Tujina

VIDEO: V nesreči 61 mrtvih, okoli 165 ranjenih

New Delhi, 19. 07. 2010 07.19 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Reuters/STA
Komentarji
3

Na vzhodu Indije sta trčila potniška vlaka. Trk je bil tako silovit, da je eden izmed vagonov zletel čez drugega in čez most, je povedal očividec. V nesreči je umrlo 61 ljudi, okoli 165 ljudi je ranjenih.

Na vzhodu Indije je hitri vlak trčil v drugi vlak, ki je stal na železniški postaji, pri čemer je umrlo 61 ljudi, 165 pa je ranjenih, je sporočila indijska policija.

Gre že za drugo veliko nesrečo v provinci Zahodna Bengalija, ki se je zgodila v zadnjih dveh mesecih. Maja so maoistični uporniki sabotirali potniški vlak, pri tem je umrlo več kot 70 ljudi. Uporniki obtožbe zavračajo.

Nesreča - 2
Nesreča - 2 FOTO: Reuters

Oblasti so že sporočile, da današnja nesreča ni posledica terorističnega dejanja. Indijski minister za civilno zaščito Srikumar Mukherjee je dejal, da je bilo trčenje vlakov posledica malomarnosti uprave železnice.

Nesreča se je zgodila, ko je hitri vlak Uttar Banga Express trčil v stoječi vlak Vananchal Express. Posnetki prikazujejo reševalce, ki izpod razbitin vlečejo morebitne preživele. Nekateri potniki so iz razbitin priplezali sami. Na kraju so se zbrali številni vaščani in pomagali pri reševanju.

''Trk je bil tako močan, da je en vagon zletel čez drugega in čez most,'' je povedal kondukter. ''Nesreča se je zgodila zgodaj zjutraj po lokalnem času. Lahko sem slišal ljudi, ki so jokali in kričali v mraku,'' je povedal.

Nesreča - 3
Nesreča - 3 FOTO: Reuters

Večina smrtnih žrtev je bila prav v zadnjem delu vlaka, ki je stal na postaji. Vagoni so bili nabito polni, saj v indijskih vlakih zadnji vagoni običajno nimajo oštevilčenih sedežev in zato rezervacije niso potrebne. Umrla sta tudi strojevodji obeh vlakov.

Železnica ima v življenju Indijcev ključno vlogo, saj se po njej dnevno prevaža več kot 18 milijonov ljudi.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

vlak
19. 07. 2010 21.22
Šok je bil za tiste,ki so ostali živi tist,ki pa so umrli pa žalujejo njihovi najbljižnji.
Tonček Balonček
19. 07. 2010 19.52
Na srečo za tiste, ki so bili takoj mrtvi, ni bilo nikakrnega šoka. Gotovo pa je kdo upal, da se bo reinkarniral v lokomotivo ali vsaj kakšno šino na progi!
vlak
19. 07. 2010 12.17
To pa je bil šok za tiste,ki so bili na vlaku.