Tujina

FOTO: V eksploziji plina 26 mrtvih

Caracas, 25. 08. 2012 12.34 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Reuters/STA
Komentarji
1

V največji venezuelski naftni rafineriji Amuay je začel uhajati plin, nato je sledila eksplozija. Po zadnjih podatkih se je število smrtnih žrtev povzpelo na 26. Med žrtvami je tudi 10-letni fant.

V eksploziji plina v največji venezuelski naftni rafineriji Amuay je po zadnjih podatkih umrlo 26 ljudi, med njimi tudi 10-letni fant, so sporočili predstavniki oblasti. Poročajo tudi o najmanj 80 ranjenih. V rafineriji je začel uhajati plin, nato je sledila eksplozija, ki je poškodovala del rafinerije in tudi bližnje hiše. Eksplozija je odjeknila na polotoku Paraguana na zahodu Venezuele.

Guvernerka zvezne države Falcon Stella Lugo je poudarila, da je situacija pod nadzorom. "Območja, na katerih je bila potrebna evakuacija, so bila evakuirana," je še pojasnila guvernerka. Območje so zavarovali gasilci in pripadniki nacionalne garde, pri gašenju pa so uporabili peno.

Predsednik Hugo Chavez je izrekel sožalje sorodnikom žrtev in napovedal tridnevno žalovanje. "To zadeva vse nas. Je zelo žalostno, zelo boleče," je dejal in napovedal "temeljito" preiskavo vzroka eksplozije.

Nafte bo dovolj tako za domačo porabo kot tudi za izvoz

Eksplodiralo je, potem ko je uhajajoči plin tvoril oblak, ki se je vžgal, je pojasnil venezuelski naftni minister Rafael Ramirez. Zagotovil je tudi, da ima država dovolj naftnih rezerv in bo lahko kljub incidentu v rafineriji zagotovila zahtevane količine nafte za izvoz in domači trg. Poleg rafinerije Amuay je še rafinerija Cardon, skupaj pa ti rafineriji proizvedeta 900.000 159-litrskih sodov nafte.

Ramirez je dejal še, da bodo zaposleni v rafineriji ugotovili, zakaj je plin uhajal. Prav tako ti delavci že pregledujejo nastalo škodo. V dele rafinerije, ki jih je zajel ogenj, so sicer prekinili dotok plina.

Venezuelski podpredsednik Elias Jaua je prek Twitterja sporočil, da so na ozemlje poslali vojsko. Na poti k rafineriji je skupaj z Ramirezom in drugimi uradniki tudi venezuelski obrambni minister, je še zapisal.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Infadel_no1
25. 08. 2012 17.54
Teoretiki zarot, pa gremo, tri, štiri, zdaj! :D