Tujina

FOTO in VIDEO: V novih požarih v Kaliforniji zgorelo že najmanj deset hiš, ogroženih je na stotine domov

Sacramento, 28. 07. 2014 08.42 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V kalifornijskih požarih je zgorelo že več domov, vrstijo se evakuacije, v zraku so gasilski helikopterji in letala. O dveh velikih požarih poročajo iz okolice Sacramenta in iz nacionalnega parka Yosemite. Zaradi hude suše je letos število požarov dvakrat večje, kot v prejšnjih letih.

Po ameriški zvezni državi Kaliforniji zaradi velike suše pustošijo hudi požari. Letos so jih našteli že 1400, kar je dvakrat toliko kot v prejšnjih letih. Po poročanju tamkajšnjih oblasti so ognjeni zublji dveh različnih požarov uničili že najmanj 10 stanovanjskih hiš, na stotine ljudi pa so morali evakuirati. Požar na območju Sacramenta se je razširil na 4000 hektarjev. Evakuirali so 515 domov, bojijo pa se, da se bo požar zaradi visokih temperatur in vetra še razširil. "Suha vegetacija na danem območju gori zelo hitro, zaradi česar se požar tudi zelo hitro širi," je dejala predstavnica gasilcev Lynn Tolmachoff. Kot pravi, pri gašenju sodeluje približno 1500 gasilcev, vključno z letali in helikopterji.

Požari v Kaliforniji - 1
Požari v Kaliforniji - 1 FOTO: Reuters

O novem požaru poročajo tudi iz zahodnega dela nacionalnega parka Yosemite. Tam so ognjeni zublji uničili že več kot 2000 hektarjev gozdov. V zraku je več helikopterjev in letal, ki skušajo ustaviti požar. Kot poročajo, so morali evakuirati turiste iz treh kampov. Evakuirali so tudi več kot 45 domov v krajih Foresta in Old El Paso. Najmanj eno poslopje je pogorelo. Na terenu je na stotine gasilcev, ki bijejo bitko s požarom na območju, kjer je že lani pogorelo več kot 250.000 hektarjev gozdnih površin.

Pristojni še vedno ugotavljajo vzroke požarov.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

anabojc
28. 07. 2014 13.17
+1
Veliko naravnih nesreč in neravnovesij. Vse več. Tu neurja tam suša.