Tujina

V dvojnem samomorilskem napadu 12 mrtvih

Kabul, 01. 09. 2012 10.12 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

V dvojnem samomorilskem napadu v Afganistanu je bilo ubitih deset civilistov in dva policista. Najprej se je razstrelil skrajnež, nato pa je sledila silovita eksplozija tovornjaka bombe, ki je razdejala tržnico.

V dvojnem samomorilskem napadu v Afganistanu, katerih cilj je bila vojaška postojanka v osrednjem delu države, je bilo danes ubitih deset civilistov in dva policista, je sporočila afganistanska policija.

Po navedbah policije se je najprej razstrelil skrajnež, nato pa je sledila silovita eksplozija tovornjaka bombe, ki je razdejala tržnico nedaleč od vojaške postojanke v okrožju Sajedabad v pokrajini Vardak.

V lokalne bolnišnice so sprejeli najmanj 43 ranjencev, deset ljudi s hujšimi poškodbami pa so prepeljali v Kabul, so sporočili zdravstveni viri.

Neimenovani predstavnik koalicijskih sil je povedal, da sta bila v napadu ranjena tudi dva pripadnika sil Isaf.

V Sajedabadu so napadi upornikov pogosti, septembra lani je bilo v podobnem napadu na tamkajšnjo vojaško bazo ranjenih več kot 80 ljudi, od tega 50 ameriških vojakov.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Infadel_no1
02. 09. 2012 12.17
To je pa način islama, način ki ga podpira kr nekaj nizko inteligentnih, neizobraženih osebkov tudi na tem forumu! Vse v imenu religije, kjer je postati mučenik, nekaj najbolj normalnega, priporočam da si vsi muslimani zapnejo pase z bombam in pritiskajo na gumbe, tako bodo postali mučeniki, nekaj po čemur hrepenijo celo življenje!
Ksenofont
02. 09. 2012 16.24
Infadel_no1, Kdo podpira islam? Kaj, avtomatsko če mi ni prav kaj počne ZDA sem za muslimane? Ne nisem! Nisem ne za muslimane, ne za žide, ne za kristjane, ne za pravoslavce, ne za nobeno oprano ovčko. Sploh pa ne razumem kako lahko obstajajo taki osebki kot si ti. Škoda besed s tabo. Res, ti ni pomoči.
Jožajoža
01. 09. 2012 14.53
-1
deset civilistov in dva policaja. ve se, za koga delajo ti civilisti.
ni_mi_vse_eno
01. 09. 2012 13.25
+0
Američani iz revnih četrti umirajo v tujih državah, da zaščitijo surovine bogatih. V Afganistan so šli samo zato, da zaščitijo naftovod, ki vodi iz Turkmenistana iz Kaspijske nižine, peko Afganistana v Pakistan in na zahod. Talibanom je bil obljubljen denar ali bombe, izbrali so bombe.
Infadel_no1
01. 09. 2012 15.12
-2
In zate so talibani borci za svobodo a?!? V trenutku ko bi te dobil v roke, bi letela glava, še prej bi pa prosu! Konec koncevso tisti ki jih podpirajo popolnoma enaki, po domače fanatiki!!
Helmuth
01. 09. 2012 15.39
+3
infadel... a ti se vedno streljas bedarije... se vedno si zaslepljen ...od ameriske propagande ...verjetno ti prihaja ko slisis besedo USA
ni_mi_vse_eno
01. 09. 2012 16.35
+3
V tistih letih, ko se amerika ni vmešavala v Afganistan so uspeli skoraj popolnoma izbrisati proizvodnjo opija, ker je to za muslimane prepovedano. Sedaj je Afganistan največja proizvodnica te surovine v svetu. (Vir: Slike, 2004: Afghan Poppy Farmers Harvest Record Opium Crop) Vsaka država in skoraj vsak posameznik se bo boril proti okupatorju. Afganistanci niso hodili v ameriko, ampak so američani prišli v afganistan. Bi ti ravnal drugače infadel, bi jih sprejel odprtih rok in jim izpolnil vsako željo?
Infadel_no1
02. 09. 2012 11.43
hehe youtube ovce, ki verjamejo vsakemu kvazi youtube strokovnjaku! Američani so samo leta 2003 posekali 50000km2 opijevih polj, talibani pa v vsej svoji vladavini bogih 500km2 !!! Številke vse povedo, konec koncev pa je opij glavni prihodek talibanov!
Infadel_no1
02. 09. 2012 12.19
In afganistan je bil od nekdaj največja proizvodnica opija! Razn če imaš ti mogoče drugačne podatke, ki si jih pridobil v džamija! Da ne govorimo kako so v 80 letih veselo sadili tarvco, afganistanka, se ji je rekl, po domače bosanka! Konec koncev pa nekako se morajo finacirati talibani, kako pa se bodo drugače, kot pa z opijem!