Tujina

FOTO in VIDEO: 'Letalo je popolnoma uničeno. Nič ni ostalo, tam so le drobci in trupla'

Paris, 24. 03. 2015 11.41 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 7 min

Strmoglavljenja airbusa 320 nemškega nizkocenovnega prevoznika Germanwings na jugovzhodu Francije ni preživel nihče. Glavno vprašanje ostaja, zakaj pilot zadnjih minutah ni poslal klica v sili. Ponesrečeno letalo je bilo v ponedeljek zaradi okvare ves dan prizemljeno, so priznali v Lufthansi.

Več videovsebin
  • Posnetki z območja strmoglavljenja (Vir: FR M6)
    03:34
    Posnetki z območja strmoglavljenja (Vir: FR M6)
  • Predviden potek leta 4U 9525
    01:12
    Predviden potek leta 4U 9525
  • Reševalci in gasilci pod goro, kjer je strmoglavilo letalo
    00:26
    Reševalci in gasilci pod goro, kjer je strmoglavilo letalo
  • Iz SVETA: Strmoglavil airbus A320
    02:17
    Iz SVETA: Strmoglavil airbus A320
  • Iz SVETA: Airbus 320 je najbolj pogosto letalo nizkocenovnikov
    02:18
    Iz SVETA: Airbus 320 je najbolj pogosto letalo nizkocenovnikov
  • Iz SVETA: Kako težka je reševalna akcija?
    02:33
    Iz SVETA: Kako težka je reševalna akcija?
  • Iz 24UR: Kaj se je dogajalo?
    01:29
    Iz 24UR: Kaj se je dogajalo?
  • Iz 24UR: O vzrokih in preiskavi nesreče
    02:44
    Iz 24UR: O vzrokih in preiskavi nesreče
  • Iz 24UR: Toni Smolej, predsednik komisije za letalsko reševanje
    02:28
    Iz 24UR: Toni Smolej, predsednik komisije za letalsko reševanje
  • Iz 24UR ZVEČER: Kakšna je flota letalskega prevoznika Germanwings?
    01:03
    Iz 24UR ZVEČER: Kakšna je flota letalskega prevoznika Germanwings?
  • Iz 24UR ZVEČER: Pogovor s pilotom in inštruktorjem na letalih Airbus
    09:41
    Iz 24UR ZVEČER: Pogovor s pilotom in inštruktorjem na letalih Airbus
Predstavnica nemškega mesta Haltern am See je sporočila, da naj bi bilo na letalu 16 šolarjev in dve učiteljici iz njihovega mesta, ki so bili v Španiji na enotednski izmenjavi.

Letalo družbe Germanwings, gre za nizkocenovnega prevoznika, je okoli 11. ure strmoglavilo v Alpah na jugovzhodu Francije, približno 75 kilometrov severovzhodno od Marseillesa. Letalo z oznako 4U 9525, na katerem je bilo 144 potnikov in šest članov posadke, je strmoglavilo blizu kraja Barcelonnette v francoskih Alpah v departmaju Alpes-de-Haute-Provence.

Na letalu naj bi bilo po podatkih španskih oblasti 45 Špancev, večina potnikov pa je bila nemških državljanov. Kot je dejal predstavnik Germanwingsa Thomas Winkelmann, naj bi bilo na letalu najmanj 67 nemških državljanov. Po nekaterih informacijah naj bi bil na letalu vsaj en Belgijec. 39 potnikov pa naj bi bilo Turkov, šlo naj bi za študente, ki študirajo v Nemčiji. Avstralska zunanja ministrica Julie Bishop pa je potrdila, da sta bila na krovu dva Avstralca - ženska in njen sin, ki pa je bil polnoleten.

Za Lufthanso, ki je lastnica nizkocenovnika, gre v tem primeru za nesrečo, vse ostale teorije pa so zgolj špekulacije, so sporočili iz družbe.

Priznali

Letalo A320, ki je strmoglavilo, je bilo zaradi okvare lopute prednjega kolesa v ponedeljek ves dan prizemljeno, so za nemško tiskovno agencijo dpa zvečer potrdili v Lufthansi. A težavo so po njenih besedah odpravili.

Prav tako so v Lufthansi potrdili, da danes iz osebnih razlogov na delo ni prišlo več članov posadke letal njihovega hčerinskega nizkocenovnega prevoznika. A ti zaposleni po navedbah iz nemškega nacionalnega prevoznika niso izražali nobenih skrbi, da bi bilo lahko kaj narobe.

Razbitine so opazili na težko dostopnem mestu

Francoski državni sekretar na ministrstvu za promet Alain Vidalies je dejal, da strmoglavljenja ni preživel nihče, prav tako je dejal, da so že opazili razbitine letala in tudi več trupel.

Francosko notranje ministrstvo je sporočilo, da so razbitine na težko dostopnem mestu, in sicer na višini okoli 1900 metrov, kjer je okoli 80 centimetrov snega. Po navedbah nekaterih francoskih medijev je mesto strmoglavljenja na nadmorski višini okoli 1500 metrov.

To je prva večja letalska nesreča na francoskih tleh v zadnjih 15 letih.
Francoski premier Manuel Valls je potrdil, da je helikopter uspel pristati na mestu strmoglavljenja in da pilot ni našel preživelih. Zaradi težko dostopnega terena bi lahko trupla z gore prenašali več dni.

Največje razbitine letala so v velikosti avtomobila, še poročajo francoski mediji. Našli so prvo črno skrinjico, ki bo razkrila vzroke stmoglavljenja, je potrdil notranji minister Bernard Cazeneuve, ki je na območju strmoglavljenja. Po navedbah nekaterih španskih medijev, gre za skrinjico, ki snema pogovore v pilotski kabini. Druga skrinjica beleži podatke o letenju.

1. septembra 1953 je na tem območju strmoglavilo letalo Air France, ki je bilo iz Pariza namenjeno v Vietnam. Ponoči je letalo trčilo v vrh gore Cimet, ki se nahaja le nekaj kilometrov vzhodno od gore Trois-Evêchés, v katerega je trčilo letalo Germanwings.

Nad mestom strmoglavljenja je letel Christophe Castaner, francoski poslanec iz departmaja Alpes-de-Haute-Provence. Podobe je označil za ''strašne''. ''Nič ni ostalo, le drobci in trupla,'' je zapisal na Twitterju. ''Letalo je popolnoma uničeno,'' je dodal po preletu, na katerem je bil tudi notranji minister

Zaradi noči so reševanje prekinili. Pri tem je danes sodelovalo 300 gasilcev in 300 policistov, pomagali so si s 17 helikopterji, saj je teren zelo težko dostopen. Na mestu strmoglavljenja bo sicer ponoči ostalo nekaj 10 policistov.

Vremenska napoved za območje ni obetavna, saj kaže na rahlo sneženje, kar bi lahko še otežilo reševanje.

Letalo je strmoglavljalo 8 minut. Še vedno ni jasno zakaj

Svojci potnikov na letu 4U 9525 se zbirajo na letališču v Düsseldorfu.
Svojci potnikov na letu 4U 9525 se zbirajo na letališču v Düsseldorfu. FOTO: Reuters
Predstavnik Germanwingsa Thomas Winkelmann je svojcem žrtev izrekel sožalje.
Predstavnik Germanwingsa Thomas Winkelmann je svojcem žrtev izrekel sožalje. FOTO: Reuters

Letalo je letelo iz Barcelone v Düsseldorf, z letališča v Barceloni pa je poletelo ob 10.01 z 20 minutno zamudo. Ob 10.31 je letalo začelo nenadoma padati. Zakaj, še ni znano. Zadnji kontakt z letalom naj bi zabeležili ob 10.47, ko naj bi pilot sporočil zelo kratek klic v sili "na pomoč, na pomoč".

Kmalu za tem naj bi letalo zginilo z radarjev. Zdaj so francoske oblasti sporočile, da klica v sili naj ne bi sporočil pilot, pač pa je šlo najverjetneje za avtomatski odziv z letala, ki ga je sprožilo nenadno strmoglavljenje letala. Klice v sili so pravzaprav sprožili v zračni kontroli, ker dlje časa niso vzpostavili stika z letalom. Zato glavno vprašanje ostaja, zakaj pilot ni poslal klica v sili.

Predstavnik Germanwingsa je na novinarski konferenci dejal, da je bilo na letalu 144 potnikov, od tega dva dojenčka. Prav tako naj bi bilo na letalu 67 Nemcev. Ostalih podrobnosti o potnikih ni razkril, ker morajo najprej obvestiti vse svojce, nato bodo obveščali medije.

Hitrost in višina letala v zadnjih minutah leta.
Hitrost in višina letala v zadnjih minutah leta. FOTO: Jure Šimunič/POP TV
Po zbranih radarskih podatkih se je letalo sicer najprej dvigalo, nato pa nenadoma začelo spuščati, zato nekateri strokovnjaki domnevajo, da je imelo letalo težave s senzorji hitrosti.

Po podatkih Flightradarja24 je letalo padalo okoli 9 minut, in sicer z višine 11.500 metrov na 1500 metrov, torej kar 1200 metrov na minuto. Po podatkih Germanwingsa je letalo strmoglavljalo 8 minut. Strmoglavljati je začelo minuto za tem, ko je doseglo svojo potovalno višino. Francoska zračna kontrola je zgubila stik z letalom ob 10.53, ko je bilo letalo na višini 1800 metrov. Kmalu zatem naj bi letalo trčilo v goro.

Vzrok nesreče še ni znan, je pa predstavnik družbe dejal, da je bil pilot izkušen in da je za družbo letel 10 let. Letalo je bilo nazadnje pregledano včeraj, vzdrževalci pa niso odkrili posebnosti. Poleti 2013 pa je bilo letalo na temeljitem pregledu.

Vzdrževanje letal nizkocenovnih prevoznikov se po besedah izvršnega direktorja družbe za vzdrževanje letal Adria Airways Tehnika Maksa Peleta ne razlikuje od običajnih klasičnih prevoznikov, prav tako starost letala ne vpliva na varnost. Pele je še povedal, da je Airbusov model A320 eno najbolj zanesljivih in najvarnejših letal.

Nesreča se je zgodila sredi poleta, kar je precej neobičajno, saj se večina nesreč zgodi med vzletom in ob pristanku. V času nesreče so bile vremenske razmere ugodne, tako da razlog za nesrečo ni bil v vremenu.

Germanwings ima eno najstarejših flot letal znamke Airbus A320, saj je povprečna starost letal 23,7 let. Letalo, ki je strmoglavilo, je bilo staro 24 let. Sicer veljajo letala A320 za ena najbolj varnih letal.

 

Priča: Rekel sem si, da to letalo ne bo preletelo gora

''Nisem videl nesreče, videl sem letalo za dve, tri sekunde. Letalo je letelo zelo nizko, ne vem, morda na višini 1500, 2000 metrov. Zgledalo je, da se še spušča. Rekel sem si, da to letalo ne bo preletelo gora. Nisem pa slišal kakšnega posebnega hrupa,'' je za francoske medije dejal Sébastien Giroud iz kraja Prads (Haute-Bléone), ki je letalo videl le nekaj minut pred strmoglavljenjem.

Sandrine Boisse pa je slišala oglušljiv zvok. ''Mislila sem, da je plaz, čeprav je bil zvok drugačen. Trajal pa je le nekaj sekund,'' je dejala.

Skupina reševalcev, ki se odpravlja na mesto nesreče. Francoska policija je medtem na Twitterju pozvala državljane, naj nikar ne hodijo na goro, ker bodo s tem le ovirali delo reševalcev.
Skupina reševalcev, ki se odpravlja na mesto nesreče. Francoska policija je medtem na Twitterju pozvala državljane, naj nikar ne hodijo na goro, ker bodo s tem le ovirali delo reševalcev. FOTO: Reuters

Indicev, da so bili na letalu Slovenci, ni

Z zunanjega ministrstva so sporočili, da so na ministrstvu in slovenskih veleposlaništvih v Berlinu, Parizu in Madridu v rednem stiku s pristojnimi organi teh držav, a zanekrat niso prejeli še nobene uradne informacije glede seznama potnikov. Iz Lufthanse so sicer sporočili, da seznama v javnost ne bodo posredovali preden ne obvestijo vseh svojcev.

Na MZZ so še dodali, da ni indicev, da bi bili med ponesrečenimi potniki tudi slovenski državljani. V zvezi s tem se na MZZ oz. pristojna veleposlaništva namreč ni obrnil noben slovenski državljan, ki bi iskal informacije o pogrešanih svojcih.

Hollande izrekel sožalje, Merklova pretresena

Španski kralj Felipe VI., ki se mudi na tridnevnem obisku v Franciji, je zaradi tragedije prekinil državniški obisk. Se pa je udeležil kriznega sestanka na notranjem ministrstvu, kjer je s francoskim predsednikom Hollandom spremljal dogajanje.

Francoski predsednik Francoise Hollande je svojcem žrtev nesreče izrekel sožalje in dejal, da je to tragedija na francoskih tleh. Sožalje so svojcem izrekli tudi v družbah Lufthansa in Germanwings, kjer so prek Twitterja potrdili, da je njihovo letalo res strmoglavilo v Alpah. Družba je na družbenih omrežjih zaradi tragedije spremenila barvo svojega logotipa iz rumeno-rdeče v sivo-črno.

Nemška kanclerka Angela Merkel je zaradi nesreče povsem pretresena. Pretresen je tudi španski premier Mariano Rajoy, saj naj bi bilo na letalu 45 Špancev. Kanclerka je zaradi dogodka odpovedala vse današnje obveznosti, po telefonu pa se je že slišala s francoskim predsednikom in španskim premierjem.

Odzvala se je tudi že evropska komisarka za promet Violeta Bulc, ki je na novinarski konferenci v Bruslju dejala, da zaenkrat nima podrobnosti o nesreči. "Naše misli so s prizadetimi," dejala.

 

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (531)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

simon0
25. 03. 2015 06.57
+2
Sožalje vsem družinam................sožalje tudi vsem tisočim in več, ki so včeraj izgubili svojce na cesti, v bolnišnicah.............zaradi njih svet ni ovit v črnino...zaradi njih zastave niso spuščene na polovico drogov..zaradi njih politiki ne izražajo sožalja..............
Draža
25. 03. 2015 06.26
+2
Podobna nesreča kot pred 30 leti ko je strmoglavilo Jugoslovansko letalo Adria airways slovenci na Korziki.
biggbrader
25. 03. 2015 06.31
+0
Takrat si je slovenska "elita" privoščila malo razvrata. Zadnjič.
JosipBrozDrugi
25. 03. 2015 06.34
+4
nimaš prav. takrat se je letalo zaradi premajhne višine zaletelo v goro.
biggbrader
25. 03. 2015 06.39
-2
Saj ste verjetno gledali film, "Letalo brez pilota". No, tam je bilo nekaj podobnega. Neke igrice so se šli; je bilo uradno ugotovljeno - po tihem.
dr.dare
25. 03. 2015 05.21
+0
Veliko zaposlenih včeraj iz OSEBNIH razlogov ni prišlo na delo.... men je vse jasno...
Phoenix123
25. 03. 2015 06.06
+3
No, povej mi, zelo radovedna sem, da tudi meni bo jasno, prosim...
dr.dare
25. 03. 2015 06.10
-6
Kaj so ti še tisti dve možganski celii odmrle ali kaj?
somebody2
25. 03. 2015 02.30
+8
Najbolj nori komentarji pa so v smislu "kako je letalo najbolj varen prevoz". Prvič - naj to povedo sorodnikom umrlih. Drugič - avtomobilske nesreče so v daleč največjem odstotku zaradi alkohola, potem pa zaradi hitrosti. Ali povedano drugače - zaradi človeškega faktorja (nespametnega ravnanja). V letalu pa so sedeli ljudje, ki niso krivi za nič, razen za to, da so bili od nepravem času na nepravem mestu. In ko gre latalo navzdol, ne moreš napraviti povsem nič, za razliko od vožnje avtomobila. Prosim, ne tako zelo relativizirati zadev, ker ne gre kar tako primerjati nesreč.
dr.dare
25. 03. 2015 05.42
+3
ja ko na cesti en pijan pokosi celo družino je pa kaj? so oni krivi? ne bluzi?
biggbrader
25. 03. 2015 06.30
-8
V Mojem avtomobilu me Musliman ne more ogrožati. To je velika razlika.
dr.dare
25. 03. 2015 06.40
+1
ne če se z šleperjem v tebe zapelje te sploh ne bo ogrozil ker ti si Supermen!!
biggbrader
25. 03. 2015 06.48
-2
Imam vedno občutek, da hitreje pišeš, kot misliš.
Nowotny
25. 03. 2015 00.28
+9
ri[ vsem potnikom.. 8-9 minut strahu, je daljše kot živlenje. Razen, če se tega ne zavedaš.
RS-44
25. 03. 2015 00.17
+4
Upam da francoski preiskovalci letalskih nesreč pokličejo slovenske na tem forumu...ti že iz par slik vedo da je bila bomba. Mimogrede pravi preiskovalci sledove bombe hitro odkrijejo saj ostanejo sledi na razbitinah. Razbitine pa so posejane zelo daleč narazen in niti niso majhne, saj bomba letalo razsuje na več večjih delov, ti pa potem padejo daleč narazen. Poglejte slike bombe nad Lockerbijem...je bilo letalo v prafaktorjih? Seveda ne...to da je od tetala ostalo bore malo pa je pač običajno če strmoglavi sredi leta ko je hitrost najvišja. Če letalo na 10.000m izgubi vzgon proti tlem leti z visoko hitrostjo in sila trka je ogromna.
Mamas&Papas
25. 03. 2015 00.13
+3
Kako se je končala kariera Concorda? Na vzletni stezi je zapeljal čez kovinski del (katerega je pred njim "izgubilo" ameriško letalo), ki je razcefral gumo katere delci so močno poškodovali tank Concorda, ki je zagorel in strmoglavil. To je bil Concordov zadnji komercijalni polet.
Mamas&Papas
25. 03. 2015 00.15
+0
Človek bi pričakoval, da lahko deli letala pri vzletu odpadajo iz kakšnega albanskega ali afriškega letala, ne pa iz ameriškega ..... c,c,c,c ....
CyberWorm99
25. 03. 2015 00.17
-4
concord je bil awijon k je prebil zwočni zid itd : )))) ni to kak lowc k gre tut do 2 maha lohka itd : ))))
Ferdo Crni
25. 03. 2015 00.28
+3
Mamas - kaj je point tvojega pisanja? Ne razumem. Niti ne vem da Albanci in Afričani izdelujejo letala.
sebo-.x
25. 03. 2015 00.34
+4
Concorde so po tisti nesreči začasno prizemljili, da so ojačali tanke goriva z kevlarjem in še kakšno malenkost so izboljšali, pa so po tej nesreči še vedno leteli, dokler se niso dokončno odločili, da jih upokojijo iz finančnih razlogov. Prvič, flota Concordov je bila že v letih, plus tega noben let, z izjemo zadnjega ni bil dobičkonosen. Odpadli del ameriškega letala je bil pa napačno montiran ... Drugič se prepričaj, preden bluziš mamas ...
CyberWorm99
25. 03. 2015 00.45
-2
pa tut wečje je letalo težje je pr wlki hitrosti wse to nardit da pol ne pride do interference materjala itd : )))))
Mamas&Papas
25. 03. 2015 03.09
+0
"Odpadli del ameriškega letala je bil pa napačno montiran ..." .....sej ravno to ..... pri vseh varnostnih pregledih ti ravno Amerikanci napačno montirajo del letala ....... ki pade pred Concorda .....se zgodi, a ne?
Mamas&Papas
24. 03. 2015 23.41
-3
Niso samo politični teroristi tisti, ki se ukvarjajo z "nesrečami" ..... tudi industrija ima svoje gospodarske plačane teroriste zato, da oslabijo konkurenco...... Airbusi so do danes veljali za najbolj varna letala na svetu ...... največji Airbusov konkurent je pa .....??? ....... TAKO JE!!!
Ferdo Crni
24. 03. 2015 23.51
-2
Mamas&Papas
24. 03. 2015 23.57
+2
Mamas&Papas
24. 03. 2015 23.33
+2
V Indiji umre v prometnih nesrečah VSAK DAN več ljudi kot pa celo leto v letalskih nesrečah skupaj na celem svetu ( je pravkar povedal strokovnjak za letalske nesreče na nemški ZDF ).
MačekMuri
24. 03. 2015 23.31
+8
Ma jaz se samo sprašujem kaj vse so videli reševalci oz preiskovalci, ki so prvi prišli do ruševin. Koščki trupel in teles... moraš imet spiljene živce in glavo za to. Sožalje vsem svojcem in ljubljenim
no9
24. 03. 2015 23.19
+4
grozno. moj strah pred letenjem se je še povečal.
jolbešpoš
24. 03. 2015 22.42
-2
Prišlo je do izredno močne explozije, kaj več naj nam šejtan pove.
Ninefingers
24. 03. 2015 22.29
+6
Kako je možno, da je razpadlo na tako majhne kose in kako to, da ni videti mesta udara?? Je tukaj kakšen strokovnjak?
1xy
24. 03. 2015 22.32
+5
tudi meni ni jasno.......če primerjamo z nesrečo na Korziki, kjer je letalo trčilo v goro, so tam od letala ostali veliki deli, krilo in večji kosi pločevine........tukaj je vse dobesedno v prahu......
jankoslo
24. 03. 2015 23.03
+5
Predvidevam da take nesreče še nismo videli. Letalo se je zaletelo v goro z nezmanjšano hitrostjo sredi leta, pri korziški nesreči je bila hitrost manjša zaradi pristajanja. Pa tudi hitrost pri strmoglavljenju je verjetno manjša kot potovalna hitrost. Mogoče je to razlog, ugibam.
sebo-.x
24. 03. 2015 23.10
+8
Na Korziki je letalo Inex-Adrie zadelo goro pri vrhu in to samo z delom levega krila, in to pri relativno nizki hitrosti, saj je bilo letalo v fazi pristajanja, zato so bili ostanki letala večji. Če se letalo razpade v zraku so ponavadi deli večji in razmetani po večji površini. Obratno je če letalo pri precej večji hitrosti trešči na tla, v morje ali v goro, takrat lahko razpade na več miljonov delov, eden od takšnih primerov je bil let Swissair 111 ...
Ferdo Crni
24. 03. 2015 23.18
+5
Mesto udara je odvisno od snovi v katero letalo prileti. Če primerjamo z 9/11 - letalo v Pensilvaniji. Z veliko hitrostjo v mehkejša tla - travnik in letalo je naredilo manjši krater, drobci pa so bili posejani relativno na majhnem delu. V današnjem primeru je letalo treščilo v skalnato gorovje - torej zelo trdo podlago. Posledično so tudi ostanki raztreščeni na nekoliko večjem prostoru. V obeh primerih je šlo za velike hitrosti - tudi trikrat večje kot je recimo pristajalna hitrost (primer Korzike).
sebo-.x
24. 03. 2015 23.19
+0
Pa Pacific Southwest Airlines Flight 1771, tudi od tega ni ostalo skoraj nič...
Sodnik_Kriv
24. 03. 2015 23.56
-2
Ferdo... js nevem kaj ti pocnes tukaj ker nisem se vidu vecjega strokovnjaka v takih primerih in vsak post pametujes
Ferdo Crni
25. 03. 2015 00.00
+4
Torej si si odgovoril sam - jaz tukaj točno to počnem - vsak post pametujem. Te kaj zanima? Vprašaj vprašaj pobič.
Sodnik_Kriv
25. 03. 2015 00.09
-4
No ce bi vedu kaj tocno pomeni pametovanje se nebi tk sopiriu :)
Ferdo Crni
25. 03. 2015 00.26
+2
Če bi ti vedel kaj je sarkazem bi se sedaj pogreznil v zemljo.
1xy
24. 03. 2015 22.28
+1
tragedija, sočustvujem s svojci žrtev.........je letalo eksplodiralo???........v zraku ali ob trčenju???.......ker je skoraj neverjetno, da bi razletelo na drobce brez eksplozije........
yaks
25. 03. 2015 00.23
+1
So že izključili možnost eksplozije in da bi se letalo razletelo že v zraku, ker so razbitine skoncentrirane na premajhno območje. Ob
yaks
25. 03. 2015 00.25
+2
Zaleteli so se v goro z nezmanjšano hitrostjo, torej nekje 900km/h. Seveda, da se bo letalo razletelo na milijone koščkov.
boyman
24. 03. 2015 22.25
+11
kje pa je tistih 80 cm snega iz prejšnega prispevka?
tali?ni tom
24. 03. 2015 23.43
+1
Ferdo Crni
24. 03. 2015 22.20
+2
znana operna pevka Maria Radner je preminila na letalu skupaj z možem in otrokom. Potrjena dva Avstralska državljana.
Ferdo Crni
24. 03. 2015 22.25
+2
umrl tudi kolega Radnerjeve barotonist Oleg Bryjak
yaks
25. 03. 2015 00.26
Dva Argentinca, Kolumbijec, Mehičan, Belgijec, Američan. Verjetno en Poljak z družino.
Bruhalnica24
24. 03. 2015 21.56
-6
Prav to letalo je 20.3.2015 letalo po Sloveniji, vzletelo na brniku potem je delalo le kroge po sloveniji in pristalo, seveda ni zapraševalo okolice, lekrmilo se je zaštekalo...
pravica5
24. 03. 2015 21.41
-2
Se bo ISIS javil da so oni imel prste zdraven
asdfdhshas
24. 03. 2015 21.53
-2
Se nebi čudil če bi oni res imeli kaj zraven. Vedno bolj se nagibam k teoriji, da je bilo na letalu prisotno tudi eksplozivo.
kreatiw
24. 03. 2015 21.38
+20
Ja ko se zgodi nesreča na cesti se malo poroča toda letalo je letalo. Zelo veliko letim z različnimi letali toda to ni hec. Čudim se ljudem to je pilotom da so sposobni imeti v rokah kaj takega? Že sama velikost letala, kaj šele toliko potnikov?! Auto je na cesti in če zleti iz ceste se bo nekje na travniku ali njivi ustavil bilo kako toda letalo ima samo eno zadevo ali normalno pristati ali s katastrofo ki se lahko za vse konča velika tragedija. Tisti ki malo letijo ali sploh ne si ne morejo zamislit kako delo je pilotov in ostalega osebja in biti na taki viši in biti odvisen od dveh ali 4. motorjih letala???? in če si še nad alpam ali morjem ki ni možno pristati kajti veliko je možnosti da bi se ljudje in letalo rešilo pa ni pravega terena. Ja zelo žalostno in žalosten dan za bilo kako tragedijo letala bilo kje n asvetu.
Vig1
24. 03. 2015 21.22
-11
Tole je pa bil pravi "crash". S 700 km/h so prileteli v skale in se razleteli na drobne koščke. Hudo.