Tujina

Eksplozija odjeknila v trenutku, ko je mimo pripeljal avtobus s policisti, umrlo sedem ljudi

Diyarbakir, 31. 03. 2016 17.57 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

V Diyarbakirju na jugovzhodu Turčije je v eksploziji, ki je odjeknila blizu glavne avtobusne postaje, umrlo najmanj sedem turških policistov. Po nekaterih poročilih naj bi sicer šlo za samomorilski napad z avtomobilom bombo.

V močni eksploziji v Diyarbakirju na jugovzhodu Turčije je bilo danes ubitih najmanj sedem turških policistov, poroča televizija CNN Turk. V eksploziji, ki je odjeknila blizu glavne avtobusne postaje v mestu, je bilo tudi 27 ljudi ranjenih, med njimi 14 civilistov. Stanje treh policistov pa je kritično.

Eksplozija je odjeknila v trenutku, ko je mimo pripeljal avtobus s policisti. Po nekaterih poročilih naj bi sicer šlo za samomorilski napad z avtomobilom bombo.

Na tem območju z večinsko kurdskim prebivalstvom sicer turške varnostne sile izvajajo operacijo proti v Turčiji prepovedani Kurdski delavski stranki (PKK). Diyarbakir pa naj bi v petek obiskal predsednik turške vlade Ahmet Davutoglu.

Odgovornosti za napad zaenkrat ni prevzel še nihče. Je pa radikalna celica PKK, Kurdski sokoli svobode (TAK), prevzela odgovornost za dva nedavna samomorilska napada v Ankari, ki sta skupaj zahtevala več kot 65 smrtnih žrtev.

PKK se sicer s turškimi oblastmi bori že več kot tri desetletja, v teh spopadih pa je bilo ubitih več 40.000 ljudi. Po navedbah turškega predsednika Recepa Tayyipa Erdogana je bilo od obnovitve spopadov julija lani ubitih 5359 članov PKK in 355 pripadnikov turških varnostnih sil.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Eastman
31. 03. 2016 18.41
-8
Očitno to Turki drugorazredni prebivalci zemlje... če samo pomismil koliko komentarjev in poročil je bilo iz Bruslja ali pariza.
.jest
31. 03. 2016 21.12
+6
Eastman, glede njihovih grehov oziroma ubojev bi se strinjal s teboj. So četrtorazredni in vredni obsodbe.
U4
31. 03. 2016 18.17
+11
Pustite civile. Erdogana je treba najti.