Tujina

V Mehiki prijeli trgovca z drogo

Ciudad de Mexico, 13. 09. 2010 08.17 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Mehiška vojska je prijela enega najbolj iskanih trgovcev z drogo, ki je znan pod vzdevkom El Grande. Po pričakovanjih bi moral na čelu kartela Bletran Leyva naslediti lani prijetega Edgarja Valdeza.

Aretacija Sergia Villarreala – "El Granda".
Aretacija Sergia Villarreala – "El Granda". FOTO: Reuters

V Mehiki so aretirali enega najbolj iskanih kriminalcev v državi, trgovca z mamili Sergia Villarreala, znanega pod vzdevkom "El Grande". Prijeli so ga na podlagi obveščevalnih podatkov, sicer pa so mehiške oblasti za informacije, ki bi vodile v aretacijo Villarreala, ponujale dobra dva milijona ameriških dolarjev. 

Ob tem je mehiška vojska sporočila, da med aretacijo ni bil izstreljen niti en strel, prijeli pa so še dva človeka, ki sta bila v času aretacije v njegovi družbi.

El Grande je bil eden od kandidatov za naslednika lani ubitega Artura Beltrana Leyve na čelu kartela Beltran Leyva. Že konec avgusta so aretirali še enega kandidata za vodjo kartela Edgarja Valdeza.

Mehiške oblasti Villarreala obtožujejo preprodaje mamil in izvajanja umorov za več mamilarskih kartelov v državi. Po ocenah naj bi v Mehiki od leta 2006 v nasilju, povezanem z mamili, umrlo kar 28.000 ljudi.

Po svetu obstaja več kartelov, ki so znani po mamilarskih in orožarskih poslih, povezujejo jih s prostitucijo, trgovanjem z belim blagom in podkupovanjem politikov ter vplivnih gospodarstvenikov. Preverite kateri karteli veljajo za najvplivnejše!

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

slovenija-tone
13. 09. 2010 15.31
ja sej vi pa delajte pa dajajte davke za n.w.o.
Martian
13. 09. 2010 11.50
tooooo...GO SPURS!!!!!!!!!! 4kratni šampijoni!!!! San Antonio Spurs 4ever!
Foen
13. 09. 2010 11.25
san antonio spurs fan, hm, sm mislu da je bolj za houston rockets...
bamperli
13. 09. 2010 11.05
ah Mehika, kjer se The Wild West nikoli ni končal
Nauders
13. 09. 2010 08.34
že isti dan ga bo nasledil novi