Tujina

V ladijskem zabojniku našli 35 ljudi, eden je bil mrtev, ostali pa izčrpani

London, 16. 08. 2014 16.58 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

V britanskem pristanišču so na ladji, ki je priplula iz Belgije, našli 35 azijskih prebežnikov. Eden med njimi je bil mrtev, ostali pa so bili podhlajeni in dehidrirani. Policija primer preiskuje, preživele potnike pa so odpeljali v bolnišnico.

Kontejner je v Veliko Britanijo prišel iz Belgije.
Kontejner je v Veliko Britanijo prišel iz Belgije. FOTO: Reuters

V pristanišču Tilbury vzhodno o Londona so danes v ladijskem zabojniku odkrili moško truplo in 34 ljudi, ki so preživeli daljšo pomorsko pot. Odkriti moški, ženske in otroci naj bi izvirali iz indijske podceline, našli pa so jih v zabojniku na ladji, ki je pripotovala iz belgijskega pristanišča Zebrugge.

Vse preživele so odpeljali v bližnje bolnišnice. Dva sta bila v resnem, a ne življenjsko nevarnem zdravstvenem stanju, vsi ostali pa so kazali znake dehidracije in podhlajenosti. Ker je bilo odkrito truplo, je lokalna policija sprožila kriminalistično preiskavo zaradi suma uboja in napovedala, da bo našla tiste, ki so potnike nezakonito strpali v kontejner.

"Uslužbenci v pristanišču so postali pozorni na krike in ropot, ki so prihajali iz kontejnerja. Zabojnik so nato odprli in v njem odkrili 35 oseb. Menimo, da izvirajo iz indijske podceline," je povedal višji policijski inšpektor Trevor Roe. Umrlega moškega so za mrtvega razglasili na prizorišču.

Roe je še dodal, da gre pri tem za humanitarno zadevo in da je zaščita preživelih prioriteta. Vse najdene bodo po tem, ko bodo prišli k sebi, zaslišali, da stvari pridejo do dna, so še napovedali.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

EMINENT
16. 08. 2014 20.20
+7
Ne z redno, expresna linija nazaj od koder so prišli.
razocarani
18. 08. 2014 14.02
+0