjstev ostalo brez elektrike. Oblasti so ljudi pozvale, naj ostanejo doma ali se zatečejo nekam na varno. 

Posledice neurij v Romuniji.
Posledice neurij v Romuniji. FOTO: ENEX
Veter je pihal tudi do 100 kilometrov na uro.
Veter je pihal tudi do 100 kilometrov na uro. FOTO: ENEX
  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

bimbirel
17. 09. 2017 22.19
je umlo 8 ljudi, ranjenih 67
Ramzess
17. 09. 2017 20.42
-3
100 km/h je verjetno bil minimum, ne maksimum, glede na pisanje, sicer pa ljudje tudi sami delajo napake, ... ne predstavljam si smole petletnika, ker starši niso pazili nanj, ... kaj šele smole staršev.
Madeni
17. 09. 2017 19.05
+1
Kaj tudi otrok a to ni državljan kot vsi ostali..??..A je tam Slovenija ki ima za Rome ene zakone za tujce druge in pasje za SLOVENCE..
kameltrajbar
17. 09. 2017 18.29
-15
..hrćke pa letos rola vreme...:)...noro...:)
SDS_je_poden
17. 09. 2017 19.58
+9
Pa ti veš, da lahko tako sra...nje od vremena tudi mi hitro fašemo? Hrvaška je zelo blizu. Vremenu se je čisto odpeljalo.
ravtar
17. 09. 2017 20.04
+3
danes zjutraj sem se s colnum vozil po dezju in celo toci v okolici zadra... adrenalinsko