Tujina

V Lahoreju 22 mrtvih

Lahore, 11. 03. 2008 07.40 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA/Reuters
Komentarji
0

V dveh različnih eksplozijah v pakistanskem mestu Lahore je umrlo najmanj 22 oseb, 50 je ranjenih.

Kot poroča pakistanska policija je eksplozija odjeknila pred zgradbo policije oz. preiskovalnim uradom. Izbruhnil je tudi požar, ki je poleg zgradbe zajel tudi več avtomobilov pred uradom. Po podatkih lokalne bolnišnice v Lahoreju naj bi poleg 20 mrtvih bilo ranjenih tudi več kot 50 oseb.

Reševalci na kraju, kjer je odjeknila eksplozija.
Reševalci na kraju, kjer je odjeknila eksplozija. FOTO: Reuters

V drugi eksploziji pa sta umrla dva otroka. Vozilo je eksplodiralo pred oglaševalsko agencijo, ki je bila oddaljena od preiskovalnega urada le 10 kilometrov.

Mohamed Afzal, predstavnik policije v Lahoreju, je ob tem povedal, da je bila bomba v policijskem poslopju podtaknjena nekje v bližini dvigal. Drugo eksplozijo naj bi povzročil samomorilski napadalec, ki je z dostavnim vozilom, napolnjenim z razstrelivom, zapeljal v hišo in se razstrelil.

Prejšnji teden so v samomorilskem napadu pred neko šolo v Lahoreju umrli štirje ljudje, 14 je bilo ranjenih. Januarja je prav tako v samomorilskem napadu pred sodiščem v provinci Pandžab umrlo 19 ljudi. Kot je znano pa je decembra lani v atentatu v mestu Ravalpindi umrla nekdanja pakistanska premierka Benazir Buto.


Današnji teroristični napad je bil prvi po nedeljski napovedi zmernih strank, da bodo oblikovale vladno koalicijo. Gre za stranke, ki so na parlamentarnih volitvah pretekli mesec premagale doslej vladajoče zaveznike pakistanskega predsednika Perveza Mušarafa. Stranke so ob tem še zagotovile, da bo nova vlada znova obudila boj proti talibanom in proti pripadnikom teroristične mreže Al Kaida.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.