Tujina

VIDEO: Gasilci in reševalci med ruševinami z golimi rokami iščejo morebitne preživele

Neapelj, 07. 07. 2017 11.26 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

V Neaplju se je zrušila petnadstropna stanovanjska stavba. Pod ruševinami je ostalo ujetih sedem ljudi, med njimi tudi dva otroka. Gasilci, ki skupaj z reševalci iščejo morebitne preživele, so potrdili tri smrtne žrtve. Zakaj se je stavba porušila, še ni znano.

V kraju Torre Annunziata v južnem predmestju Neaplja se je okoli 6.30 zrušila petnadstropna stanovanjska zgradba. Italijanski mediji so sprva poročali, da je pod ruševinami ostalo ujetih osem ljudi, pozneje so številko znižali na sedem, saj so starejšega državljana našli izven stavbe.

Na prizorišču nesreče je okoli 80 gasilcev in reševalcev, ki z golimi rokami med ruševinami iščejo morebitne preživele. Pomagajo jim tudi reševalni psi. Doslej so uspeli najti tri trupla. Za koga gre, še ni znano.

Župan kraja Torre Annunziata Vincenzo Ascione je za italijansko televizijo RAI povedal, da sta med ujetimi pod ruševinami tudi otroka, stara deset in 12 let.

V Italiji se je zrušila petnadstropna stavba. Vzrok še ni znan.
V Italiji se je zrušila petnadstropna stavba. Vzrok še ni znan. FOTO: APTN Video

Vzrok za zrušenje stavbe še ni znan

Stavbo so po poročanju BBC zgradili v 50. oziroma 60. letih prejšnjega stoletja. 

Kraj leži na močno aktivnem seizmološkem območju, a za zdaj ni podatkov, da bi zrušenje povzročili potresni sunki. Priče so povedale, da ni bilo slišati nobene eksplozije, je pa mimo stavbe, ki stoji ob železniških tirih, tik pred kolapsom peljal vlak.

Z italijanskih železnic so že sporočili, da vibracije mimoidočih vlakov nimajo nobenega vpliva na stabilnost objektov. So pa po nesreči začasno prekinili železniški promet.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Ramzess
07. 07. 2017 16.59
-1
Vlak, kakšen vlak, je kar pomembno se mi zdi, ... a naj ne bo edini kriv.
TOX6
07. 07. 2017 15.06
+1
Ubogi folk-če bi bilo to na hrvaškem bi pisalo, pri naših sosedih, čeprav so tudi italijani naši sosedi. Če bi bilo pa to v serbiji pa bi že slo reševslci hiteli na pomoč s psi. Folk bi zbiral materialno pomoč u glavne cela frka?
funk
07. 07. 2017 12.33
+7
ni važno, glavno da import zažgancev deluje
TheTruth4u
07. 07. 2017 12.49
+10
To je glavno ja, naši zanamci nas bodo še kleli kaj smo jim to uvozili!!! Poglejte ameriko in črnce! Samo sranje! Ampak ti so bli vsaj svoj čas koristni! Tile ki jih uvažamo mi v evropo bodo od prvega dne naprej na socialkah in pomoči!!!
korintos23
07. 07. 2017 12.23
+7
Italijani radi šparajo z železom in betonom.
sophie111
07. 07. 2017 12.27
+5