Tujina

V Gazi plačujejo krivdo nekoga drugega: Hamas ni ugrabil in umoril nesrečnih najstnikov

Gaza, 05. 08. 2014 07.31 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

V Gazi velja novo premirje. V času trajanja premirja se bosta obe strani pogajali v Egiptu. Zunanje ministrstvo je to pozdravilo, saj je v spopadih umrlo že vse preveč nedolžnih ljudi. Sprti strani so pozvali k dolgoročnemu dogovoru o prekinitvi spopadov.

Izraelska vojska je napovedala začetek popolnega umika iz Gaze in tiskovni predstavnik vojske Peter Lerner je novinarjem v Jeruzalemu povedal, da se bo namestila na obrambni položajih okrog Gaze. Ob sedmih zjutraj pa je začelo veljati novo 72-urno premirje, tik pred začetkom katerega so se Izraelci in Palestinci silovito obstreljevali.

Tuji mediji poročajo, da so po jugu Izraela zavijale sirene, ko so pripadniki gibanja Hamas iz Gaze izstrelili vrsto raket. Nekaj minut pred začetkom premierja, ki ga je izposloval Egipt, pa je Izrael sprožil zračni napad na mesto Gaza ter na južni in osrednji del Gaze.

Lerner je povedal, da bo vojska odgovorila na napade v času trajanja premirja, vendar pa je končala operacije uničevanja podzemnih predorov med Gazo in Izraelom.

Uničena Gaza
Uničena Gaza FOTO: Reuters

Zadnji spopadi med Izraelom in Hamasom so se začeli 8. julija in od takrat je na palestinski strani umrlo 1867 ljudi, večinoma civilistov.

Ministrstvo za zdravstvo Gaze poroča, da sta čez noč na torek umrla dva Palestinca, vendar zaradi ran, ki sta jih dobila prej. Na izraelski strani je umrlo 64 vojakov, dva civilista in tajski delavec.

Izrael je v tem času, po besedah Lernerja, napadel 4800 tarč v Gazi, uničil 32 podzemnih predorov in 3000 raket. Hamas je iz Gaze proti Izraelu izstrelil 3300 raket.

V času trajanja premirja se bosta obe strani pogajali v Egiptu. Palestinski predstavniki so že tam, izraelska delegacija pa naj bi v Kairo prispela kmalu.

Najstnikov ni ugrabil in umoril Hamas

Zadnji konflikt v Gazi se je sicer začel potem, ko so bila najdena trupla treh ugrabljenih in mučenih izraelskih najstnikov. Izraelski premier ni varčeval z obsodbami in grožnjami: "Hamas je odgovoren, Hamas bo plačal!"

A zdaj se je izkazalo, da pravzaprav ni bil kriv Hamas, ampak njegova odpadniška celica, ki je sicer še vedno ohlapno povezana s to organizacijo.

Britanska zunanja ministrica Sayeeda Warsi je odstopila zaradi britanske politike do konflikta v Gazi. Kot pravi, dogajanja tam ni več mogoče moralno opravičiti.

Neuradno pa Izrael v povezavi z incidentom obtožujejo tudi zadrževanja informacij. Izraelska obveščevalna služba naj bi namreč že kmalu po ugrabitvi najstnikov vedeli, da so bili umorjeni, a so zadrževali informacijo, da bi ob podaljševanju upanja, da se bodo vendarle vrnili živi, ob obsežnem medijskem poročanju, rasla še jeza do Hamasa in podpora napadom na Gazo.

Slovenija pozdravlja začasno premirje

Ministrstvo za zunanje zadeve pozdravlja napoved začasnega premirja in vse strani poziva k spoštovanju dogovorjenega. Obsodbe vredno nasilje minulih dni je terjalo preveč nedolžnih človeških življenj, so sporočili z MZZ.

Kot so zapisali, je zagotovitev varne dostave humanitarne pomoči nujna, saj je položaj, ki je posledica sedanjih spopadov, kakor tudi sedemletne nesprejemljive blokade Gaze, nevzdržen. Slovenija z namenom blaženja humanitarnih potreb v Gazi preučuje možnosti nadaljevanja zagotavljanja pomoči in zaščite palestinskim beguncem v sklopu humanitarnih dejavnosti, zastavljenih z doslej zelo uspešnim projektom rehabilitacije otrok iz Gaze.

Napadi na zaščitene civilne objekte v Gazi, tudi šole in bolnišnice, so nesprejemljivi. Prav tako je nesprejemljivo raketiranje Izraela in nameščanje vojaške opreme s strani palestinskih skrajnih skupin v civilne objekte v Gazi. Ministrstvo ostro obsoja vse kršitve mednarodnega humanitarnega prava in pričakuje, da bodo kršitelji odgovarjali za svoja ravnanja.

"Sprti strani pozivamo k dolgoročnemu dogovoru o prekinitvi spopadov. Prebivalci Izraela in Palestine si zaslužijo mir, spoštovanje in dostojno življenje, kar bo moč doseči le s kredibilnimi pogajanji s ciljem sklenitve trajnega mirovnega sporazuma v smislu dveh držav – Izraela in Palestine. Slovenija tako podpira vsa prizadevanja mednarodne skupnosti, usmerjena v zaustavitev sovražnosti in premostitev ponavljajočih se krogov nasilja," so še zapisali na MZZ.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (164)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

antiXfashizmXeuXgso
05. 08. 2014 19.38
+4
Glenn Greenwald: "Medijsko praćenje sukoba u Gazi se vodi principom da izraelski život vrijedi više od palestinskog" Mirne duše lahko rečemo, da gre za rasizem, za nacionalizem,... da je en narod več vreden kot drug.
Elias47
06. 08. 2014 13.36
preberi malo židovsko sveto pismo - Torro, pa boš šele videl, kaj je to rasizem... V Torri za vse nežide piše, da smo manj vredni kot živali...
ni_mi_vse_eno
05. 08. 2014 19.19
PRESENETLJIVO?
spletni Kritik
05. 08. 2014 19.14
-11
Čestitke IDF-u za uničenje vseh tunelov, ki so vodili iz Gaze proti Izraelu in so služili samo enemu namenu, ubijanju nedolžnih ljudi. Israel <3
spletni Kritik
05. 08. 2014 19.16
-6
v Siriji že 200.000 žrtev vojne, pa to nikogar ne briga, ko muslimanski skrajneži pobijajo nedolžne Sirce. Ko se Izraelci branijo se pa vsi zgražate.. Dvojna merila?
spletni Kritik
05. 08. 2014 19.22
-2
New Delhi Television je ob 6:40 a.m. v gazi posnela kako Hamas pripravlja daljinsko vodeno raketo. Ob 7:50 a.m. so posneli kako so raketo istrelili proti Izraelu. 50 min po premirju...
MarsAudiac
05. 08. 2014 19.29
+8
Ha,ta je pa dobra!Od kdaj se pa ljudje tipa Pohani sekirajo za Sirce.No,verjetno si bil malo dvoumen in si mislil na tiste,ki ne podpirajo Assada.Izrael namreč v pomoč ISIL-ovcem (poden od podna) vsake toliko časa spusti nekaj ton bomb na pripadnike regularne sirske vojske. Pa še nekaj.Teh muslimanskih skrajnežev ne bi NIKOLI bilo,če jih s svojo izkoriščevalsko in zavojevalsko politiko v tem delu sveta ne bi ustvaril Izrael in del zahodnega sveta.Žalostno.
Mother-fucker
05. 08. 2014 19.51
+1
sPohan: Kaj za vraga pa ti počneš tukaj ? saj Slovenija ni tvoja dežela. Spiizdi v Tel Aviv na judovsko
bigmeech
05. 08. 2014 20.42
+0
Hahah res je ajde mali pot pod noge in kapico zidovsko na glavo nimas kaj tukaj pri nas delat ... Tel aviv te caka
bozicki
05. 08. 2014 18.47
+2
Ameriški novinar Glenn Greenwald, danes živi in dela v Braziliji, je urednik lista The Intercept.... Zahodnim medijem je življenje Izraelca vredno več, kot pa življenje "zgolj in samo" Palestinca. Glenn pravi - TO JE RASIZEM!!!! Zahodni mediji in njihovi uredniki - ZAMISLITE SE - vaše delovanje je RASIZEM NAJHUJŠE VRSTE!!!
bozicki
05. 08. 2014 18.48
+4
Vsporednico pa lahko potegnemo tudi z Ukrajino. Življenje Ukrajinca, ki je prebivalec VZHODA je vredno manj kot garjav pes!!! Tudi za slovenske medije. To je žalostno!!!
MarsAudiac
05. 08. 2014 18.33
+12
Odstopila britanska ministrica Sayeeda Warsi...vsaj eno ČASTNO in POKONČNO dejanje tudi na strani podpornikov izraelske agresije in genocida v Gazi!Moje spoštovanje,gospa baronica.
skorumpiranpolitik
05. 08. 2014 17.33
+5
Židje se obnašajo kot gestapovci v nacis tičnih tabori ščih. Kaj pa je Gaza drugega. Tudi v starem Jeruzalemu je enako. kjer se morajo Palestinci non-stop legitimirati, kakor židje v II. svteovni vojni!samo še zelenega trakca jim ne dajo na rame.
bigmeech
05. 08. 2014 20.43
bozicki
05. 08. 2014 17.26
+6
Kaj pa UKRAJINA? Ni članka z UDARNO NOVICO - DEZERTIRALO 438 vojakov. Povedali so, da so bili zavedeni in napumpani z lažmi. Kijevska vlada LAŽE, oni se nimajo namena VEČ BORITI proti LASTNEMU LJUDSTVU. Porošenko in companija naj pošlje v boj LASTNE OTROKE! DEZRTIRANJE 438 VOJAKOV V ENEM KOSU - TOP NOVICA!!!!!
bozicki
05. 08. 2014 17.26
+1
Samo se ne vklapa s propagando, ki jo širite..... Zahodne medije postavi NA DEBELO LAŽ!!!
marhab1
05. 08. 2014 16.58
-11
V Izraelu je že dolgo tlelo, ti fantje so bili samo pika na i. Pa poglejmo zadevo malo bolj nazaj, ali je Hamas sploh kdaj prekinil izzivanje, z nenehnim pošiljanjem raket na Izrael. Prosim pametnjakoviči odgovorite na to, ali bi katerakoli država tolerirala, da bi na njeno ozemlej vsaj tri do šestkrat na teden priletela kakšna raketa, pa za vas nič hudega če ubije kakšnega človeka. Vzamite na primer, da bi Slovenija na Italijanko Gorico ali pa Trst vsak teden nekajkrat vrgla kašno raketo ali pa na Beneško krajino, a mislite da bi Italija vlagala vsakič diplomatske protesrne note. Zagotovo ne, takoj bi kresnili Slovenijo po glavi, potem bi pa mi kukali kako padajo civilne žrtve. Palestinci nikoli ne bodo dobili dela ozemlja, ki ga je po vojni dobil Izrael. Iz puščave so Izraelci naredili rodovitno področje, na katerem pridelujejo sadje in zelenjavo celo za izvoz. Tudi je izraelski narod krepko prebrihten in imajo v znanju in vedah prednost pred celim Arabskim svetom. V kolikor Hamas ne bo spoznal da nima možnosti, na tem delu sveta ne bo miru. Izrael se pa gotovo ne bo pustil v nedogled izivati in zato je tudi udaril, čisto po judovsko, brez usmiljenja, tako se oni branijo in prav imajo.
pkorosec
05. 08. 2014 17.21
-3
arabci so rekli 3 x NO NO recognition of Israel NO peace with Israel No negotiating with Israel In sedaj jokajo.
Bendit
05. 08. 2014 18.00
MarsAudiac
05. 08. 2014 18.52
+10
marhab1-vidim,da si opisal samo tiisti del zgodbe,ki je všeč tebi.In ker si drugi del zamolčal,ki DEFINITIVNO spodbija prvi del,si preprosto...lažnjivec.No, ta beseda je preostra,recimo da ne govoriš resnice.
torkov
05. 08. 2014 16.52
-1
Prispevek vladnega medija z naslovom "Ko je genocid sprejemljiv" sem že omenil. Nisem pa omenil o pisanju pomembnega izraelskega politika na svojem FB profilu, kjer je zapisal načrt za Gazo. Vse tiste, ki so podporniki Hamasa, nameravajo ubiti. Za tiste, ki bodo ostali, bodo zgradili koncentracijska taborišča, kjer bodo živeli, dokler za njih ne najdejo nastanitve na drugem koncu sveta. Tistim, ki bodo odšli prostovoljno, nameravajo nekaj malega še plačati. Tisti, ki bodo ostali, bodo morali priseči Izraelu in bodo dobili posebno osebno izkaznico za "nedržavljane Izraela". Tisti, ki bodo Izraelu še naprej nasprotovali pa namerava ubiti. Na območju Gaze pa nameravajo zgraditi mesto, ki bo namenjeno turistom. To je že drugi vladni predstavnik, ki je v zadnjem tednu odkrito priznal genocid nad prebivalstvom. Koliko časa bomo to še gledali?
pkorosec
05. 08. 2014 17.32
-8
imas tudi politike v sloveniji, ki po tujini in medijih jocejo, da imamo v sloveniji politicne zapornike. Vse za svoj PR.
Ramzess
05. 08. 2014 16.45
-5
Torej ni krivo telo, ampak le roka, ki je udarila.
Uporabnik981904
05. 08. 2014 14.19
-3
Sejati veter lahko pomeni žeti vihar .... Kdor je sejal naj potegne vsaj minimalni nauk. Velja za obe/vse strani ......
Ramzess
05. 08. 2014 16.45
-5
AlternativeFacts
05. 08. 2014 14.16
+1
Torej če povzamem britansko ministrico, ki je odstopila, ker se tega dejanja ne da več moralno upravičevati, zahod praktično podpira morijo, ampak samo do točke, do katere lahko moralno zavajajo in moralno lažejo. Torej kaj so dejansko ti politiki drugega, kot psihopati, lažnjivci in posredno celo morilci. Mogoče bi pa morali državljani EU uvesti sankcije na te patološke barabe?.......In za vse tiste ki mešate Zioniste in Jude. Dajte najprej malo pobrskat kaj je kaj..Za začetno točko naj vam bo ustanovitelj zionistov, ateist in ponosni Nemec Theodor Herzl, kateri je hotel zionistično državo postaviti v Afriki in sicer v Ugandi ali pa v Argentini...pa da ne pozabim, kako kaj Ukrajina? Še vedno nič od skrinjic, še vedno nihče nima cojoñes in povedati, kdo je po vsej verjetnosti in s kom, sestrelil letalo? Priče preveč govorijo o vojaškem letalu?....
User1063544
05. 08. 2014 14.26
-1
Najboljši politik, bančnik, zavarovalniški agent je človek brez vesti.. In vest ali empatija je zadnja varovalka ki človeka loči od pošastne zverine. Kar pa se Ukrajine tiče, se strinjam, zdaj ko so poskušali par krat Ukrajinci fejkat dokaze, so videli da nima smisla vztrajat in upajo, da se bo zadeva pomirila, imajo pa Ukrajinci en problem trenutno je 436 vojakov in varuhov meja ki so prebežali v rusijo.
AlternativeFacts
05. 08. 2014 14.36
-1
Torej ti, tako kot ta ministrica, empatijo dojemaš po točkah in ko prideš do točke, ko moralno ne moreš več opravičiti dejanja, takrat vklopiš vest in se spomniš na empatijo?..Glej, da nekdo po skoraj 2000 načrtno umorjenih civilistov odstopi zaradi nezmožnosti moralnega opravičevanja dejanja, tak človek v sebi nima nobene vesti,ali če hočeš empatije.Ampak ga žene strah, ker neve kdo vse bo namočen, da se bodo velike glave oprale krivde.....
User1063544
05. 08. 2014 14.40
-1
Ko več ni zdržala pritiska, zaveda se da je narobe in je tiho, potem je samo od karakterja odvisno ali se mu zmeša, ali postane njegovim enak ali pa enostavno obrne hrbet in se od tega distancira. (To je dela vest) Strah je refleks in ga aktivira neka okoliščina, takrat moralna razsodnost odpade in se preklopi v stanje za preživetje in samoohranitev - DOBESEDNO.
AlternativeFacts
05. 08. 2014 14.57
-2
Aha, torej pritisk se stopnjuje glede na število žrtev. Dokler ta ne presega 1500 oseb, pritisk ni velik, ga punca z lahkoto moralno opravičuje? Samo dejanje, pa zgleda nima nobene veze, ker kolikor jo je razumeti, ni problem v dejanju Izraela, ampak v moralnem opravičevanju njihovega dejanja...Vsaj tako je napisano....
User1063544
06. 08. 2014 08.47
Saj ne opravičujem njene odločitve, je pa jasen signal da očitno so še ljudje na visohih mestih, ki jih tam noter nekje globoko v sebi grdo žre... Morda je celo upanje...
Kingodm
05. 08. 2014 13.26
vpiši v tubo pallywood
User1063544
05. 08. 2014 14.09
-1
Zanimivo... Antipropagandi vračajo z antipropagando.. pa poglej to: Gaza is Burning: Here's What the Corporate Media isn't Telling You
Nataya
05. 08. 2014 13.26
+6
Po70 letih so vsi enotni, da mora nekdo na bojnem polju porazit drugega ter postati absolutni zmagovalec. To e tudi dokončna rešitev Palestine, ki je ne bo in Paletinskega vprašanja, ki ga ne bo več. Pa nič več Oh, Ah in Ih..
Elias47
05. 08. 2014 13.23
+2
kako je svet naiven... bohpomagaj... Po vseh teh desetletjih, ko bi si že moral še najbolj blesav bedak priti do spoznanja, da predvsem ZDA, Anglija in Izrael izvajajo svoje vojne - imperializacijske pohode na osnovi False Flage-ov in terorističnih dejanj skupin, ki so ravno pod kontrolo njihovih tajnih služb...kar je postalo že tako očitno, da že glava boli... A še večina ziyombiyev vedno naseda njihovim lažem in njihovi lažni propagandi, ki jo pridno pomagajo širiti ravno mediji, ki so ravno v njihovi lasti... Redko kdo pa si pride tudi gor, da je Hamas ravno tako pod kontrolo Mossada, saj ga je ustvaril ravno Mossad, da se je znebil PLO-ja. Glavni operativci Hamas pa še vedno naskrivaj delajo za Mossad, in sledijo njihovim ukazom. Ne vem kako ljudje ne opazijo, da vedno ravno takrat, ko Izrael že mesece prej načrtuje napade na Palestinsko ozemlje, da se lahko potem polasti Palestinskega ozemlja in lahko zopet gradi nove naselbine, vedno takrat začne, malo prej, tik pred Izraelskim napadom, "čisto slučajno", Hamas izvajati teroristične napade na Izrael... Pa tako očitno je bilo to pred kakšnim tednom, ko so o tem poročali tudi mediji; kako so Izraelci odmetavali letake, in celo klicali Palestince kar na dom, da naj Palestinci zapustijo Gazo, kam hudič tišči svojo taco... Folk pa še kar verjame tem Izraelskim lažem. PoYouTubite malo kako je Izrael (Mossad) ustvaril Hamas, celo Ameriški Senator Ron Paul je to večkrat javno povedal, še celo nekateri bivši agentje Mossada so "žvižgali"informacije, kako Hamas dela za Mossad, in da Mossad manipulira Hamas ravno tako, da dobi Izrael legitimacijo za svoje imperialistične/genocidne pohode. Kar se dogaja v Gazi in Zahodnem bregu je Izraelsko zavojevanje Palestinskega ozemlja, in s tem namenom genocid nad Palestinci!!! Najbolj žalostno pa je to, da je tokrat celo Izraelski Mossad sam umoril te mladoletnike, da je dobil Izrael izgovor za napad na in genocid Palestincev. Sedaj vidite, kako daleč so pripravljene iti tajne službe teh zionistično imperialističnih držav, da lahko uresničujejo svoje demonske cilje... ZDA, Izrael, Anglija, in Zionisti/masoni - Vatikan, kraljevske družine in taglavni svetovni bankirji (ko so vsi lastniki IMF-a), ki kontrolirajo vse te države, sedaj tudi vključno EU, so zločinci brez primere, podn od podna, vključno z vsemi svojimi morilskimi tajnimi službami in društvi; vsi skupaj - čisti 666!
marsikajve
05. 08. 2014 20.54
+1
Napisano je katastrofa za Palestince in jim ni pomoci.Edina rešitev je prostovoljna izselitev iz Izraela tako kot so se Krajinski srbi izselili iz Hrvaške.
zz26
05. 08. 2014 13.16
+0
Ti najstniki sploh obstajali niso. Tako kod niso obstajale ladje v Tonkinškem zalivu.
marsikajve
05. 08. 2014 12.57
+11
Gre za načrtni genocid Izraelcev nad Palestinskim narodom. Po svetem pismu stare zaveze so bili Izraelci pritepenci iz Egipta na ozemlje Palestine(Arabcev). Nato so bili po svetopisemskem izročilu izgnani iz Palestrine ,ker so delali huda grozodejstva nad prebivalci in se razpršili po celem civiliziranemu svetu v glavnem v EVROPO. Ti so se nato množično preselili v današnji IZRAEL. Mnogo jih se je preselilo v Ameriko , ko je bila le ta še v nastajanju in pred Hitlerjem. Ti sedaj izvajajo močno podporo iz ZDA in tudi delno EVROPE.Torej so iz prazgodovine genocidni narod in ne bi smeli imeti lastne države. Imajo se za IZBRAN narod in lahko pobijejo vse ostale narode. To je IZRAELOVA zgodovina in prihodnost.
schrodingerScat
05. 08. 2014 12.58
+3
kratka zgodovina vsega, od velikega poka pa naprej
User1063544
05. 08. 2014 13.00
-4
Pa niti ne pritepenci ampak IZGNANI iz Egipta... In veste zakaj jih je Egipčasnki faraon lovil???? Ker so preden so se odpravili na pot od Egipčanov nekaj zviznili... In ta zadeva je narisana na Izraelski zastavi... Reče se ji Tetragramaton. Poglejte si članke o svetempisemskem Mojzesovem potovanju, kako se grafično vidi da niso vedli kam grejo.
Elias47
05. 08. 2014 13.36
+2
antični Egipčani so jih ravno zaradi njihove izprijenosti pognali iz Egipta; RaMzesov oz. Mojzesov Eksudus je bil v resnici KickOut-udus. Židi so bili v tistih časih nomadsko ljudstvo, podobno kot so dandanes Romi. Ko bo bili izgnani iz Egipta so nato svojo izprijenost prakticirali po celotnem Bližnjem Vzhodu; nato pa so jih Babilonci (Kaldejska Zionistična dinastija) polovili in jih prepeljali v Babilon v suženjstvo, kjer so potem Babilonski Kabalisti in Zionisti tudi uradno ustanovili to židovski (prikrito luciferjansko) religijo, kot prvo religijo sužnjev...podobno kot je kasneje Zionistična "elita" Rimskega Imperija, ki so bili vsi potomci ravno te Babilonske Kaldejske Zionistične dinastije, ustanovila krščanstvo - drugo religijo svojih sužnjev - kristjanov ... do takrat so bili židi navadni pogani, s posebnim nagnjenjem k vsem vrstam izprijenosti... Vatikan, kraljevske družine in taglavni svetovni bankirji, ki so vsi moderni Zionisti, so vsi potomci "elite" Rimskega imperija... Izrael (Izraelski Politični zionisti) so vendarle pod kontrolo Rothschilda, ki je pod kontrolo Vatikana, kot glavni Vatikanski bankir...
User1063544
05. 08. 2014 13.46
+1
Elias47
05. 08. 2014 14.58
+3
tetragramaton je v resnici le kabalistično-zionistino-masonski Yin-Yang simbol, kjer Trokotnik (oz. piramida) navzdol simbolizira Yin (temno stran (človeške) dualnosti), Trikotnik (oz. piramida) navzgor pa Yang (svetlo stran (človeške) dulanosti), tetragramaton pa simbolizira, kako sta Yin in Yang v fizični realnosti prepletena. Na osnovi tega poganskega verovanja je tudi nastala krščanska sveta trojica, ko so si antični (Egipčanski) kabalisti upodobili karakteristike sonca - Re-ja, tako, da so ga v stilu piramide razdeli na štiri dele (Osiris (pozitivno fizično sonce - "dobri oče") - Isis (sončna svetloba - "sveti duh") -Horus (inkarnacija sonca oz. "sin sonca") - Seth (negativno fizično sonce - "slabi oče" - "hudič")), kjer je vsako od teh štirih predstavljalo štiri spodnja oglišča piramide, sonce - Re-j pa zgornje oglišče piramide, potem so postavili dogmo, da je Seth ("hudič") preslikava Osirisa ("dobrega očeta") čez hipotenuzo spodnjega kvadrata piramide, ki ga tvorijo spodnja štiri oglišča piramide, in so tako dobili iz tega kvadrata dva trikotnika, ki, če ju zapelješ po drugi hipotenuzi, pravokotni na prvo, na določni razdaljo na taj hipotenuzi, dobiš tetragramaton. Tetragramaton je tudi 2D preslikava dvojnega tetrahedrona (dvojna tri-strana piramida). Ker je vsako od spodnjih ogljišč povezano tudi z zgornjim, ki predstavlja sonce - Re-ja (kasneje, v drugih poganskih religijah poimenovano tudi Zevs in Sol (Sol AMON-ov tempelj je v resnici Tempelj Sonca, masoni (templarji) pa so kao njegovi varuhi, tudi beseda "mason" izhaja iz črk AMON S(ol)), so antični kabalisti (Duhovščina AMON-a Re-ja oz. Osirisova duhovščina) razvili teorijo o troedinosti sonca - Re-ja; kjer trojstvo IHO (Isis-Horus-Osiris) predstavljen trojstvo dobrega - Yang, trojstvo IHS (Isis-Horus-Seth) pa trojstvo zla - Yin. Bog sonca - Re-j, je v krščanstvu le preimenovano v Zevsa (boga - očeta bogov na nebu - ("Olimpu"), kjer izraz "jezus kristus" le pomeni "Zevsov maziljeni sin", ki je izraz, ki se je v Antični Grčiji uporabljal za različna poganska mitološka božanstva, kot so bili npr. Dioniz - Bhaktus, Apolon, Hermes, Herkules, Prometej, itd. itd. Ekvivalent temu izrazu v Antičnem Egiptu pa sta bila izraza "faraon" ("sin sonca Re-ja" oz ."inkarnacija sonca") in "(Ra)Mzes" oz "Mojzes" ("spočet od sonca (Re-ja"), v Rimskem Imperiju pa izraz "cesare" (nebeški sin (sonca Re-ja)"). Vsak cesar je imal tudi naziv "Pontifus Maksimus" ("Najvišji Vladar"), naziv, ki ga je nosil oz. nosi tudi vsak papež, ki so vsi bili oz. so potomci Rimskih cesarjev, vključno s sedanjim papežem Frančiškom, katerega tajni naziv med Vatikanskimi in ostalimi Zionisti je tudi "Petrus Romanus". Deset božjih zapovedi izhaja iz Egipčanske Knjige Mrtvih - Anubisovih papirusov, od koder jih je vzel tudi Mojzes, ki je bil, kakor tudi Aaron, pripadnik Osirisove duhovščine. Krščanstvo je druga (prikrita luciferjanska) religija sužnjev, ki so jo ustvarili kabalisti in Zionisti in masoni, ki tudi, tako kot židovstvo, izhaja in "skrivne Babilonske" luciferjanske religije, ki je skupek večih antičnih poganskih religij oboževanja sonca - Re-ja - Zevsa -Sol-a... Papež, kardinali in škofje, s svojimi oblačili in (mithra) kapami, v resnici upodabljajo Babilonsko ribje božanstvo Dagona, ki je v Antičnem Babilonu predstavljalo "hudiča" - "temno stran (človeške) dualnosti", božanstvo, ki se prehranjuje s človeškim mesom in pije človeško kri; zato je riba simbol krščanstva, in zato so v krščanstvu še vedno ohranjeni obredi (simbolnega) zaužitja človeškega mesa ("kristusovo telo") in pitja človeške krvi ("kristusove krvi") in verovanje, da kdor uživa to, doseže večno življenje (dogma vampirjev); ki pa so obredi, ki jih Zionisti, v katakombah Vat
Elias47
05. 08. 2014 14.58
+4
v katakombah Vatikana in na kraljevskih dvorih, še celo dandanes redno in v resnici izvajajo, z resničnimi človeškimi daritvami. Tudi to je eden izmed razlogov zakaj je toliko otrok ugrabljenih s strani Vatikanskih in kraljevskih uslužbencev....
Bruhalnica24
05. 08. 2014 12.42
+2
Zgodba s temi tremi mulci je enaka kot ukrajinsko letalo, manipulacija...
pkorosec
05. 08. 2014 12.49
-1
mulci so bili cloveska bitja, ki so jih ugrabli, mucli in pobili. Eno je bit ekstra pameten raziskovalec zarot, drugo pa sadist.
schrodingerScat
05. 08. 2014 12.49
+6
Res je. Bili so povsem brez krvi, mrtvi že kar nekaj časa, verjetno z leta MH370
bigmeech
05. 08. 2014 12.53
+0
Bravo itak da je ... Sam iscejo razlog da napadejp gazo
+3
"V Gazi plačujejo krivdo nekoga drugega" - Hamasova odpadna celica umori 3 izraelske najstnike, Izrael umori palestinskega najstnika, HAMAS IZSTRELI RAKETE NA IZRAEL, Izrael napade nazaj - začne se vojna... Hamasova odpadna celica so Palestinci in Hamas je izstrelil rakete prvi...
pkorosec
05. 08. 2014 12.34
+3
ne, sigurno so zionisti. Zidi so vsega krivi. Tudi v sloveniji imamo dosti oprancev z vero, sploh po jugoslovanski moriji se je stevilo teh v sloveniji drasticno povecalo.
tukson1
05. 08. 2014 12.32
Miki, pomagaj mi z naslovom knjige, please