Tujina

V nesreči helikopterja in letala štirje mrtvi

Stuttgart, 23. 08. 2009 20.09 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V bližini Stuttgarta sta trčila helikopter in manjše letalo. Helikopter je zajel ogenj, letalu pa je odpovedal motor. Potniki v helikopterju so umrli, pilot letala je hudo ranjen.

Na festivalu v nemškem mestu Ellwangen v bližini Stuttgarta se je zgodila tragična nesreča. Helikopter je v zraku trčil z manjšim letalom, v nesreči pa so umrle štiri osebe.

(simbolična slika)
(simbolična slika) FOTO:

Štirje potniki v helikopterju niso imeli nobenih možnosti za preživetje, saj je helikopter ob trku zagorel, v eksploziji pa so umrli pilot in trije moški, ki so si ogledovali pokrajino.
Nesrečo je preživel le pilot manjšega letala, ki je zasilno pristal, in so ga s hudimi poškodbami odpeljali v bolnišnico. Letalo je peljalo padalce, ki pa so na srečo že pred trkom skočili z letala.

Le nekaj sto metrov stran od prizorišča nesreče je bilo okoli tisoč obiskovalcev, ki so se zbrali na letališču, kjer je potekal festival, je povedal policijski tiskovni predstavnik Bernhard Kohn. Med obiskovalci poškodovanih ni bilo.

Očividec je povedal, da sta se helikopter in letalo močno približala drug drugemu, nato pa ju je izgubil izpred oči. Kmalu zatem je slišal močno eksplozijo. Helikopter je takoj po trku zagorel, vsi potniki pa so umrli v plamenih. Manjše letalo cessna pa je zaradi okvare motorja prijadralo na tla.

Letališče, ki ima okoli 800 metrov dolgo travnato pisto, vsako leto priredi festival. Tiskovni predstavnik letališča je povedal, da ga je nesreča šokirala, o podrobnostih pa ni želel govoriti.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

lutenica
23. 08. 2009 22.46
slaba kontrola,vendar slaba tolažba
pijo
23. 08. 2009 21.16
Bi potem mogoče proračunsko lukno zakrpal ker bi še v zraku kasiral. Ni pa davakrat zarečt da ne bodo ti naši bedaki kaj pogruntali.
Matjaž Dragovan
23. 08. 2009 20.45
ja zgleda da bo treba semaforje postavit,že prejšnji teden sta se zaletela heli., in kamikaza.ministerstvo za zdravje upozarja previsoko letenje ubija.še vredu da pri nas nimamo veliko zračnega prostora ,pol bi mogli kupit balone za naše policajčeke da bi delali red tako kot ga na cesti,res se trudijo samo efekta ni !!!!!!!!