Tujina

FOTO: Med mrtvimi tudi študenti in vojaki

Mogadiš, 04. 10. 2011 11.23 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Reuters/STA
Komentarji
0

V Somaliji je pred vladnim poslopjem odjeknila močna eksplozija, v kateri je umrlo najmanj 65 ljudi, 50 je ranjenih. Odgovornost za napad je že prevzela organizacija Al Šabab.

Pred vladnim poslopjem v somalijski prestolnici Mogadiš je odjeknila eksplozija. Odgovornost za napad je že prevzela uporniška organizacija Al Šabab, njihov predstavnik pa je dejal, da so bile tarča ministrske zgradbe.

Eksplozija v Mogadišu - 5
Eksplozija v Mogadišu - 5 FOTO: Reuters

Bomba je odjeknila v okrožju, imenovanem Kilometre Four, v katerem je med drugim sedež somalijske vlade. Ta naj bi med napadom ravno zasedala, bomba pa naj bi eksplodirala pred ministrstvom za šolstvo.

Očividci so povedali, da so videli močno eksplozijo, za katero domnevajo, da je posledica avtomobila bombe. Po eksploziji se je v nebo dvignil gost dim.

Eksplozija v Mogadišu - 4
Eksplozija v Mogadišu - 4 FOTO: Reuters

Reševalci, ki so prišli na kraj dogajanja, so sporočili, da je v eksploziji umrlo najmanj 65 oseb, 50 pa je poškodovanih. ''S prizorišča smo odnesli 65 trupel in 50 ranjencev,'' je povedal Ali Muse. ''Nekateri še vedno ležijo tam. Večina ljudi je opečenih,'' je še povedal in dodal, da je med mrtvimi veliko študentov, vojakov in civilistov.

Eksplozija v Mogadišu - 3
Eksplozija v Mogadišu - 3 FOTO: Reuters

Mirovnikom AU in vladnim silam je uspelo organizacijo Al Šabab, ki je povezana s teroristično mrežo Al Kaida, avgusta letos pregnati iz Mogadiša, vendar ta še naprej nadzoruje velik del juga države ter redno izvaja napade na pripadnike vojske in vladnih milic. Današnji napad je bil najhujši v Mogadišu od avgustovskega umika pripadnikov milice iz mesta.

Somalija je sicer brez močne osrednje vlade že vse od leta 1991, ko je zdrsnila v državljansko vojno. Deli države se letos poleg tega soočajo z uničujočo sušo in lakoto.

Eksplozija v Mogadišu - 2
Eksplozija v Mogadišu - 2 FOTO: Reuters

SORODNI ČLANKI

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.