Tujina

V Londonu postal član Al Kaide

Sana, 07. 01. 2010 16.18 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nigerijca, ki je poskušal na letalu aktivirati eksploziv, naj bi Al Kaida v svoje vrste privabila v Londonu. V Jemnu pa naj bi se srečal s skrajnim klerikom, ki ga povezujejo s pokolom v Fort Hoodu.

Jemenske sile so se po neuspelem terorističnem napadu na letalo, namenjeno v ZDA, odločno lotile lova na teroriste.
Jemenske sile so se po neuspelem terorističnem napadu na letalo, namenjeno v ZDA, odločno lotile lova na teroriste. FOTO: Reuters

Jemenska vlada je posredovala nove informacije o 23-letnem Nigerijcu Umarju Faruku Abdulmutalabu, ki je poskušal na letu iz Amsterdama v Detroit aktivirati bombo. "Po naših podatkih se je Al Kaidi pridružil v Londonu,“ je povedal namestnik jemenskega premierja, odgovoren za področje obrambe, Ršad al Alimi. Kot je sam priznal preiskovalcem, se je uril v Jemnu.

Tam naj bi se tudi sestal s pridigarjem Anvarjem al Avlakijem, znanim po svojih radikalnih idejah. Tudi zanj so najprej trdili, da so ga aretirali, nato pa, da je na begu. Svetovna javnost je zanj izvedela novembra, povezovali so ga namreč z vojakom, odgovornim za pokol v ameriškem oporišču Fort Hood.

Al Kaidin vodja še vedno na begu

Vodja jemenske celice Al Kaida Mohamed Ahmed al Hanik je še vedno na begu, je sporočil jemenski notranji minister Rašad al Hlimi. S tem je zanikal včerajšnjo novico, da so enega najbolj iskanih ljudi v državi že prijeli.

Včeraj je svet obkrožila novica, da so Hanika aretirali v bolnišnici, kar je notranji minister danes zanikal. Potrdil pa je, da so tam res prijeli tri domnevne sodelavce Al Kaide. Hanika, ki so ga neuspešno lovili že v ponedeljek – takrat so zajeli več njegovih sodelavcev – so sicer spet izsledili in naj bi se že pogajali za njegovo izročitev. V ponedeljkovem obstreljevanju je bil ranjen.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Ca6e
08. 01. 2010 13.22
Kako postaneš član AL -kaide bi res radi izvedeli, prpneš si dinamit okul pasa pa se vržeš u luft sred gužve. Tako povedano si kot muha enodnevnica hehe :D
Pataren
08. 01. 2010 09.40
Al Kajda = Cia
riberi
07. 01. 2010 19.46
Postal član al kaide---- Kolko pa je članarnina, a majo statut društva tudi. Novinar vpraša BUSHA: Zakaj ne ujemete Ladnovega Bineta? BUSH: Zato ker se skriva. Resnica je taka da ga sami skrivajo. Če sovražnika ni si ga izmisliš. Cilj opravičuje sredstva
sbosbo
07. 01. 2010 19.24
Ma kaj, prav vsemu verjamete, kar se piše o teh "teroristih"?
strumfetka
07. 01. 2010 18.36
Dokler imajo v Ljublkjani Jankoviča ni bojazni, da bi Ljubljano izpustili iz svojega "svetovnega" zemljevida.
strumfetka
07. 01. 2010 18.29
V tejle Al Kaidi morajo biti izjemno sposobni možje, da s terorističnimi akcijami obvladujejo ves svet, da imajo nenehno nove kandidate, neomejena sredstva, popolnoma predane pripadnike...Mislim, da jim je po organiziranosti, finančnih virih in roku trajanja konkurenca edinole RKC.
skydrol7
07. 01. 2010 18.27
problem so radikalni pridigarji ki sejejo sovrastvo proti vsem ki niso muslimanske vere pa naj bi bili to americani , evropejci ,kitajci .............
Chatefucio
07. 01. 2010 18.04
Danes sem v Žurnalu prebral, da je njihova naslednja tarča Balkan. Se bojim, da bo res tako. Zadnjič sem v neki oddaji zasledil, da je praktično ves balka namočen, vode je ogromno, kar pa tistim prov pride...Tko da se bojim, da se bodo napovedi in grožnje uresničile.
niktalop
07. 01. 2010 17.38
Ko bo končan muslimanski 'verski in kulturni'' center v Ljubljani bodo tudi tam rekrutirali. Enako je bilo povsod po Evropi, kjer so muslimanski centri. Savdska Arabija financira centre, muslimanski kleriki pa naredijo ostalo.