Tujina

V kovčku našli dojenčico

Hamburg, 06. 01. 2011 07.51 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

V bližini nekega hotela v Hamburgu so našli kovček. Nič nenavadnega, če v njem ne bi ležala le dan stara dojenčica, ki jo je zapustila mati.

Strahovi, da je v kovčku bomba, so se spremenili v presenečenje, ko se je izkazalo, da gre za novorojenko.
Strahovi, da je v kovčku bomba, so se spremenili v presenečenje, ko se je izkazalo, da gre za novorojenko. FOTO:

Na kovček, ki je pri temperaturah pod ničlo ležal ob cesti blizu kongresnega centra v Hamburgu, je vratarja hotela opozoril mimoidoči. Zaposleni se ga sprva niso želeli dotakniti, ker so se bali, da je v njem bomba, potem ga je eden le dvignil in pospravil v prostor za prtljago. Uro pozneje so iz kovčka zaslišali dojenčkov jok in naleteli na nenavadno odkritje.

Dojenčico so odpeljali v bolnišnico, kjer so ugotovili, da je stara le en dan. Na sebi je imela volneno kapico in puloverček, zavita je bila v spalno vrečo in nato položena v kovček, sicer pa zdrava in nepoškodovana. "Njeno zdravstveno stanje je dobro,” je povedal tiskovni predstavnik policije Mirko Streiber. Policija domneva, da je mati, ki je deklico zapustila, pravzaprav želela, da jo najdejo. Matere še niso izsledili.

Velik šok je doživel tudi taksist, ki sta ga poklicala starša, da sta v njegovem avtu pustila spečo malčico ...
 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (36)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

pikky95
13. 01. 2011 15.05
upam da bo mala dojenčica kmalu prišla k svoji pravi mamici
mjolnir
07. 01. 2011 00.41
Taka ali drugačna depresija ni noben izgovor! Dokler si prišteven in pri depresiji SI, odgovarjaš za tako gnusno dejanje! Ste kdaj slišali da kak okruten morilec zaradi "depresije" ni bingljal na štriku ali vsaj dobil kakih 30 let do dosmrtne kazni? In zgleda da eni tu ne poznajo razlike med poporodno PSIHOZO in depresijo! Po tej logiki lahko v depresiji nekomu prerežem vrat, pa se bom izgovarjal na to. Dokler si prišteven - odgovarjaš! Poleg tega strinjam se z korintos, ženske prizadene poporodna depreija, čeprav to ni tako pogosto kot eno trdijo, in ima prav da so danes mame malo preveč pod vpšlivom bolanih ameriških fint, kjer se dela cirkus okoli novorojenčka, pozneje pa se mu ne ponudi tisto najbolj osnovnega- ljubezeni in vzgojo! Moška poporodna depresija je podbno kot tista sočutna nosečnost, nekaj redkega, in je pravzaprav motnja, sam (spet pod vplivom neumnih ameriških fint) so te motnje začeli povzdigovati v neko "odliko" ljubečega moža.
nemaramzelja
06. 01. 2011 17.36
viliandreja, iskrene čestitke. tudi meni je nerazumljivo, da nekdo zapakira novorojenčka v kovček in ga pusti zunaj na mrazu. če ga niso želeli, bi ga lahko oddali v posvojitev.
petmar
06. 01. 2011 17.32
viliandreja: Ne silim te sprejetju takšnega mojega razmišljanja. Razumem vajino prehojeno pot in trenutno veselje ob rojstvu otroka, čestitam vama in želim veliko zdravja vam vsem. Ne bova pa midva spremenila sveta, svet je okrogel in je namenjen nam vsem, si to želimo ali ne. Prav tako tudi jaz teško slišim takšno tragično novico.Vendar proti poporodnemu negativnemu efektu se ne morema izogniti ne ti ne jaz. Morala se bova sprijazniti hočeva ali ne.
periot
06. 01. 2011 17.31
Kakorkoli za takšno dejanje ni nobenega opravičila!!!!!
Andrejka Lenar?i?
06. 01. 2011 17.02
petmar-SAMO TOLIKO DA VEŠ-NAJINA PIKICA SE JE RODILA NA PREDBOŽIČNI VEČER LANI,PO 9.LETIH MUČENJA V NEPLODNI AMBULANTI!!!!!!!!!!!!RAZUMEŠ,PO 9.LETIH-TEGA,KAR SVA MIDVA S PUNCO VSE DOŽIVELA NE PROVIŠČIM NOBENEMU TISTEMU,KI SI RES TAKO ŽELI OTROKA-SEM STAR 39.LET-AMPAK DA NEKDO TAKO NAREDI Z NOVOROJENČKOM,NEEEEEEEEEEEE,TEGA PA NEBOM ODOBRAVAL OZ.SPREJEL-PA LEP POZDRAV.
Goriness
06. 01. 2011 14.30
korintos... sorodnik in ne sosed! Nisem takšne vrste človek, da bi me zanimalo kaj sosedje delajo in v kakšnem stanju so! Drugič boljše preberi kar sem napisala.. In pozanimaj se o moški poporodni depresiji, če še nisi slišal zanjo!
Goriness
06. 01. 2011 14.25
Nisem hotela nobenega užalit s to poporodno depresijo, tako da vsi tisti, ki so se počutili napadene, se jim globoko opravičujem :)) FCL za tebe pa tako: človek je lahko 110% pripravljen na otroka, povsod vse štima, oba bodoča starša z veseljem pričakujeta naraščaj, ko pa se zgodi pa se marsikaj spremeni! In sploh prvi otrok je tista prelomnica, ki paru spremeni življenje.. Jaz sem vesela, da vama z ženo gre vse po začrtani poti, žal pa ni pri vseh tako! Ni pa potrebno ljudi, ki se jim dogajajo takšne ali drugačne stvari obtoževati neuspehov, takšnim je treba nuditi pomoč.
PC TA
06. 01. 2011 13.38
Grozno kaj vse naredijo ljudje..sreča, da so jo našli prej ko je umrla!!
hecate
06. 01. 2011 13.35
FCL pa a teb ni jasno da poporodna depresija nastane zaradi HORMONSKEGA NERAVNOVESJA v ženski v času po porodu in NIMA NOBENE VEZE S TEM KOK DOMA VSE ŠTIMA!!! pač enim ženskam po porodu v telesu kratko malo nastane kratek stik in se jim vse zmeša pa so loh prej blazno srečne pa uspešne pa oh in sploh. Igralka Gwenyth Palthrow jo je naprimer dobila pa ma ženska brdo keša in bi si človk mislu da ne tok problemou kot navadni smrtniki... zdej pa prosm nehite pametovat o tej mamici ker razlogov da je dala otroka stran je loh miljon...vsaj toplo ga je oblekla in zavila - torej ni hotla da umre ampak da preživi. ste pomisll mogoče da je mamica še sama otrok in jo je zgrabla panika?? kaj pa če živi v nasilnem okolju in otroku ne privošči tega in je nardila kar je pač misnla da je najbolš zanj?...ja loh bi ga dala posvojit ampak kdo hudiča ste vi da jo loh obsojate in veste kaj se je v njeni glavi takrt dogajal?!!! loh ma prste vmes poporodna depresija, loh jo je v to prsilu nasilen partner, loh je sužnja trgovine z belim blagom in so to naredl zvodniki...scenarijev je ogromno, dejstvo pa samo eno - NIHČE OD NAS NE VE ZAKAJ IN KAKO!! tko da kdor obsoja na podlagi teh dejstev ki so spisana v članku se mi prej zdi da se nebi smeu razmnoževat kot pa ta ženska...kako že gre tista...NEJ PRVI VRŽE KAMEN TISTI KI... katastrofa ste, res.
FCL
06. 01. 2011 12.52
wariant....ni mi jasno zakaj sem deležen takega besednega napada, povedal sem svojo izkušnjo kot moški, oče, mož. Skušam narediti vse kar lahko kot oče, mož in moški, tako da se tudi moja žena počuti tako kot se mora. In do zdaj, kolikor vidim, delam in delava pravilno, ni bilo nobene poporodne depresije, žena ni dobila nobenega občutka, da je sama, ali da nima časa zame in podobne bedarije, ki jih ženske berete po forumih...naj vsak najde sam sebe najprej v odnosu in potem naj se odloči na svet spraviti bitje, ki je popolnoma odvisno od dveh ljubečih ljudi!!! Pa lp vsem
Lumina
06. 01. 2011 12.49
No, no! Kaj pa tiste, ki splavijo? Bitje, ki ga dajo fentat v sebi, je tudi otrok in človek. Človeški zarodek se pač ne more razviti na primer v žabo, kajne? Torej tudi za splav ni opravičila? ta punčka bo vsaj preživela. Je imela vsaj možnost, kakor koli že...
kratko in jasno
06. 01. 2011 12.45
in kot že mnogo krat prej v drugih temah imamo nešteto razlogov zakaj kdo naredi svinjarijo ....!! za tako dejanje NI OPRAVIČILA !!!!!!!!! Če nočeš otroka ga daj v posvojitev ne pa na cesto v kovčku .
Viki83
06. 01. 2011 12.34
Bog pomagej katera mati je lahko brez srca da kaj takega naredi pa to je neki najlepšega kar dobiš.
warianta
06. 01. 2011 12.18
FCL in 85391: Predvidevam, da sta moška, ker sicer ne bi mislila, da je porodniški dopust sestavljen iz "visenja na forumih". Tudi oče dobi otroka, ne samo mama. Je res, da ene ženske komplicirajo, kot da so prve ženske, ki so rodile, ampak te so redko tiste, ki imajo poporodno depresijo, kar samo kaže na vajino nepoznavanje te bolezni. Tudi oče dobi otroka in niso mame tiste, ki so "krive", da se očetu sfrgla in mama, ki preživi 24 ur ob otroku (zato ima porodniško), ima še slabo vest, ker se do partnerja ne more več enako obnašat, ker se prioritete zamenjajo; oče pa pride utrujen domov in ima občutek, da je delal, njegova je pa cel dan na forumih visela. Bravo, res zrelo. In potem je ženska tista, ki nima pojma ...
warianta
06. 01. 2011 12.06
FCL: če bi proučevali raka ma zadravih ljudeh najbrž ne bi odkrili veliko, ane ... Depresija (kakršnakoli) je posledica (tudi) kemičnih sprememb/neravnovesij/nepravilnosti. In ni rečeno, da na otroka nisi pripravljen, da je kaj "narobe" (v življenju so stvari redko "vse prav") ... Res je pa neumestno govoriti o pozitivno miselni ravni med depresijo ... Sama nisem "imela" poporodne, ampak "navadno", nič ni bilo "narobe", sem pa po naravi zelo pozitiven človek. Malo se pozanimaj o depresiji, boš videl, da ne gre samo za pozitiven pristop. Ne, ker bi hotela dokazat svoj prav, ampak ker ima depresija predznak "strogo zaupno stanje" tudi zato, ker so informacije o njej zelo nestrokovne in se že vsako krizo in slabo voljo enači z depresijo. Pa ni isto. Poporodna depresija je pa sploh razred zase, saj se velikokrat pojavi pri starših, pri katerih "vse štima", vsi naj bi bili srečni ... zato so občutki krivde ob poporodni depresiji še toliko hujši.
Milan Koleznik
06. 01. 2011 11.51
FCL dala bi ti odgovor,depresija in pozitivna miselna raven ni eno in isto,ne bi bil v depresiji če bi vedno imel pozitivno mišljenje o vsem,bogati imajo tega veliko manj,saj jim nič ne manjka,revna mati pa je gotovo zapadla v depresijo zaradi pomanjkanja ali očetovstva,ni moglo več misliti pozitivno,bolje otroka v kovček kot kam drugam,še je tu njen pogum za preživetje in je ne obsojajmo,pridružujem se giggi.
85391
06. 01. 2011 11.48
FCL - se strinjam s tabo, sicer pa je zdaj ta poporodna depresija že kar must have postala, včasih nisi nikoli slišal da bi mame takole obolevale za depresijami, ker so bile veliko bolj flegma in niso toliko komplicirale. Današnje mame se pa čisto preveč obremenjujejo z vsem kar se otroka tiče - cele dneve so na mamastih forumih in ena drugi pametujejo, začnejo z nevemkakšnimi meditacijami in jogo za dojenčke, po internetu naročajo ne vem kakšne moderne proizvode, vozičke za 1000eur, naprave, lambarčke, cucle, gobice, otroške alarmne naprave, trudijo se kar najbolj unikatna imena izumljat, pa eko bio prehrano začnejo kar naenkrat furat, pa permisivna vzgoja, pa smejalne urice, pa klasična glasba ahovza inteligenten zarodek, pa da boš takoj pritekel ko bo jokat začel, da ne bo mel travm in strahov.... Ma ni čudno da se jim na koncu malo mešat začne, saj pri takšnem kompliciranju ni druge možnosti kot da se na koncu še fotru sfrgla.
FCL
06. 01. 2011 11.35
giggi...lahko se zgodi marsikaj, to je res, samo še enkrat bom ponovil, poporodna depresija prizadane ljudi, ki na to niso pripravljeni oz. nekaj ne štima, bog ne daj, da je kaj narobe z otrokom, tako da je veliko odvisno od staršev samih! Poznam kar nekaj parov iz naše družbe in nihče nima težav s takšnimi ali drugačnimi depresijami, tako da...pozitivna miselna raven marsikaj reši.
Brigita Bole
06. 01. 2011 11.20
FCL, depresija, kakršnakoli že, ne vpraša kdaj in kako! Po porodu hormono ponorijo v drugo smer, in včasih ne pomaga ne zdrav otroček, ne ljubeč partner, ne krasno "gnezdo". Pa kaj bi pametovala saj pišeš, da si se o vsem poučil že pred porodom. Verjetno si manj lepe stvari, ki se ti lahko dogodijo med ali po porodu preslišal??!