Tujina

'Ognjena reka na ulicah'

Puebla, 19. 12. 2010 18.45 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Na naftovodu v Mehiki je v eksploziji umrlo najmanj 22 ljudi, 12 pa je ranjenih. Do eksplozije je prišlo, potem ko so tatovi poskušali ukrasti nafto iz naftovoda.

V siloviti eksploziji na naftovodu v kraju Texmelucan v osrednji Mehiki je danes umrlo 22 ljudi, 32 je bilo ranjenih. Ob eksploziji je bilo uničenih tudi več kot 30 okoliških hiš, so sporočile oblasti. Do eksplozije je prišlo, potem ko so tatovi poskušali ukrasti nafto iz naftovoda.

Simbolična fotografija
Simbolična fotografija FOTO: Reuters

Po besedah državnega sekretarja mehiške zvezne države Puebla Valentina Menesesa je do eksplozije na naftovodu državne naftne družbe Petroleos Mexicanos v Texmelucanu prišlo v zgodnjih jutranjih urah po lokalnem času zaradi poskusa kraje nafte.

Tatovi so predrli naftovod, pri tem pa je zaradi visokega pritiska prišlo do nenadzorovanega izteka nafte, ki se je nato vžgala. "Ulice je poplavila nafta, nato se je vžgalo in videli smo lahko ognjene reke na ulicah," je dejal Meneses.

Televizija je pokazala posnetke, kako se nad prizoriščem eksplozije dviguje visok črn oblak dima, in ljudi, ki bežijo iz svojih hiš, da bi si poiskali zavetje.  Po besedah Menesesa je zdravstveno stanje dveh poškodovanih resno, reševalci pa so že uspeli pogasiti ogenj.

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ratetimestime
19. 12. 2010 22.22
Kot nek kulturni elitizem,kult avtentičnosti,in vzagajanje staršev.Jose.(bez ili z)