Tujina

V nekaj minutah eksplodirala dva avtomobila

Damask, 23. 12. 2011 11.42 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
STA/Reuters
Komentarji
3

V sirski prestolnici Damask sta se razstrelila dva samomorilska napadalca. Umrlo je najmanj 40 oseb, okoli 100 je bilo ranjenih. Med žrtvami so večinoma civilisti.

Po eksploziji
Po eksploziji FOTO: Reuters

Avtomobila bombi sta v razmaku le nekaj minut eksplodirala pred poslopjema državne varnosti in obveščevalne službe v Damasku. Sumijo, da je za napada odgovorna teroristična mreža Al Kaida. Gre za prva tovrstna napada v Damasku od začetka vstaje proti režimu predsednika Bašarja al Asada, za katero sirske oblasti že ves čas trdijo, da je v resnici maslo teroristov in oboroženih tolp.

Namestnik sirskega zunanjega ministra Fajsal Mekdad, ki je v spremstvu opazovalcev Arabske lige že obiskal kraj eksplozij, je poudaril, da je napad podkrepil trditve vlade, da so nemiri, ki od marca pretresajo državo, delo teroristov. "Od začetka smo trdili, da gre za terorizem. Ubijajo vojsko in civiliste," je dejal. Dodal je, da so jih libijske oblasti pred dvema dnevoma posvarile, da so se v Sirijo vtihotapili člani Al Kaide.

Po zadnjih podatkih Združenih narodih je bilo v devetih mesecih vstaje proti režimu al Asada ubitih več kot 5000 ljudi. Sirske oblasti pa so sporočile, da je nasilje v obdobju terjalo življenja 2000 pripadnikov varnostnih sil. V četrtek je v državo sicer prispela predhodnica opazovalne misije Arabske lige, ki bo na terenu nadzirala izvajanje mirovnega načrta za končanje devet mesecev trajajočega nasilja v državi.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

European22
24. 12. 2011 16.32
Sedaj so zaradi njihove vere spet američani krivi! Sunit ubija šita, zaprejo in obtožijo pa američana! To je isto kot bi za tvojo prometno nesrečo krivil Naso ker je poslala sondo na mars!
Nino Kopše
23. 12. 2011 13.13
-1
oh joj, kam jih bo to diktatorstvo privedlo...
ljx
23. 12. 2011 23.46
+1