Tujina

Turisti, ki so obtičali v Hurgadi, so srečno prispeli v Beograd

Beograd, 21. 08. 2012 13.08 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
M.R./Ni.J.
Komentarji
10

V Hurgadi je obtičalo okoli 150 srbskih turistov, ki so potovali z agencijo Triniti. Ta naj namreč ne bi poravnala vseh računov, zato so morali iz hotelov, prav tako pa zanje ni bil plačan povratni let. Srbska vlada je poskrbela, da so srečno prispeli v Beograd.

Srbske potnike bo v domovino pripeljalo letalo domače letalske družbe.
Srbske potnike bo v domovino pripeljalo letalo domače letalske družbe. FOTO: Reuters

V egiptovskem letovišču Hurgada so iz hotela vrgli srbske turiste. Ti so namreč tja odpotovali z agencijo Triniti, ker pa ta ni imela poravnanih računov, so srbski turisti ostali na cesti. Srbska vlada je poslala letalo po turiste. A letalo je z beograjskega letališča poletelo s skoraj 12-urno zamudo, saj so čakali na dovoljenje egiptovskih oblasti. V Srbijo so se nesrečni turisti vrnili okoli 20. ure.

Vlada se je odločila, da jim pomaga pri vrnitvi na sinočnji izredni seji, na kateri je ministrstvo za zunanje zadeve zadolžila, da organizira prevoz srbskih državljanov.

Medtem je zaradi zlorabe službenega položaja policija prijela lastnika in direktorja agencije Triniti travel Nenada Ristića. Ta je za zdaj v 48-urnem priporu. Srbski premier in minister za notranje zadeve Ivica Dačić je dejal, da Ristić denarja ni vplačeval na račun podjetja, ki tako ni bilo zmožno poravnati svojih obveznosti za že dogovorjene aranžmaje. Tako ga sumijo, da je del vplačanih sredstev zadržal zase.

Sicer pa agencija Triniti travel ni plačala niti svojih dolgov do letalske družbe Air Cairo za let od Hurgade do Beograda, ki bi moral turiste v nedeljo zvečer pripeljati v Beograd. Zaradi tega se je letalo s 174 potniki štirih agencij v ponedeljek zjutraj vrnilo v Beograd z osemurno zamudo, saj so morale preostale tri agencije plačati več kot 100.000 dolarjev, da je letalo vzletelo.

Srbsko finančno ministrstvo je sporočilo, da je agencija Triniti zaprta, policija pa je vse oškodovance pozvala, naj se ji javijo.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (10)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Elvir Lovi?
22. 08. 2012 05.00
+3
SLO armada je imela v Afganistanu vojake v podobnih razmerah. Tam je bilo več kot 12 ur čakanja na povratek domov. Ali pa se mogoče motim? Tu se vidi ,koliko je komu mar za svoje sonarodnjake.
Nauders
21. 08. 2012 22.37
-1
naivni ljudje
Igor__Zmaj
21. 08. 2012 22.29
+3
Če bi mel Bavčar al pa Hilda turistično agencijo,bi tud Slovenija podobno reagirala.
Pepermint
21. 08. 2012 21.32
+21
A si predstavljate, koliko časa bi na izredni seji slovenska vlada odločala o tem če pošlje letalo po Slovence?? Pomoje da cel teden! Na koncu bi ugotovili, da v proračunu ni sredstev za tak primer in bi predlagali spremembo ustave. Informacijska pooblaščenka bi težila, da ne smejo povedati kdo so ljudje ki so jih vrgli ven, in kdo je lastnik agencije, ki jih je prinesel naokrog - zaradi varovanja osebnih podatkov seveda. Janša bi rekel, da sta za nastalo situacijo kriva Janez Drnovšek in Milan Kučan, pa še kak stric iz ozadja. Pahor bi mu kimal - ker on vedno samo kima! Danilo Turk bi rekel "To se nebi smelo dogaajati, saj se na dopust ponavadi odpraavimo da bi se imeli lepoo. Izkušnja, ki jo doživljajo turisti v tuji državi zagotovo ni prijetna. Upam, da bo ulaada čim prej poslala letalo po njih in da bodo orgaani pregona opravili svoje delo in ukrepali proti odgovornim za ta neljub dogoodek"
Robi-Nace Uneti?
21. 08. 2012 21.38
+6
volek
21. 08. 2012 15.59
-10
Dačiću je Borat svetoval kaj narediti.Upam, da mu ne bo svetoval kako popolnoma zapufati Srbijo kot je on Slovenijo.
Northwest
21. 08. 2012 15.19
+7
Isto se je nam zgodilo pred petimi leti na Santoriniju.Cez noc je agencija XL propadla njihova letala so ostala na tleh,mi smo bili prepusceni sami sebi,pa se o tem dosti ni pisalo,ker XL je angleski politika pa dobro obvladuje medije.
Brabus
21. 08. 2012 20.35
+0
Zato pa letujem z eno največjih agencij, so malo dražji, ampak , zaupanja vredni.
McMxL
21. 08. 2012 23.16
+2
ha.. večje agencije, pomenijo nižje cene, ker zapolnejo več kapacitet določenega hotela..
jez_jezen
21. 08. 2012 13.54
+7
Meni je pa bencina zmankalo z v mesto.