Tujina

V napadih pred hotelom in restavracijo v Somaliji več mrtvih

Mogadiš, 21. 01. 2016 21.51 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

V somalijski prestolnici so ekstremisti izvedli nov napad. Napadli so restavracijo in hotel ob priljubljeni plaži Lido. Po dveh eksplozijah naj bi štirje moški streljali na naključne ljudi, poročajo o osmih žrtvah.

Pred hotelom in restavracijo na priljubljeni plaži somalijskega glavnega mesta Mogadiš sta eksplodirala dva avtomobila bombi. Po prvi eksploziji, ki se je zgodila pred hotelom, so štirje domnevni pripadniki islamistične skupine al Šebab začeli streljati. V napadih naj bi umrlo dvajset ljudi. 

Na plaži Lido, kjer je prišlo do napadov, so številne restavracije in luksuzne trgovine, ki so priljubljene med poslovneži in somalijskimi izseljenci, ki pridejo domov.

Odgovornosti za napad ni prevzel še nihče, a je podobne napade v preteklosti že izvedla milica al Šebab, ki je povezana z al Kaido in si prizadeva za strmoglavljenje mednarodno priznane vlade v Mogadišu.

Minuli teden so uničili kenijsko vojaško bazo na jugozahodu Somalije, ki je del misije Afriške unije v tej državi.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

bubasvaba33
22. 01. 2016 16.47
Vera miru pa to!
scipio
22. 01. 2016 11.19
somalijski Lido? Druženje z "luksuznimi" somalijskimi ex-pati? Ležerno srkaje pinjo-collado, čakajoč na pick-up-truck z mitraljezom na štenderju in dvema tipoma na kesonu, ki zapraši okrog vogala v tvojo smer? Hvala, ampak ne hvala! Se grem raje sprehodit do piranske punte in nazaj.
oblikovana realnost
22. 01. 2016 11.09
+0
Po celem svetu pobijajo nedolžne ljudi, kako bo Slovenija zadržala par sto tisoč ljudi na zunanji strani meje čez nekaj mesecev?
scipio
22. 01. 2016 11.12