Tujina

V času hudih obtožb mu je stala ob strani, a zdaj je zakona konec

Pariz, 29. 06. 2012 15.59 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Nekdanji šef IMF Dominique Strauss-Kahn se po 20 letih zakona ločuje od soproge Anne Sinclair. Sinclairova je sicer možu v času hudih obtožb na njegov račun zaradi posilstva in zvodništva stala ob strani. Zdaj pa naj bi v ospredje postavila svojo kariero.

V času hudih obtožb mu je žena stala ob strani.
V času hudih obtožb mu je žena stala ob strani. FOTO: Reuters

Nekdanji generalni direktor Mednarodnega denarnega sklada (IMF) Dominique Strauss-Kahn in njegova soproga Anne Sinclair se po 20 letih zakona ločujeta.  63-letna Sinclairova naj bi Strauss-Kahna pred mesecem dni prosila, naj se izseli iz njunega doma v Parizu.

"Ob strani mu je stala do konca, a danes je med njima končano," je poročal francoski tabloid Closer. Po pisanju tabloida naj bi bil Strauss-Kahn zaradi ločitve povsem skrušen, začasno pa naj bi se preselil v drugo stanovanje v Parizu.

Ločujeta se po 20 letih zakona.
Ločujeta se po 20 letih zakona. FOTO: Reuters

Vrsta obtožb na njegov račun

Strauss-Kahn in soproga se ločujeta več kot leto dni po aferi, ko je bil 63-letni Strauss-Kahn v New Yorku aretiran zaradi obtožb o spolnem napadu na hotelsko sobarico. Po škandalu je Strauss-Kahn odstopil z vrha IMF. Sledila je še vrsta obtožb, po katerih Strauss-Kahna preiskujejo zaradi domnevne vpletenosti v zvodniško tolpo in sodelovanja pri skupnem posilstvu.

Sinclairova je soprogu vse leto stala ob strani, v zadnjih mesecih pa naj bi v ospredje spet postavila svojo kariero, ki jo je zaradi moževe postavila na stranski tir. Včasih je sicer delala kot televizijska napovedovalka, januarja letos pa je postala urednica francoskega novičarskega spletnega portala.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

dadocar
30. 06. 2012 03.46
+1
Dajte ze nehat z diskreditacijo Dominiqua Strauss-Kahna. Vse tele obtozbe so bile sprozene z namenom, da ne bi slucajno prisel na oblast v Franciji. Sakrozy tak in tak ni imel moznosti, ker je v 4 letih naredil prevec neumnosti, da bi mu se najbolj naivni volilci oprostili. Tale klovn ki je pa zmagal na volitvah pa je ze pokazal, da bo vecno hvalezen in lojalen gopodarjem, ki so odstranili najvecjega konkurenta za predsednika(zunanja politika je se hujsa kot Sarkozyeva, ceprau naj bi biu kvazi levicar). Ste vi sploh pogledali zensko, ki naj bi jo Strauss-Kahn posilil? Tiste gadure se se medved ne bi pritaknil. Pa ste si pogledali slike od spremljevalk, ki jih je ta gospod okol fural? Pametnome dosta, bi rekli nasi juzni sosedje.
Jožajoža
29. 06. 2012 17.11
-2
ja končno, ja kaj bo s tako staro babo
pgdpgd
29. 06. 2012 16.49
+3
Enkrat vsacga pamet sreča,sem mislila,da te ženske ne bo nikoli.
Jimi1
29. 06. 2012 17.48
+2
Pregloboko je zabredel, pa ga bo pustila samega potoniti..... V bistvu si je sam kriv s svojimi aferami.
CDROM
29. 06. 2012 16.46
+0
Kaj vi ste prebrali članek preden ste ga objavili?
1907955
29. 06. 2012 16.09
+5
Mu je stala ob strani, ja...