Tujina

Dosežen dogovor o začasnem premierju, za trajni mir pa še ni soglasja

Gaza, 13. 08. 2014 22.14 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
STA, Reuters
Komentarji
5

Palestinci in Izraelci so podaljšali premirje do ponedeljka. Za trajno premirje potrebujejo še nekaj časa, sicer pa je na severu območja Gaze med poskusom odstranitve eksplodiral izraelski raketni izstrelek. Med žrtvami je tudi italijanski novinar in snemalec.

Napad v Gazi
Napad v Gazi FOTO: Reuters

Po navedbah palestinskih oblasti izraelski izstrelek pri padcu ni eksplodiral. Strokovnjaki za eksplozivna sredstva pri policiji so ga poskušali prepeljati iz gosto naseljenega območja na odprto, kjer naj bi ga nadzorovano razstrelili, a je eksplodiral že pred tem.

Pri tem je umrlo šest ljudi, od tega štirje strokovnjaki za eksplozivna telesa, palestinski novinar ter italijanski novinar in snemalec, ki je med drugim delal za ameriško tiskovno agencijo AP. Smrt 35-letnega Simoneja Camillija je potrdilo tudi italijansko zunanje ministrstvo. Šest ljudi je bilo ranjenih.

V Kairu pa so se predstavniki palestinskih in izraleskih oblasti dogovorili, da premierje podaljšajo še za pet dni. Podaljšanje se je začelo takoj po dogovoru, veljalo pa naj bi do ponedeljeka. Do dogovora je bilo veljavno premirje, ki bi se izteklo ob 23. uri po srednjeevropskem času. Za dogovor o trajnem premirju pa potrebujejo še nekaj časa, poročajo palestinski viri, ki dodajajo, da se še niso uspeli dogovoriti o odpravi blokade območja Gaze.

Takoj po dogovoru pa je agencija Reuters poročala, da so se v Izraelu oglasile sirene, ki naznanjajo raketni napad Palestincev.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

naarcisa
14. 08. 2014 07.15
O kakšnem PREMIERJU govorite v naslovu? Ljubi bog, lepo prosim, preverite za morebitnimi napakami, ko napišete članek. Ne poneumljajte še bolj našega ljudstva, kot ga že sicer.
Kimberley-Echo
14. 08. 2014 00.39
+0
Izrael je še pred polnočjo napadel Gazo, ker naj bi predtem bile 3 rakete izstreljene na Izrael.
Ka pa mislis
13. 08. 2014 23.28
-1
Zivela palestina
lotmerzanec
14. 08. 2014 08.30
Ti raje napiši "živel islam" in pobijanje neoboroženih žensk in otrok¨!! Samo poglej kaj se dogaja med IraQom in Sirijo!! Kdor podpira tako vero ni vreden,da sveti sonce po njemu!!
Mogočnež
13. 08. 2014 22.49
-5
Naprej Izrael!