Tujina

V Buffalu v treh dneh zapadlo toliko snega, kot ga normalno v celem letu

Buffalo, 24. 11. 2014 10.26 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Zdaj območju grozijo poplave, saj so vremenoslovci napovedali dež in višje temperature. Oblasti opozarjajo, da bi se lahko pod težo mokrega snega nekatere stavbe zrušile. Gasilci se skupaj s prebivalci pripravljajo na najhujše.

Sneg je povsod.
Sneg je povsod. FOTO: Reuters

Sneženje na območju severozahodnega dela ameriške zvezne države New York, se je umirilo, a zdaj prebivalcem grozijo poplave. Vremenoslovci so sporočili, da je na območju mesta Buffalo v le treh dneh zapadlo toliko snega, kot ga ponavadi v celem letu. Snežna odeja v Buffalu je ponekod visoka tudi dva metra in pol.

Ko pa se bo ta odeja, ki je dosegla zgodovinski rekord v mestu, začela topiti, se bo pojavila nevarnost poplav. Še posebej, ker se območju približujejo deževni dnevi in temperature, ki se bodo nenadoma in izredno hitro povišale, poročajo tuji mediji.

Oblasti opozarjajo, da bi se lahko pod težo mokrega snega nekatere stavbe zrušile. Zato pozivajo prebivalce k previdnosti. Dosedaj so zabeležili več kot 30 primerov zrušenja streh na stanovanjskih stavbah.

Priprave na napovedane poplave.
Priprave na napovedane poplave. FOTO: Reuters

Gasilci se skupaj s prebivalci intenzivno pripravljajo na napovedane poplave. Polnijo protipoplavne vreče s peskom in jih nameščajo na kritična območja. Pristojne službe opozarjajo, da so lahko poplave še hujše od visoke debele odeje.

Rdeči alarm pred poplavami so objavili za območja naslednjih mest: Buffalo, Genessee, Wyoming, Chatauqua in Cattaraugus.

Sneg v Buffalu
Sneg v Buffalu FOTO: Reuters
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

JosipBrozDrugi
25. 11. 2014 05.56
zima mora biti snežna. želim jim še več snega. ... pridni...
pingvinislo5
24. 11. 2014 12.02
-2
želim si toliko snega tudi v sloveniji.
kmg
24. 11. 2014 11.54
+4
Potem pa samo še manjka, da temu deževju sledi ponovna ohladitev in se lahko resnično znajdejo v ledenem oklepu.
Hello.
24. 11. 2014 11.38
+0
Tut narava zna nadaj udarit ... Tko kokr mi delamo z naravo tko bo ona znami.
uharica74
24. 11. 2014 11.26
+0
Ja narava kaže kaj vse je človek naredil narobe.Ampak to je šele začetek.