Tujina

Preživeli so strelski pokol v Las Vegasu, a smrt je nanje prežala na cesti

Carson City, 27. 11. 2017 09.33 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

52-letnega Roya McClellana, ki je preživel streljanje na glasbenem festivalu v Las Vegasu, je med štopanjem na jugu Nevade do smrti zbil voznik, ki je pobegnil s kraja dogodka. Tudi paru iz Kalifornije se je zgodilo enako – mož in žena sta najprej ubežala smrti, nato pa umrla v drugačnih okoliščinah.

52-letni Roy McClellan, ki je preživel streljanje na glasbenem festivalu v Las Vegasu, v katerem je 1. oktobra umrlo 58 ljudi, je pred nekaj dnevi umrl v prometni nesreči na jugu Nevade.

V mestu Pahrump, 96 kilometrov zahodno od Las Vegasa, ga je med štopanjem zbil avto, voznik pa je pobegnil s kraja nesreče.

"Ne razumem, kako to, da ni umrl med streljanjem, ampak mesec dni pozneje, na tak način," je za KSNV povedala njegova užaloščena soproga Denise. "Upam, da bo moj mož zdaj našel mir in je na varnem." Streljanje v Vegasu ga je povsem pretreslo, obiskoval je psihoterapevta, je še pojasnila.

Oblasti so voznika, ki je nesrečo povzročil, že izsledile.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

V prometni nesreči umrl tudi par iz Kalifornije

McClellan pa ni edini, ki je preživel streljanje v Vegasu in pozneje umrl v drugačnih okoliščinah. V obdobju meseca dni se je to zgodilo še paru iz Kalifornije.

52-letni Dennis Carver in njegova 53-letna soproga Lorraine sta umrla v prometni nesreči, ki se je zgodila manj kot kilometer stran od njunega doma v Murrieti. Z avtomobilom sta se zaletela v železna vrata in opečnate stebre. Po trčenju je izbruhnil obsežen požar, s katerim so se gasilci borili skoraj eno uro.

Njuna najmlajša hčerka Madison je povedala, da je iz svoje spalnice slišala trčenje. Ko je stekla na ulico, da bi videla, kaj se je zgodilo, je videla njihov družinski avtomobil v plamenih.

"Tolaži nas dejstvo, da sta se imela tako zelo rada in sta odšla naenkrat. Ne bi mogla živeti drug brez drugega," je dejala po poročanju CNN.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Kot je znano, je 64-letni Stephen Paddock 1. oktobra iz svoje sobe v 32. nadstropju hotela Mandalay Bay streljal na okoli 22.000 udeležencev koncerta country glasbe na tleh. Ubil je 58 ljudi, več kot 500 jih je ranil.

Sociopat je pokol skrbno načrtoval, obstajajo pa znamenja, da je razmišljal tudi o drugih prizoriščih. Med drugim naj bi si ogledoval možne kraje napadov v Chicagu, Bostonu in drugod v Las Vegasu. Motiv za njegovo dejanje še danes ni znan.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3