Tujina

V novem incidentu z noži ubiti trije ljudje

Peking, 14. 03. 2014 07.39 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Na Kitajskem se je zgodil nov incident z noži. Tokrat ne gre za teroristični napad, saj naj bi se v lokalni pekarni s stranko sprli prodajalci kruha. Policisti so enega napadalca ustrelili, trije pa naj bi zbežali.

Kitajska policija. (Fotografija je simbolična)
Kitajska policija. (Fotografija je simbolična) FOTO: Reuters

V kitajskem mestu Čangša v provinci Hunan so danes z noži oboroženi moški na ulici napadli civiliste, pri tem pa so bili ubiti najmanj trije ljudje. Policija je enega napadalca ustrelila, enega prijela, trije pa naj bi pobegnili.

Če so Kitajci še vedno pretreseni zaradi napada z noži v mestu Kunming, kjer je bilo 1. marca na podzemni železnici ubitih 29 ljudi, okoli 140 pa ranjenih, pa o tokratnem incidentu mediji poročajo, da ne gre za teroristični napad.

Policija motiva za napad sicer še ni potrdila, vendar pa je neimenovani kitajski uradnik sporočil, da je bil povod za današnji napad poslovni spor. Lokalni mediji poročajo, da je eden izmed napadalcev lastnik pekarne, napad pa naj bi sledil sporu v njegovi pekarni. Lastnik pekarne naj bi se namreč sprl z eno od strank.

Po poročanju državne agencije Šinhua, je policija po incidentu zaprla območje pred pekarno in bližnjo osnovno šolo, več podrobnosti pa takoj po incidentu ni bilo znanih.

Odgovornost za omenjeni napad v mestu Kunming pa so oblasti pripisale oboroženim skrajnežem iz province Šindžang, v kateri živi ujgurska muslimanska manjšina. Peking napada sicer ni neposredno povezal z Ujguri.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Razumnež
14. 03. 2014 11.44
+1
Se mi pa dopade Kitajska in ZDA... če kdo dela probleme se ga hitro odstrani s strelom v glavo. Tako bi se raznih Breivikov, ki bi bremenili državni račun in samo podaljševali sodne procese elegantno rešili.
feferoncek
14. 03. 2014 08.07
-2
V Kunmingu nimajo podzemne železnice. Zgleda google translate ni dobro opravil svojega dela... Na Kitajskem tudi poročajo o tem, ko se v lokalni slovenski pekarni sprejo stranke???
civitasstain@gmail.com
14. 03. 2014 23.48
Ne sprejo, ampak pobijajo, je pa razlika, ne?